• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

1.

Pomidory przekrój na pół, ułóż w naczyniu do zapiekania z kawałkami papryki i cebulą pokrojoną w ósemki. Warzywa skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C, na 40 minut.

2.

Upieczone warzywa zmiksuj z wodą/bulionem na gładki krem, przypraw do smaku. Dla podkreślenia koloru zupy można dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego.

3.

Udekoruj startym żółtym serem i listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    2378 dni temu
    przepis żywcem przepisany z gazetki z Biedronki

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram