Wegetariańskie
Najsmaczniejsze wegetariańskie dania
Kuchnia Lidla jest pełna wegetariańskich przepisów. To właśnie tutaj znajdziecie mnóstwo pomysłów na dania wegetariańskie, a wśród nich są m.in. takie jak: leczo, pizza czy lasagne w wersji wegetariańskiej. Przekonajcie się, że wszystkie potrawy, które dotychczas znaliście i przyrządzaliście na obiad czy kolację, mogą mieć swoją wegetariańską wersję. Z przepisami na wegetariańskie dania Kuchni Lidla wszystko wydaje się prostsze i nabiera smaku. Nie wahajcie się więc dłużej i spróbujcie wegetariańskich:
- burgerów:
- kotletów:
- gołąbków:
- zapiekanek:
- sałatek:
Pomysły na obiad wege – sprawdź nasze propozycje
Wegetariańskie przepisy to prawdziwa kopalnia pomysłów na obiady. Jeśli więc kolejny raz stoicie przed dylematem, co tym razem przygotować do jedzenia, to sięgnijcie po wegetariańskie przepisy na obiad Kuchni Lidla. Wśród nich znajdziecie przepisy na potrawy z makaronu, jak np. tagliatelle z kurkami i pistacjami, ale także będziecie mogli zapoznać się z typowymi przepisami na popularne specjały wege, do których zalicza się przede wszystkim falafele, tj. smażone kotleciki z ciecierzycy, np. zielone falafele z sosem tahini; pity z falafelami. Inspiracji na obiady wegetariańskie nie ma końca! Sprawdźcie, jakie rodzaje dań wegetariańskich możecie przygotować na obiad z Kuchnią Lidla:
- zupy wegetariańskie:
- makarony wegetariańskie:
- curry wegetariańskie:
- mączne dania wegetariańskie:
Spróbujcie koniecznie i zasmakujcie kuchni vege!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Serowe placuszki z sosem malinowym
Puszyste twarogowe placuszki z intensywnie malinowym sosem z dodatkiem wina. Sprawdź smakowity przepis Pawła!

Sałatka waldorf
Ta klasyczna sałatka doskonale sprawdzi się na wielu mniej lub bardziej formalnych spotkaniach. Zobacz, jaka jest prosta!

Pierogi z jagodami
Kwintesencja smaku późnego lata. Jagody otulone delikatnym ciastem, czyli czas na pierogi!

Zielona przystawka
Zielona uczta nie tylko dla oczu: pyszna lekka sałatka z gruszką, awokado i winogronami kusi swym wyglądem i smakiem!

Marynowana mozzarella
Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.

Bruschetty z mozzarellą
Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna włoska przystawka sprawdzi się na każdym stole.

Roladki z cukinii
Koreczki z cukinii wypełnione kremową mieszanką serową to pomysł nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!

Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje włoskim potrawom takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
