Wegetariańskie
Najsmaczniejsze wegetariańskie dania
Kuchnia Lidla jest pełna wegetariańskich przepisów. To właśnie tutaj znajdziecie mnóstwo pomysłów na dania wegetariańskie, a wśród nich są m.in. takie jak: leczo, pizza czy lasagne w wersji wegetariańskiej. Przekonajcie się, że wszystkie potrawy, które dotychczas znaliście i przyrządzaliście na obiad czy kolację, mogą mieć swoją wegetariańską wersję. Z przepisami na wegetariańskie dania Kuchni Lidla wszystko wydaje się prostsze i nabiera smaku. Nie wahajcie się więc dłużej i spróbujcie wegetariańskich:
- burgerów:
- kotletów:
- gołąbków:
- zapiekanek:
- sałatek:
Pomysły na obiad wege – sprawdź nasze propozycje
Wegetariańskie przepisy to prawdziwa kopalnia pomysłów na obiady. Jeśli więc kolejny raz stoicie przed dylematem, co tym razem przygotować do jedzenia, to sięgnijcie po wegetariańskie przepisy na obiad Kuchni Lidla. Wśród nich znajdziecie przepisy na potrawy z makaronu, jak np. tagliatelle z kurkami i pistacjami, ale także będziecie mogli zapoznać się z typowymi przepisami na popularne specjały wege, do których zalicza się przede wszystkim falafele, tj. smażone kotleciki z ciecierzycy, np. zielone falafele z sosem tahini; pity z falafelami. Inspiracji na obiady wegetariańskie nie ma końca! Sprawdźcie, jakie rodzaje dań wegetariańskich możecie przygotować na obiad z Kuchnią Lidla:
- zupy wegetariańskie:
- makarony wegetariańskie:
- curry wegetariańskie:
- mączne dania wegetariańskie:
Spróbujcie koniecznie i zasmakujcie kuchni vege!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Szarlotka z winogronem
Klasyczny wypiek z kruchego ciasta i jabłek wzbogacony dodatkiem winogron. Taką smaczną szarlotkę może przygotować każdy!

Migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
Pachnące, złociste i pulchne ciasto, słodkie owoce oraz nietypowa kruszonka z płatków kukurydzianych i konfitury. Pycha!

Grzybki
Zaskocz gości słodkimi grzybkami! Dwa rodzaje ciasta, polewa czekoladowa i krem cytrynowy sprawią, że będą oczarowani.

Francuskie brioche z czekoladą
Popularne w kuchni francuskiej bułeczki z ciasta drożdżowego wzbogacone kawałkami czekolady. Idealne na śniadanie!

Minitorcik migdałowy "Paris"
Cukiernicza inspiracja prosto z Francji! Torcik na bazie migdałów, pistacji i czekolady to deser, który pokochasz!

Racuchy z karmelizowanymi gruszkami
Rumiane, pulchne placuszki z ciasta drożdżowego z dodatkiem słodkich gruszek. Idealne na śniadanie, doskonałe na deser!

Sajgonki z ciasta francuskiego
Chrupiące ciasteczka z bakaliowym farszem a do tego pikantny sos czekoladowy na bazie chili. Intrygujący, kuszący smak.

Chrupiące czekoladki
Przysmak z czekolady, migdałów, płatków crunchy i kokosa. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, schłodzić i gotowe!

Dżem z mango z imbirem
Egzotyczne połączenie smaków. Słodkie mango i imbirowa nuta ukryte w słoikach na zimne dni.

Dżem bananowo-bazyliowy
Słodycz bananów połączona z aromatem bazylii oraz kwaśną nutą limonki, zamknięta szczelnie w tradycyjnych słoiczkach.

Syrop imbirowy
Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!

Syrop piernikowy
Aromatyczna kompozycja smaku i obłędny zapach – wszystko dzięki połączeniu goździków, imbiru, cynamonu i laski wanilii.
