Uśmiech teścia
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Wszystkie składniki na spód zagnieść ze sobą. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Foremkę do pieczenia wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Przy foremce silikonowej można ten krok pominąć. Dno formy wylepić ciastem, na nie wyłożyć odsączone owoce i zalać gorącym budyniem – budynie wsypać do mleka, wymieszać i zagotować stale mieszając. Budyń będzie gotowy jak zgęstnieje. Przygotować kruszonkę – mąkę wymieszać z cukrem, a następnie z roztopionym masłem (najszybciej jest wstawić je do mikrofalówki na minutę). Ciasto na kruszonkę rozdrobnić w dłoniach i wyłożyć na budyń. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 przez 45-50 minut. Przestudzić i wstawić do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Gwarantuję, że tym ciastem zdobędziecie uśmiech teścia :)
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!