Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: SMAŻYMY KURKI
Cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy umyte kurki i smażymy ok. 3 minut.
Krok 2: DODAJEMY WARZYWA I DUSIMY LECZO
Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i cukinię pokrojoną w grube półplasterki. Całość doprawiamy oregano i papryką (wędzoną oraz ostrą). Dusimy ok. 2 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, obrane pomidory pokrojone w kostkę i cukier trzcinowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut tak, by warzywa pozostały chrupkie.
Krok 3: PODAJEMY LECZO
Leczo nakładamy do głębokich talerzy. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie leczo ze śliwką
Przepis na wegańskie leczo Kingi Paruzel czeka na Ciebie! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek!
Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
Wypróbuj zupę gulaszową z młodą kapustą, pomidorami, kolendrą i kuminem w nowej odsłonie!
Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!
Pikantne leczo ze schabem i cukinią
Bogactwo smaków i aromatów w jednym garnku! Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską, niemiecką i węgierską.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z kurkami
- Wegetariańskie maki sushi
- Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
- Leczo
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Tarta z fenkułem, kurkami i pomidorami
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Pizza bianca z kurkami
- Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Ciasto jogurtowe – przepis
- Makaron z zielonymi szparagami i sosem cytrynowym
Komentarze (1)
1179 dni temu
Próbowałem dwa razy - jest pyszne <3
odpowiedz