Stek z kangura w korzennej marynacie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy razem ok. 5 minut na wolnym ogniu, delikatnie mieszając.

Marynatę zdejmujemy z ognia i studzimy.

Steki zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny (a najlepiej na 2 dni).

Steki wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanej patelni grillowej lub grillujemy z obu stron, aż mięso się zarumieni.

Jak podawać

Podajemy z zieloną sałatą i podsmażonymi na patelni pieczarkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    235 dni temu
    Panie Okrasa, mam pytanko, moja Dziewczyna Kasia(Kicia), mówi, że marynowanie nie powinno trwać dłużej niż 24 godziny. Dlaczego Pan tu piszesz, że trzeba marynować minimum 24h, skoro jak wyjmę paluszki rybne i potrzymam je godzinę bez lodówki to j**ie wszędzie. Pozdrawiam serdecznie

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    233 dni temu
    Drogi Gościu, różne rodzaje mięsa - marynuje się różną ilość czasu. Chociażby dziczyzna, która powinna się marynować nawet do 3 dni. Zamarynowane mięso, przechowujemy w lodówce, więc nie powinno się popsuć, ani wydzielać nieprzyjemnego zapachu. Pozdrawiamy :)
  • Gość Gość
    588 dni temu
    Jak długo trzeba smażyć stek żeby był dobry??

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    588 dni temu
    Ten konkretny stek ok. 1-2 minuty z każdej strony. Jeśli wolisz bardziej wysmażone mięso, dodaj po 1 minucie na każdą stronę :)
  • Salowy Salowy
    1554 dni temu
    To ja nie wiem jak ty to zrobiłaś że wyszło niedobre ja zrobiłem według tego przepisu i moim zdaniem świetne...

    odpowiedz

  • Majka Majka
    1845 dni temu
    Moim zdaniem wyszło obrzydliwe. Marynata zupełnie nie pasuje i nie wiem w którym słowniku ta marynata jest korzenna. Pachnie i smakuje bardziej jak zaczyn do kapuśniaka czy żurku.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1850 dni temu
    Koniecznie dajcie znać jak wyszło, bo też kupiłem, ale na za tydzień.

    odpowiedz

  • Koks Club Koks Club
    1850 dni temu
    Dzisiaj grillujemy kangurka, zobaczymy co z tego wyjdzie!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram