Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Bataty i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Wszystko podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy przez 3 minuty.

Krok 2: Gotujemy zupę

Dodajemy sherry, bulion i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą. Gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut do miękkości. Dodajemy śmietanę, zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.

Krok 3: Zupę podajemy z kozim serem

Każdy talarek sera owijamy w 1 plasterek boczku. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie przez 1-2 minuty z każdej strony. Dekorujemy nim zupę i skrapiamy kremem balsamicznym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    12 godzin temu
    Do czego wykorzystać resztę sera koziego ?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1854 dni temu
    Czym można zastąpić Sherry?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1854 dni temu
    Możesz użyć porto, albo pominąć ten składnik :)
  • Gość Gość
    1874 dni temu
    Co to jest za składnik "krem balsamiczny"?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1872 dni temu
    to krem na bazie octu balsamicznego o dużo gęstszej konsystencji, która pozwala na efektowne dekorowanie potraw

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!