Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SIEKAMY I DOPRAWIAMY CEBULĘ
Cebulę siekamy w kosteczkę, przekładamy do miseczki i oprószamy solą. Dodajemy oliwę i startą skórkę oraz sok z limonki.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Tuńczyka odsączamy z zalewy i dokładamy do cebuli wraz pokrojonymi w kosteczkę pomidorkami koktajlowymi, posiekaną drobno kolendrą i posiekaną papryczką chili. Całość mieszamy. Jeśli jest za mało słona, dosalamy.
Wkładamy do lodówki na 20 minut, aby smaki się połączyły. Po tym czasie przekładamy na talerz i podajemy z plastrami awokado.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z awokado i tuńczyka
Rewelacyjny pomysł na zdrową przekąskę nie tylko dla tych na diecie! Ekspresowa sałatka z tuńczykiem i awokado.
Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
Koniecznie sprawdź prosty przepis na sałatkę idealną na imprezę! Wypróbuj pyszny przepis Okrasy!
Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
Popcorn w lżejszej wersji? Ten przygotowany z kaszy gryczanej świetnie komponuje się z sałatką z brokułu i pomidorków! Sprawdź, jak pysznie chrupie razem z warzywami.
Sałatka z grillowanym bakłażanem
Bakłażan lubi grillowanie i świetnie pasuje do sałatek. Wykorzystaj wszystkie zalety tego warzywa, by przygotować świeżą i aromatyczną sałatkę z dressingiem na bazie tahini!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik piernikowy
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny makowiec
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)