
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Ziemniaki i fasolkę gotujemy
Ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20 minut, aż będą miękkie. Fasolkę oczyszczamy, gotujemy osobno we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut, aż będzie miękka
Krok 2: Ziemniaki mieszamy z fasolką i dressingiem.
Cebulę obieramy, połowę kroimy w paski, resztę w drobną kostkę. Mieszamy chrzan, oliwę i ocet, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i mieszamy. Ziemniaki i fasolkę odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dobrze odsączamy. Większe ziemniaki kroimy na pół. Mieszamy z fasolką i dressingiem. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Przygotowujemy łososia
Wino oraz 150 ml wody wlewamy do szerokiego garnka, dodajemy resztę cebuli. Doprawiamy solą, pieprzem i zagotowujemy. Łososia myjemy, osuszamy i wkładamy do garnka. Zmniejszamy ogień i trzymamy łososia pod przykryciem przez ok. 4 minuty, nie gotujemy. W międzyczasie roszponkę myjemy i odsączamy. Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy roszponkę i mieszamy, podajemy z odsączonym łososiem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Calzone
- Butter chicken
- Leczo
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2905 dni temu
Sałatka z młodymi ziemniakami to idealny obiad na upalne dni! Lekka, smaczna, zdrowa, pożywna - ideał! :)
odpowiedz