Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patyczki do szaszłyków moczone w wodzie przez 30 minut
- blender/rozdrabniacz
- patelnię grillową
KROK 1: Marynujemy mięso
Jagnięcinę kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm. Wszystkie składniki marynaty blendujemy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.
KROK 2: Grillujemy szaszłyki
Na patelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy. Mięso nabijamy na patyki i grillujemy ok. 5 minut z każdej strony. Gotowe szaszłyki skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy słodką papryką. Można je również polać odrobiną syropu z agawy.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki bałkańskie
Pyszne kotlety z mięsa mielonego przyprawione aromatycznym czosnkiem i cebulą. Smakują nie tylko w sezonie grillowym!
Grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami
Soczyste szaszłyki, pieczone ziemniaczki i grillowane szparagi – oto tajemnica udanego przyjęcia grillowego!
Szaszłyki z łososia z warzywami
Wypróbuj przepis Piotra Kucharskiego na doskonałe lizaki rybne dla dzieci, podane z pysznymi grillowanymi warzywami!
Szaszłyki z klopsików po tajsku
Spróbuj klopsików na ostro! W formie szaszłyków smakują i wyglądają doskonale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szaszłyki wieprzowe
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Makaron z kurkami
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Tatar wołowy
- Sałatka z topinamburem
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Guacamole z pomidorami
- Babeczki jogurtowe z owocami
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Placuszki ziemniaczane z sałatką z rukoli i pomidorkami daktylowymi
Komentarze (0)