• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Piernik: Najlepiej upiec 3-4 dni przed zrobieniem cake pops, żeby wyschnął. Mąkę przesiać przesiać i połączyć z sodą. Jajko utrzeć z cukrem, następnie dodać przyprawę do piernika. Dodawać mąkę z sodą na przemian ze śmietaną do jajka, mieszać łyżką. Piec w temperaturze 180 ºC. Piec przez około 30 minut. Po upieczeniu ciasto pokruszyć. Cake pops: Mascarpone wymieszać z nutellą. Kawałki pokruszonego piernika dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, uformować kulki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w zamrażarce przez kolejne 15 minut. Czekoladę roztopić z 1 łyżką oleju w kąpieli wodnej. Przygotować patyczki. Kulki wyjąć z zamrażarki. Końcówkę patyczka zanurzyć w czekoladzie i natychmiast wetknąć w środek kulki, dochodząc mniej więcej do jej połowy. Poukładać cake pops na blaszce patyczkami do góry i znów schłodzić przez około 15 minut. Po tym czasie, jeśli czekolada przestygnie, roztopić ją ponownie. Wyjąć cake pops z zamrażarki, zanurzać w roztopionej czekoladzie, czekając, aż skapie jej nadmiar. Od razu, delikatnie, mocujemy poroże i noski. Po zastygnięciu mlecznej czekolady za pomocą lukru i gorzkiej czekolady malujemy oczka i uśmiechy.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram