Zupa krem

Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a przy tym pełne witamin i bardzo rozgrzewające. Idealne na chłodniejsze pory roku, kiedy potrzebujemy zwiększonej dawki energii i substancji odżywczych. Zupy w postaci kremów mogą powstać z każdego warzywa, a często przyrządzane są również z dodatkiem owoców. Jeśli więc chcecie poznać najlepsze przepisy na zupy kremy, to najwyższa pora udać się do Kuchni Lidla.

Zupa krem z dyni – sprawdź nasz przepis

Jedną ze zdobywających coraz większą popularność zup o konsystencji kremu jest ta przygotowywana z dyni. Najprostszy przepis na zupę krem z dyni uwzględnia zaledwie kilka składników, dlatego wystarczy, że oprócz dyni mieć będziecie marchew, cebulę, czosnek, śmietanę, bulion drobiowy i przyprawy. Co więcej, jej przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż godzinę, a próby przyrządzenia wg przepisu Kuchni Lidla zupy kremu z dyni może podjąć się nawet początkujący kucharz. Nic, tylko gotować z Lidlem!

Z czego zrobić zupę krem?

Gotowa zupa krem, którą postawicie na stole, może stanowić nie lada zagadkę. Jej składniki dodane wg przepisu są przecież niewidoczne, bo – jak przystało na ten rodzaj dania – zostają zmiksowane w końcowym etapie przygotowań. Dzięki temu zupa nabiera gładkiej i jednolitej konsystencji, a za sprawą użycia różnorodnych produktów – również wielu kolorów. Z czego więc właściwie można zrobić zupę krem? Odpowiedź jest bardzo prosta. W zasadzie z każdego warzywa. Tym sposobem Wasze danie może mieć dowolny kolor, a smakować będzie jeszcze lepiej, niż wygląda. Jeśli więc zależy Wam np. na zielonej zupie kremie, to przygotujcie ją z brokułów, z groszku albo z cukinii. Warto podać ją w tej formie z grzankami lub, jak poleca Kuchnia Lidla w przepisie na zupę krem brokułowy z gruszkami i gorgonzolą, z dodatkiem owoców i sera pleśniowego. Sięgnijcie po kilka przepisów Kuchni Lidla na zielony krem warzywny:

Ostatnio coraz większym zainteresowaniem cieszy się również zupa krem z białych warzyw, którą przyrządza się najczęściej z selera, pora, kalafiora, cebuli, pietruszki, a nawet ze szparagów. Ostateczny skład zależy oczywiście od indywidualnych gustów kulinarnych, jednak z pewnością godnymi polecenia są:

Ziemniaki bywają często składnikiem zup o kremowej konsystencji, ponieważ wykazują właściwości zagęszczające, tak bardzo pożądane w tego rodzaju potrawach. Nie oznacza to jednak, że brakuje przepisów na samą zupę krem z ziemniakami. Kuchnia Lidla poleca w szczególności dania z batatów. Wypróbujcie przepisy!

A jeśli życzycie sobie, aby Wasza zupa miała właśnie takie odcienie, tj. od żółci, pomarańczy aż po czerwienie, to koniecznie spójrzcie na poniższe przepisy na:

Pamiętajcie jednak, że nie tylko warzywa i owoce są podstawą pysznych zup o kremowej konsystencji. Równie dobrze do ich przygotowania posłużą Wam różnego rodzaju grzyby. Tym sposobem przyrządzicie m.in. zupę krem z pieczarek albo z kurek. Jeśli więc macie ochotę na tego rodzaju danie, to koniecznie sięgnijcie po przepis Kuchni Lidla na pieczarkową zupę krem. Palce lizać!

przeczytaj więcej

rozwiń opis

Kuchnia orientalna

Zupa krem

wróć do Zupy

  • Podkategorie
Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram