Pstrąg grillowany w papilotach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • Folię aluminiową.

Marynata

40 g cukru trzcinowego wrzucamy do moździerza wraz ze startym imbirem i skórką z cytryny, ucieramy, dodajemy soli i mielonego białego pieprzu, trochę soku z cytryny, całość ucieramy. Przekładamy marynatę do salaterki. Do marynaty dodajemy segmenty pomarańczy. Pęczek posiekanej kolendry wrzucamy do miski z marynatą i pomarańczami, dodajemy ponownie soli i białego pieprzu, całość delikatnie mieszamy.

Z folii aluminiowej urywamy płaty, smarujemy oliwą z oliwek, na płat folii kładziemy po 4 kawałki pstrąga (skórą do folii), rybę doprawiamy białym pieprzem i solą.

Segmenty pomarańczy wyjmujemy z marynaty i razem z niewielką ilością soku układamy na kawałkach ryby. Zamykamy papilotkę z folii aluminiowej (zawijamy boki i spód, tak by była szczelna). Do papilotki wlewamy sok z pomarańczy i cytryny. Bardzo delikatnie zwijajmy (sok w kieszonce musi zacząć się gotować). Tak przygotowane papilotki układamy na grillu.

Winegret

Sól, pieprz, musztardę dijon, 2 łyżki octu, 6 łyżek oliwy z oliwek mieszamy. Tak przygotowanym winegretem polewamy miks sałat.

Jak podawać

Papilotki ściągamy z grilla i układamy na talerzach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Zosia Loska Kot Loska Zosia Loska Kot Loska
    1940 dni temu
    Będę miała gazetki w czwartek. 25.4.2013r.

    odpowiedz

  • Zosia Loska Kot Loska Zosia Loska Kot Loska
    1940 dni temu
    Będę miała gazetki w czwartek. 25,4,2013r.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram