danie główne Kotlet – jak rozbić mięso?
Kotlet – jak rozbić mięso?
zobacz film
1 stycznia 2013

Kotlet – jak rozbić mięso?

Folia spożywcza ma w kuchni wiele różnych zastosowań. Możemy jej używać do przechowywania produktów czy zabezpieczania potraw przed przesiąkaniem innymi zapachami.

W folię możemy zawinąć ciasto na tartę Tatin i włożyć do lodówki, by odpowiednio schłodziło się przed wypełnieniem foremki, lub wykorzystać ją do rozbijania kotletów, by przygotować sznycel w panierce owsianej albo marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią.

Dokładnie o tym opowie Wam Karol! Z filmu dowiecie się, w jaki sposób folia pomoże Wam nie tylko nie zabrudzić kuchni, ale też zabezpieczyć mięso przed rozrywaniem się i przyklejaniem do deski. Obejrzyjcie!

Komentarze (2)

Zobacz wszystkie + dodaj komentarz
  • KuchniaLidla KuchniaLidla: Drogi gościu, przy rozbijaniu mięsa folia nie powinna zostawać na mięsie. Jeśli tak się dzieje, być może rozbijanie jest zbyt intensywne i należy robić to ostrożniej lub folia jest po prostu słabej jakości. 143 dni temu
  • Gość Gość: Witam nie wydaje mi sie aby ten sposob byl dobry ze wzgledu na to ze kawalki foli zostaja wbite w mieso ,stosowanie plastikow w kuchni nie jest zdrowe !!! 144 dni temu

Bądź na
bieżąco
z nowościami
w Kuchni Lidla!

i zbieraj broszury z przepisami


Zamów newsletter!