Sałatka z falafelami i dipem miętowym

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SMAŻYMY FALAFELE

Falafele smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

Krok 2: KOMPONUJEMY SAŁATKĘ

Cebulę kroimy w talarki, przekładamy do miski i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na ok. 30 minut. Mieszankę sałat przekładamy do osobnej miski, skrapiamy oliwą z oliwek. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Mieszamy. Całość delikatnie oprószamy solą i przekładamy do misek.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DIP

Ser feta (lub majonez roślinny w wersji wegańskiej), jogurt, szczyptę pieprzu oraz miętę łączymy w naczyniu blendera, miksujemy na gładki, jednolity dip i przekładamy do małych naczynek.

Krok 4: PODAJEMY SAŁATKĘ

Na wierzch sałaty wykładamy odcedzoną cebulę i przesmażone falafele. Całość posypujemy pestkami granatu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!