Ceviche z tuńczyka w puszce

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • tarkę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SIEKAMY I DOPRAWIAMY CEBULĘ

Cebulę siekamy w kosteczkę, przekładamy do miseczki i oprószamy solą. Dodajemy oliwę i startą skórkę oraz sok z limonki.

KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Tuńczyka odsączamy z zalewy i dokładamy do cebuli wraz pokrojonymi w kosteczkę pomidorkami koktajlowymi, posiekaną drobno kolendrą i posiekaną papryczką chili. Całość mieszamy. Jeśli jest za mało słona, dosalamy.

Wkładamy do lodówki na 20 minut, aby smaki się połączyły. Po tym czasie przekładamy na talerz i podajemy z plastrami awokado.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!