
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SIEKAMY I DOPRAWIAMY CEBULĘ
Cebulę siekamy w kosteczkę, przekładamy do miseczki i oprószamy solą. Dodajemy oliwę i startą skórkę oraz sok z limonki.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Tuńczyka odsączamy z zalewy i dokładamy do cebuli wraz pokrojonymi w kosteczkę pomidorkami koktajlowymi, posiekaną drobno kolendrą i posiekaną papryczką chili. Całość mieszamy. Jeśli jest za mało słona, dosalamy.
Wkładamy do lodówki na 20 minut, aby smaki się połączyły. Po tym czasie przekładamy na talerz i podajemy z plastrami awokado.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makowiec japoński
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledź w oleju
- Pierniki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Świąteczne pierniczki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)