Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • ręcznik papierowy

SAŁATKA

Łososia myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, oczyszczamy, pozbawiamy ości. Kroimy w regularną kostkę 1 x 1 cm, a następnie marynujemy w soku z limonki i ostrej papryczce. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie dodajemy oliwę z oliwek, posiekaną kolendrę, posiekaną szalotkę lub dymkę i pokrojone w kostkę jabłko. Doprawiamy solą i pieprzem.

TATAR Z BURAKA

Pokrojone buraki doprawiamy oliwą z oliwek, miodem, posiekanym czosnkiem i sokiem z limonki.

Tatar z buraka układamy na łososiu.

PROPOZYCJA PODANIA

Sałatkę z łososia z tatarem z buraka możemy podać z awokado, wcześniej obranym i pokrojonym na mniejsze cząstki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    840 dni temu
    Wygląda zachęcająco. Ale jaki to łosoś wędzony czy surowy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    840 dni temu
    Używamy surowego łososia :)
  • Michał Michał
    697 dni temu
    Surowy później patelnia grill

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram