ABC kulinarne Jajko w koszulce
Jajko w koszulce
zobacz film
30 kwietnia 2013

Jajko w koszulce

Jajko w koszulce. Większości osób znane z nazwy, ale tak naprawdę niewiele wie, jak je prawidłowo zrobić. Przytakujecie? Lubicie, ale nie wiecie, jak się za to zabrać? Chcecie zrobić wrażenie na domownikach, podając im na śniadanie tak nietypowe jajko? Nie martwcie się. Pascal pokazuje, jakie to proste!

Wszystko co musicie zrobić, to przygotować: świeże jajka w temperaturze pokojowej, małą miseczkę, talerz i jeszcze jeden talerz z ręcznikiem papierowym oraz litr wody. A później tylko klikacie, oglądacie film i do dzieła!

Dzięki dobrym radom naszego kucharza szybko opanujecie tę sztukę i ugotowanie jajka w koszulce będzie dla Was bułką z masłem.

Więcej kuchennych trików znajdziecie w zakładctriki kucharskie, a w książce kucharskiej zaprezentujemy Wam przepisy z udziałem jajek, i nie tylko. 

Komentarze (5)

Zobacz wszystkie + dodaj komentarz
  • KuchniaLidla KuchniaLidla: Gość, ocet przyspiesza ścinanie białka, dzięki czemu mamy pewność, że jajko wyjdzie idealne. To mała podpowiedź dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z jajkami w koszulce :) 444 dni temu
  • Gość Gość: bzdurny pokaz. Takich w internecie są tysiące. Jak jajko świeże to żaden ocet jest niepotrzebny. Taki z niego kucharz jak z diabłaogrodowy. 444 dni temu
  • KuchniaLidla KuchniaLidla: Gość, ocet przyspiesza ścinanie się białka, dlatego nie należy z niego rezygnować w tym przepisie. 464 dni temu
  • Gość Gość: jajko w koszule :D hej, Pascal a musi być ocet? W jakim celu się go dodaje? 511 dni temu
  • Gość Gość: Myślę, że więcej kadrów powinno być na to co Pascal robi, niż na samego Pascala. Tym bardziej jak wrzucił jajo do garnka i mieszał, w zasadzie osoba która pierwszy raz się z tym spotyka, byłaby pewnie ciekawa więcej ilości szczegółów. Choć na Pascala też się miło patrzy ;) 511 dni temu
  • Deglasowanie zobacz wideo komentarze 0 Deglasowanie Trudne słowo, prosta czynność? Deglasowanie, to nauka „odklejania” smaku ze składników, które smażyliście na patelni. Zresztą wszystko wyjaśni Wam Pascal! ABC kulinarne
  • Tablerowanie zobacz wideo komentarze 0 Tablerowanie Tablerowanie, co to takiego? Karol wie i powie!Z pomocą naszych kucharzy już niebawem żadne słowo w kuchni nie będzie kryło przed Wami tajemnic. ABC kulinarne
  • Noże – jakie są niezbędne w kuchni? zobacz wideo komentarze 0 Noże – jakie są niezbędne w kuchni? Dobre noże dla kucharza, także tego domowego, są najważniejsze. Zwróćcie uwagę na kulinarnych mistrzów – zawsze maja ze sobą swoje własne „zawiniątko” z nożami. ABC kulinarne
  • Jak zesterem zrobić zest. I co to właściwie jest? zobacz wideo komentarze 0 Jak zesterem zrobić zest. I co to właściwie jest? Zest to kolorowa część skórki, którą dodaje się do dania w celu nadania mu cytrusowego smaku i aromatu. Zester, jak nazwa wskazuje, służy do... Kliknijcie i przekonajcie się sami! ABC kulinarne

Bądź na
bieżąco
z nowościami
w Kuchni Lidla!

i zbieraj broszury z przepisami


Zamów newsletter!