zobacz film Jajko w koszulce

Jajko w koszulce. Większości osób znane z nazwy, ale tak naprawdę niewiele wie, jak je prawidłowo zrobić. Przytakujecie? Lubicie, ale nie wiecie, jak się za to zabrać? Chcecie zrobić wrażenie na domownikach, podając im na śniadanie tak nietypowe jajko? Nie martwcie się. Pascal pokazuje, jakie to proste!

Wszystko co musicie zrobić, to przygotować: świeże jajka w temperaturze pokojowej, małą miseczkę, talerz i jeszcze jeden talerz z ręcznikiem papierowym oraz litr wody. A później tylko klikacie, oglądacie film i do dzieła!

Dzięki dobrym radom naszego kucharza szybko opanujecie tę sztukę i ugotowanie jajka w koszulce będzie dla Was bułką z masłem.

Więcej kuchennych trików znajdziecie w zakładctriki kucharskie, a w książce kucharskiej zaprezentujemy Wam przepisy z udziałem jajek, i nie tylko. 

Komentarze (9)

  • sha sha
    296 dni temu
    bo pewnie nie wyszło ;]

    odpowiedz

  • bart bart
    297 dni temu
    wszystko super, ale brakuje zbliżenia na jajko.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    301 dni temu
    jak dla mnie za dużo Pascala a za mało szczegułów filmowych:)

    odpowiedz

  • mikiGość mikiGość
    301 dni temu
    Wszystko fajnie tylko dlaczego ten kamerzysta nie pokazywał cały czas tego jaja i nawet od góry jak to wygląda jak Paskal wlewa to jako:( przecież wszystko słychać co mówi a tu liczyło się żeby na to popatrzeć . Pokazujcie więcej produktów a nie osoby plis:) Z góry wielkie dzięki:)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    752 dni temu
    Gość, ocet przyspiesza ścinanie białka, dzięki czemu mamy pewność, że jajko wyjdzie idealne. To mała podpowiedź dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z jajkami w koszulce :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    752 dni temu
    bzdurny pokaz. Takich w internecie są tysiące. Jak jajko świeże to żaden ocet jest niepotrzebny. Taki z niego kucharz jak z diabłaogrodowy.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    772 dni temu
    Gość, ocet przyspiesza ścinanie się białka, dlatego nie należy z niego rezygnować w tym przepisie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    819 dni temu
    jajko w koszule :D hej, Pascal a musi być ocet? W jakim celu się go dodaje?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    819 dni temu
    Myślę, że więcej kadrów powinno być na to co Pascal robi, niż na samego Pascala. Tym bardziej jak wrzucił jajo do garnka i mieszał, w zasadzie osoba która pierwszy raz się z tym spotyka, byłaby pewnie ciekawa więcej ilości szczegółów. Choć na Pascala też się miło patrzy ;)

    odpowiedz

zobacz wszystkie