Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy ziemniaki
Ziemniaki myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, aż będą miękkie. W międzyczasie cebule obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na gorącej oliwie przez 3 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, chili oraz kurkumę i podsmażamy przez 3-4 minuty, mieszając. Doprawiamy solą i cukrem, przekładamy do miski i studzimy.
Krok 2: Doprawiamy sałatkę
Zioła myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i siekamy. Ziemniaki odcedzamy, przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w łódeczki. Zioła dodajemy do podsmażonej cebuli z przyprawami, doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, solą i cukrem. Mieszamy z ziemniakami. Sałatkę odstawiamy na co najmniej 1 godzinę do przegryzienia się smaków. Sałatkę przed podaniem doprawiamy do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto na pierogi
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledź w oleju
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
950 dni temu
Czy mogę te ziemniaczki podpiec?
Odpowiedz
950 dni temu
Jak najbardziej możesz podpiec ziemniaki.