Szakszuka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

1.

Oliwę podgrzać na dużej patelni.

2.

Dodać cebulę, delikatnie posolić, podsmażać przez 2 minuty.

3.

Dodać paprykę i czosnek, smażyć kolejne 3 minuty, ciągle mieszając.

4.

Dodać posiekane pomidory, przecier, kmin, chilli, doprawić solą i pieprzem. Smażyć jeszcze 5-6 minut.

5.

W warzywach zrobić 6 dołków, do każdego wbić po jednym jajku.

6.

Patelnię przykryć i trzymać danie na ogniu do czasu, aż białka się zetną (żółtka powinny pozostać półpłynne), co zajmie kilka minut.

7.

Podawać z jogurtem naturalnym. Udekorować siekaną "zieleniną"

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    432 dni temu
    Najlepsze śniadanie z czerwoną fasolą (z puszki) oraz z placuszkami z kukurydzy i oczywiście dużo zielonej koleandry.

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!