Tyrolski gröstl
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

  • ziemniaki ugotuj w mundurkach

Krok 1: Obsmażamy ziemniaki

Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry. Smażymy na dużej patelni na 3 łyżkach rozgrzanego oleju słonecznikowego przez ok. 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: Przygotowujemy danie

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę. Mięso kroimy w paski. Dodajemy wraz z cebulą, jabłkami i pozostałym olejem do ziemniaków, doprawiamy majerankiem i smażymy razem przez 5-8 minut. Listki pietruszki obrywamy i siekamy.

Krok 3: Gröstl podajemy z buraczkami

Gröstl doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką i podajemy z buraczkami.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1849 dni temu
    Cebula w podsumowaniu, cebula w przepisie... a w składnikach cebuli brak. Ile jej? Poprawcie przepis.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1849 dni temu
    W przepisie używamy 2 cebule :)

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!