
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
1.
Oliwę podgrzać na dużej patelni.
2.Dodać cebulę, delikatnie posolić, podsmażać przez 2 minuty.
3.Dodać paprykę i czosnek, smażyć kolejne 3 minuty, ciągle mieszając.
4.Dodać posiekane pomidory, przecier, kmin, chilli, doprawić solą i pieprzem. Smażyć jeszcze 5-6 minut.
5.W warzywach zrobić 6 dołków, do każdego wbić po jednym jajku.
6.Patelnię przykryć i trzymać danie na ogniu do czasu, aż białka się zetną (żółtka powinny pozostać półpłynne), co zajmie kilka minut.
7.Podawać z jogurtem naturalnym. Udekorować siekaną "zieleniną"
Komentarze (1)
432 dni temu
Najlepsze śniadanie z czerwoną fasolą (z puszki) oraz z placuszkami z kukurydzy i oczywiście dużo zielonej koleandry.
odpowiedz