Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: SMAŻYMY MIĘSO
Mięso mielone smażymy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy dobrze się przesmaży, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek.
Doprawiamy pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili. Mieszamy i przesmażamy.
Krok 2: DODAJEMY POMIDORY I BULION
Do mięsa z warzywami dodajemy pomidory pelati. Całość dokładnie mieszamy. Zagotowujemy, a następnie zalewamy bulionem. Ponownie zagotowujemy i gotujemy ok. 10 minut, by smaki się połączyły.
Krok 3: DODAJEMY POZOSTAŁE WARZYWA
Do gotującej się zupy dodajemy sparzoną kukurydzę, papryki pokrojone w kostkę i czerwoną fasolę. Zagotowujemy.
Krok 4: DOPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Zupę doprawiamy pieprzem i sokiem z limonki. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę. Mieszamy i gotujemy ok. 3-4 minut.
Podajemy z cząstkami limonki i listkami świeżej kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Szybkie burrito według Karola Okrasy
Delikatna pszenna tortilla wypełniona mięsnym farszem. Pyszne, proste i sycące danie inspirowane kuchnią meksykańską.
Tacos z tuńczykiem
Kuchnia w stylu meksykańskim to m.in. znane na całym świecie tacos. U nas znajdziesz je w nowym, rybnym wydaniu.
Chili con carne z wędzonym boczkiem
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!
Wegetariańskie enchiladas
Łatwe danie w meksykańskim stylu! Wegetariańskie enchiladas z bogatym farszem i domowym sosem pomidorowym. Musisz wypróbować ten przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po amerykańsku
- Hamburger zebra
- Grillowane kiełbaski w boczku
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Pieczone polędwiczki w papryce z guacamole i z warzywami w kolendrze
- Pikantna zapiekanka kukurydziana
- Fajitas wołowe z warzywami
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Tajine dyniowy z indykiem i jabłkiem
- Zupa solanka
- Fabada
- Smażony ryż z kalafiora po meksykańsku
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Spaghetti napoli – przepis
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
Komentarze (11)
69 dni temu
W przepisie brakuje soli, a zupa wyszła taka se, ale jak się ją po doprawia to jest OK.
odpowiedz
849 dni temu
można dodać trochę ryżu? przesadziłem z ostrością
odpowiedz
849 dni temu
Oczywiście, możesz dodać ryż :)
1109 dni temu
a skąd się bierze bulion ?!?!??! dopiero zaczynam uczyć się gotować i niestety już ten pierwszy przepis, który mnie zainteresował jest w wielu miejscach nie jasny. nie wiadomo jak długo niektóre etapy robić.
odpowiedz
1032 dni temu
Skoro potrafisz wpisac adres tej strony, tak samo latwo mozna wpisac w wyszukiwarke haslo : bulion,linformacja dostepna od reki, chyba ze wolisz robic z siebie polglowka w sieci
937 dni temu
najprościej można w 500 ml wody rozpuścić dwie kostki rosołowe i wtedy powstaje bulion. lepszą opcją będzie zrobić np. dzień wcześniej rosół i zamiast buliony wlać jego resztki - będzie smaczniejsza :)
1125 dni temu
bardzo smaczna zupa z tego przepisu.
odpowiedz
1539 dni temu
to nieźle lidl odpowiada na komentarze...
odpowiedz
1609 dni temu
Czy może być kukurydza konserwowa z puszki?
odpowiedz
1606 dni temu
Można użyć konserwowej :)
1587 dni temu
Ja nie wiem czy może, ale użyłem i smakowało w dechę :D
zobacz wszystkie