Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Dzień przed przygotowywaniem sałatki, zalej ciecierzycę wodą i pozostaw na całą noc.
Przygotowywanie sałatkiKaszę pęczak ugotuj w lekko osolonej wodzie. W tym samym czasie ugotuj ciecierzycę (jeśli ktoś nie ma czasu ani ochoty gotować ciecierzycy, można wykorzystać ciecierzycę z puszki). Cukinię umyj i pokrój w małe kawałki i podsmaż na patelni bez tłuszczu. Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni. Paprykę czerwoną pokrój w kostkę i wymieszaj z czerwoną fasolą konserwową i kukurydzą konserwować. Dodaj do nich cukinię, ciecierzycę, kaszę i słonecznik. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Wymieszaj z sosem.
Przygotowanie sosuPrzeciśnij 2 ząbki czosnku i wymieszaj je z jogurtem naturalnym. Sałatkę polej sosem i dokładnie wymieszaj.
Komentarze (0)