
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
Krok 1: Łączymy składniki ciasta
Jajka miksujemy z cukrem aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy jogurt i przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę mieszamy z jagodami i posiekanymi drobno orzechami nerkowca.
Krok 2: Smażymy racuszki
Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy łyżką i smażymy z każdej strony ok. 2 minut. Placuszki podajemy ze świeżymi owocami, posypane cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Serowe placuszki z sosem malinowym
Puszyste twarogowe placuszki z intensywnie malinowym sosem z dodatkiem wina. Sprawdź smakowity przepis Pawła!

Drożdżowe racuchy z jabłkami
Niegdyś były bardzo popularne. Warto przypomnieć sobie ich smak, bo to wspaniałe słodkie danie dla dużych i małych.

Placki meksykańskie kukurydziane z bananami
Oryginalne, inspirowane Meksykiem placuszki na bazie bananów i purée z kukurydzy. Z sosem czekoladowym smakują wybornie!

Racuszki jogurtowe z sosem pomarańczowym
Na słodki obiad, deser lub śniadanie – wyborne racuszki jogurtowe z sosem pomarańczowym!

Komentarze (2)
1500 dni temu
To było moja ratunkowe śniadanie... Przepyszne! Mąż się zajadał, przepis wejdzie w nasz repertuar śniadaniowy na stałe :* Dziękuję :D
odpowiedz
1500 dni temu
Dziękujemy! I polecamy całą naszą zakładkę śniadaniową! https://kuchnialidla.pl/przepisy/sniadania
zobacz wszystkie