Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy ziemniaki
Ziemniaki myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, aż będą miękkie. W międzyczasie cebule obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na gorącej oliwie przez 3 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, chili oraz kurkumę i podsmażamy przez 3-4 minuty, mieszając. Doprawiamy solą i cukrem, przekładamy do miski i studzimy.
Krok 2: Doprawiamy sałatkę
Zioła myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i siekamy. Ziemniaki odcedzamy, przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w łódeczki. Zioła dodajemy do podsmażonej cebuli z przyprawami, doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, solą i cukrem. Mieszamy z ziemniakami. Sałatkę odstawiamy na co najmniej 1 godzinę do przegryzienia się smaków. Sałatkę przed podaniem doprawiamy do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!
Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
Gotowany łosoś, młode ziemniaki i chrupiącą fasolką. Ta sałatka to doskonały pomysł na szybki obiad.
Kolorowa sałatka warzywna
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z fetą i jajkiem
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Kolorowa sałatka warzywna
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Indyjskie chlebki chapatti
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Tarta z burakiem
- Pyzy ziemniaczane
- Pasta jajeczna
- Tortille z łososiem wędzonym
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Domowy sos barbecue
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Koktajle na detoks
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Domowy zakwas na żurek
- PASTA Z KALAFIORA
- Kokosowe pancakes bez glutenu
- Wykwintne roladki rybne
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Pesto z papryki
- Naleśniki z farszem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
602 dni temu
Czy mogę te ziemniaczki podpiec?
odpowiedz
602 dni temu
Jak najbardziej możesz podpiec ziemniaki.