Na imprezę
Sałatki na imprezę
Sałatka na imprezę to obowiązkowy punkt menu, dlatego warto wiedzieć, jakie kompozycje smakowe sprawdzą się najlepiej. Po szczegółowe listy składników sałatek na imprezę, bez względu na to, z jakiej okazji ją organizujecie, odsyłamy was do przepisów Kuchni Lidla, która podpowie wam, jakie sałatki warto przyrządzić na domową imprezę. Znajdziecie tam propozycje sałatek na imprezę urodzinową, imieninową, rocznicową i wiele innych! Oto kilka z nich:
- sałatki na imprezę z kurczakiem:
- sałatki na imprezę z makaronem:
- sałatki na imprezę bez majonezu:
Przekąski na imprezę
Atrakcyjne menu to podstawa każdego party, dlatego dobrze jest zastanowić się dużo wcześniej, co przygotować na imprezę do jedzenia. Zazwyczaj poszukiwane są głównie pomysły na przystawki, które oczywiście warto przyrządzić na imprezę, bo są szybkie w wykonaniu i tanie. Na uwadze trzeba mieć jednak również przepisy uwzględniające dania na imprezę, które można podać na ciepło. Jeśli więc nadal nie jesteście pewni, jakie przekąski serwować albo co najlepiej przyrządzić na imprezę do jedzenia na ciepło, to w każdej z tych sytuacji pomoże wam Kuchnia Lidla. To właśnie z jej przepisów możecie czerpać inspiracje na przygotowanie przekąsek i dań z piekarnika na jakąkolwiek imprezę domową – urodzinową, imieninową, a nawet taką bez szczególnej okazji. Wśród propozycji znajdą się także opcje przekąsek na imprezę dla najbardziej wymagających gości, czyli dzieci. Przekonajcie się, jak przygotować proste dania z piekarnika oraz przekąski na imprezę, które są niezwykle szybkie w przyrządzeniu. Sprawdźcie już teraz przepisy Kuchni Lidla na:
- kanapki na imprezę, m.in. z bagietki
- koreczki na imprezę
- krakersy na imprezę
- przekąski na imprezę z ciasta francuskiego
- przekąski na imprezę z tortilli
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Tarta Tatin z szalotkami i serem pleśniowym
Znasz przepis na tartę Tatin? Tym razem Kinga przygotowała ją w wersji wytrawnej – z szalotkami i serem pleśniowym. Spróbuj tego połączenia!

Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
Uwielbiasz ziemniaki w każdej postaci? Wypróbuj przepis Kingi na pieczone ziemniaki z salami i parmezanem! Idealne na obiad lub spotkanie ze znajomymi.

Świąteczny talerz obfitości
Talerz aromatycznych przekąsek o wyjątkowym smaku, który urozmaici niejedne święta i sprawi, że stół ze śniadaniem wielkanocnym będzie się przepięknie prezentował. Spróbuj go skomponować i zaskocz najbliższych!

Hiszpańska pizza
Coca mallorquina, czyli wywodzący się z Majorki hiszpański odpowiednik pizzy. Ten pyszny drożdżowy placek zapiekany z warzywami i innymi dodatkami inspirowanymi kuchnią w stylu hiszpańskim to świetny pomysł na przekąskę.

Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
Zapiekanki z grillowanymi warzywami i kurczakiem, pełne żółtego sera i sera feta. To pomysł na niesamowicie sycącą, pyszną przekąskę, której trzeba spróbować!

Sałatka z pomelo
Zaskakująca sałatka zawierająca cytrusy? Najlepsza będzie taka z orzeźwiającym pomelo, słodkimi płatkami kokosa i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi.

Piroshki z wołowiną
Przepyszne i pełne aromatycznego nadzienia piroshki to idealna przekąska lub świetny pomysł na obiad. Naprawdę trudno się oprzeć tym smażonym przysmakom z ciasta drożdżowego!

Scaccia z serami i salami
Nie wiesz, czy masz ochotę na calzone czy na lasagne? Już nie musisz wybierać! Scaccia, czyli danie, które jest połączeniem tych dwóch potraw, to pyszna propozycja w stylu kuchni włoskiej.

Carpaccio di bresaola
Klasyczny przepis kuchni włoskiej, w którym główną rolę odgrywa jakość cenionych na całym świecie składników – takich, jak długo dojrzewająca wędlina wołowa. Zasmakuj w carpaccio di bresaola!

Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
Idealny dip na każdą imprezę? To musi być dip z fety! Ten puszysty krem w stylu greckim nie ma sobie równych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do naprawdę wielu przekąsek, a także jako samodzielne danie.

Wegańskie batoniki z masłem orzechowym
Szukasz szybkiej słodkiej przekąski? Oto ona! Te wyjątkowe batoniki, które łączą w sobie słodki smak syropu klonowego z masłem orzechowym i grubo mieloną solą morską idealnie sprawdzą się w tej roli.

Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!

