Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY AREPAS
Wszystkie składniki przeznaczone na arepas mieszamy ze sobą i odstawiamy na 10 minut, aby mąka kukurydziana wchłonęła wodę. Gdy to nastąpi, zagniatamy ciasto, a następnie dzielimy je na 8 części. Każdą porcję ciasta formujemy w kulkę. Każdą kulkę delikatnie spłaszczamy. Tak przygotowane ciasto podpiekamy z obu stron na patelni posmarowanej oliwą przez około 5 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE WYPEŁNIENIA
Mięso z piersi kurczaka szarpiemy widelcem i przekładamy do miski wraz z drobno posiekaną czerwoną cebulą i miąższem awokado. Dodajemy majonez, sos piri-piri i kolendrę. Całość skrapiamy sokiem z limonki oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
KROK 3: SKŁADAMY AREPAS
Arepas nacinamy do połowy, w środek wkładamy przygotowane wcześniej i podajemy danie.
WSKAZÓWKA: Całość możemy oprószyć startym serem cheddar.
Komentarze (0)