Arabska sałatka ziemniaczana
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy ziemniaki

Ziemniaki myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, aż będą miękkie. W międzyczasie cebule obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na gorącej oliwie przez 3 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, chili oraz kurkumę i podsmażamy przez 3-4 minuty, mieszając. Doprawiamy solą i cukrem, przekładamy do miski i studzimy.

Krok 2: Doprawiamy sałatkę

Zioła myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i siekamy. Ziemniaki odcedzamy, przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w łódeczki. Zioła dodajemy do podsmażonej cebuli z przyprawami, doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, solą i cukrem. Mieszamy z ziemniakami. Sałatkę odstawiamy na co najmniej 1 godzinę do przegryzienia się smaków. Sałatkę przed podaniem doprawiamy do smaku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    394 dni temu
    Czy mogę te ziemniaczki podpiec?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    394 dni temu
    Jak najbardziej możesz podpiec ziemniaki.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!