Serowa kula z brokułów
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

W garnku zagotowujemy wodę. Solimy. Z brokuła odcinamy różyczki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 5 minut i odcedzamy.

Ser cheddar trzemy na tarce. Przekładamy do blendera razem z kremowym twarożkiem i miksujemy. Dodajemy różyczki brokuła i całość ponownie miksujemy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy plasterki boczku. Przykrywamy drugim arkuszem pergaminu, przyciskamy inną blachą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Po tym czasie upieczone i chrupiące plasterki bekonu wyjmujemy, studzimy i kruszymy na mniejsze kawałeczki.

Z serowej masy formujemy kulę, którą następnie obtaczamy w pokruszonych kawałkach bekonu. Układamy ją na talerzu, dookoła rozkładamy krakersy do nabierania serka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    343 dni temu
    Co zrobic aby masa nie była rzadka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    341 dni temu
    Możesz dodać więcej serka lub brokułów :) pamiętaj też, by dokładnie odcedzić brokuły :)
  • Gość Gość
    935 dni temu
    Czy ten kremowy serek twarogowy ma być w stylu Fromello czy jakiś inny typ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    935 dni temu
    W stylu Fromello :)
  • Piotr Piotr
    1788 dni temu
    Myślę że taka pasta do pieczywka ucieszy nie jedną osobę,fajny pomysł .

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram