Ciasto marchewkowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • tarkę z drobnymi oczkami

Przygotuj wcześniej

Masło wyciągnij z lodówki i zostaw temperaturze pokojowej, aby zmiękło. 

Ciasto

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka dokładnie ucieramy z cukrem trzcinowym. Mieszając, dodajemy do jajek: olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, cukier waniliowy, cynamon, proszek do pieczenia, sól.
Ścieramy marchewkę i drobno siekamy orzechy (kilka połówek orzechów odkładamy do dekoracji). Dodajemy je do utartej masy (na samym końcu). Całość delikatnie mieszamy.
Masę przekładamy do natłuszczonej foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35-40 minut.

Krem serowy

Wszystkie składniki kremu: serek śmietankowy, cukier puder, masło, sok z pomarańczy, cukier waniliowy dokładnie wymieszać łyżką. Następnie przez około 2 minuty miksować mikserem, na niskich obrotach.

Jak podawać

Po wystygnięciu ciasto posmarować warstwą kremu, wysoką na około 4mm. Udekorować pokrojonymi orzechami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (113)

Avatar
  • Wojtas Wojtas
    246 dni temu
    Czemu zmieniono przepis? Wcześniej składniki podano objętościowo, a teraz według wagi. Gramatura się nie zgadza.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    240 dni temu
    Dokładnie, I to bardzo. Wcześniej była przynajmniej szklanka cukru i pół szklanki oleju (albo 1/4?) teraz jest moim zdaniem za mało żeby z ciasta nie wyszedł zbity zakalec
  • dawid nakatny dawid nakatny
    477 dni temu
    dzien dobry pozdrawiam clivera

    odpowiedz

  • Gość Gość
    961 dni temu
    Jak duża ma być foremka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    961 dni temu
    Wszystko zależy od głębokości formy, ale w tym przepisie powinna sprawdzić się prostokątna blacha o wymiarach 20x29 cm i 35x25 cm.
  • Gość Gość
    639 dni temu
    no i też chciałam robić i nikt nie odpowiedział, jestem zmuszona wybrać inny przepis
  • Gość Gość
    639 dni temu
    OOO, dziękuję, znalazłam odpowiedź
  • Gość Gość
    1173 dni temu
    Jak ma się rozumieć 1 i 1/2 marchewki ? Przecież one mają różne wielkości ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1173 dni temu
    Przepraszamy za zamieszenie przez niedoprecyzowanie😊 Tworząc przepis mieliśmy na myśli marchewkę o średniej wielkości. Ps. Nasza marchewka miała około 17 cm długości. Pozdrawiamy i życzymy smacznego!:)
  • Gość Gość
    1029 dni temu
    Jeśli widzisz ciasto marchewkowe to raczej sporo tych marchwi...
  • Gość Gość
    1242 dni temu
    Ciasto piec z termoobiegiem czy góra dół?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1242 dni temu
    Pieczemy z opcją góra-dół
  • Marta Marta
    1247 dni temu
    Czy można użyć serka mascarpone?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1245 dni temu
    Marto, jak najbardziej. Serek mascarpone świetnie się tu sprawdzi.
  • Gość Gość
    1359 dni temu
    W smaku super, tylko za każdym razem robi mi sie dziura w środku

    odpowiedz

  • Herbaciana Dama Herbaciana Dama
    1433 dni temu
    To jest mój bestseller, jeśi chodzi o ciasto marchewkowe...<3 Jest puszyste, chrupiące za sprawą orzechów i cudnie pachnące dzięki kremowi pomarańczowemu na górze...dziękuje, za kolejny cudowny przepis!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1433 dni temu
    Bardzo miło nam to słyszeć! ❤️
  • AdAd AdAd
    1445 dni temu
    co zrobić jeśli ciasto po upieczeniu opada ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1445 dni temu
    Ciasto może opadać z różnych powodów. Jeśli wyrabiasz ciasto mikserem - zbyt długie napowietrzanie może prowadzić do opadania. Przed włożeniem ciasta do piekarnika postukaj formą o blat - to uwolni pęcherzyki powietrza. Powietrze wydostające się z ciasta podczas pieczenia, może powodować opadanie ciasta. Nie otwieraj drzwiczek piekarnika zbyt często, zwłaszcza podczas początkowej fazy pieczenia. Ciasta nie lubią gwałtownych zmian temperatury. Po upieczeniu możesz studzić ciasto w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.
  • ASICA ASICA
    1459 dni temu
    czy mogłabym zamiast mąki pszennej dodac bezglutenowej np ryzowej? jesli tak to ile?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1459 dni temu
    Najlepiej użyć gotowej mieszanki mąk bezglutenowych i użyć w takiej samej proporcji, jak w przepisie.
  • Fkaa Fkaa
    1552 dni temu
    Wyszło super, ciasto mięciutkie i smaczne ,polecam przepis ;) posłuchałam rad w komentarzach i dałam trochę mniej cukru, trochę więcej marchewki, piekłam w takiej wiekszej keksówce :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1870 dni temu
    Na jakich oczkach trzeć marchewkę?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1868 dni temu
    Drogi Gościu, marchewkę trzemy na małych oczkach, aby była starta jak najdrobniej.
  • Gość Gość
    1620 dni temu
    Najlepiej drobnych. Wtedy ciasto ma dość aksamitną konsystencję. Większe kawałki marchewki nie wypieką się dobrze.
  • Gość Gość
    1952 dni temu
    czy moze byc zwykly bialy cukier ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1952 dni temu
    Oczywiście! :)
  • Gość Gość
    1998 dni temu
    Chyba cukru wanilinowego. Wkoło wanili nie lezalo

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1998 dni temu
    Zachęcamy do zrobienia własnego cukru waniliowego - https://kuchnialidla.pl/domowy-cukier-waniliowy
  • ilona ilona
    2054 dni temu
    ciasto pyszne, pierwszy raz zrobiłam zgodnie z przepisem, każde kolejne już modyfikowałam. Polecam w wersji i mąką pełnoziarnistą, 4 jaka na porcję, mniej cukru dużo więcej marchewki i piec dłużej.. u mnie duża blacha z 2 porcji piecze się ok 1,5 godziny. Zamiast orzechów równie dobrze sprawdza się migdały czy słonecznik :) zawsze wychodzi! i szybko znika !

    odpowiedz

  • Gruba Gruba
    2332 dni temu
    Cukier WANILIOWY najprościej sobie zrobić - do słoika przekrojona laska wanilii, zasypać cukrem i odstawić. Niezbyt drogo a różnica duża :)

    odpowiedz

  • daria0162 daria0162
    2336 dni temu
    pyszne :) pierwszy raz robiłam ciasto marchewkowe wyszło super

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2359 dni temu
    ja też zmieniłam trochę przepis : mniej cukru tzn niepełna szklanka , 4 jajka, mniej oleju i 1,5 szklanki startej marchewki .... pycha :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2387 dni temu
    Wprowadziłam drobną modyfikację, bo 13,5 łyżeczki cukru na 1 kawałek ciasta, to jak dla mnie trochę za dużo. I wyszło bardzo dobre!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2452 dni temu
    Zmodyfikowany przepis- zawsze wychodzi, polecam! 4 jajka zamiast trzech, duża szklanka drobno startej marchewki (taka jak te duże z ikei ;) ) mąka najlepiej pełnoziarnista piec dłużej- 45 minut to minimum :) najlepsze ciasto marchewkowe!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2458 dni temu
    Nie wyszło. Fatalny przepis, złe proporcje...

    odpowiedz

  • Karla Karla
    2460 dni temu
    Fajny przepis, już kilka razy robiłam i za każdym razem wyszło pycha. W przepisie jest tylko 100 g serka śmietankowego, ja wolę z grubszą warstwą polewy i zamiast orzechów na górę ukladam kolorowe m&ms, wygląda fajnie kolorowo i smakuje pychota!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2465 dni temu
    Przepis genialnie prosty i niezawodny. Również udaje się w wersji bezglutenowej. Wymaga wtedy 3 marchewek i pół szklanki mąki więcej. Opcjonalnie zamiast orzechów aromatyczna skórka pomarańczowa. Można śmiało piec.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2479 dni temu
    Raczej należę do antytalentów kucharskich ;-) to ciasto udaje się za każdym razem, zawsze smakuje wyśmienicie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2477 dni temu
    Liczymy, że znajdziesz u nas więcej ciast, które zawsze się udają :)
  • Gość Gość
    2519 dni temu
    Czym można zastąpić cynamon?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2517 dni temu
    Cynamon możesz pominąć :)
  • Gość Gość
    2481 dni temu
    Czy zamiat oleju słonecznikowego
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2481 dni temu
    olej kokosowy się sprawdzi :)
  • ilona ilona
    2054 dni temu
    jarobię z rzepakowym i jest super:)
  • Gość Gość
    2527 dni temu
    czy można upiec ciasto w foremkach na muffinki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2526 dni temu
    Świetny pomysł! Pamiętaj jednak, żeby pilnować czasu pieczenia, gdyż w mniejszej formie muffinki będą gotowe wcześniej :)
  • Andrzej Mąki Andrzej Mąki
    2725 dni temu
    a czy czasem nie powinno się oprócz masła(tłuszczu)którym się smaruje blachę posypać bułką tartą??

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2725 dni temu
    Andrzeju, są różne sposoby przygotowania formy. Można dodatkowo obsypać formę bułką tartą, mąką, mielonymi orzechami :)
  • Andrzej Mąki Andrzej Mąki
    2725 dni temu
    ciasto zrobiłem i nie piekło się zakładane 40 min tylko zdecydowanie więcej. Czy czasem sok z marchwi nie powinno się wycisnąć?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2725 dni temu
    Długość pieczenia zależy czasem od mocy grzania piekarnika. Każde pieczone ciasto należy doglądać i odpowiednio wydłużać bądź skracać czas pieczenia.
  • ania ania
    2821 dni temu
    W przepisie jest 1, 5 marchewki. Chodzi o ilość sztuk marchwi czy ilość szklanek utartej marchwi?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2820 dni temu
    Droga Aniu, chodzi o sztuki marchwi :)
  • Gość Gość
    2817 dni temu
    Na moje oko to szklanki są, robiłem kilka razy i stosowałem szklanki, w marchewkach koło 8
  • marysia marysia
    2768 dni temu
    ja daję 2 szklanki startej marchewki pyszota !!!!!
  • Gość Gość
    2832 dni temu
    Robię właśnie pierwszy raz,tylko z półtorej porcji,bo mam dużą blachę. Już wiem,że 40 min to stanowczo za mało-było jeszcze surowe. Trzymałam 1h 10 min i dopiero się upiekło porządnie :) Przez otwieranie wcześniej piekarnika trochę klapło,teraz wiem,że po 40 min na pewno nie powinnam go nawet sprawdzać :) smak ocenię jak wystygnie :) Ale pachnie pięknie :)

    odpowiedz

  • Anna Z Rozpaczona Anna Z Rozpaczona
    2844 dni temu
    Jest mi smutno. Masa serkowa rzadka i spaprała mi całe ciasto. Zdecydowanie powinien być to twaróg. Pozdrawiam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2846 dni temu
    Mam blaszkę 25x30 czy zwiekszyc porcę? mam make palnoziarnista- nada sie? ile gram tej marchewki przed starciem? Edyta

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2846 dni temu
    Drogi Gościu, ciasto możesz upiec w takiej blaszce. Możesz również wypróbować w tym przepisie mąkę pełnoziarnistą. Do ciasta natomiast używamy 1,5 średniej marchewki.
  • Gość Gość
    2853 dni temu
    A w jakiej blaszce piec?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2851 dni temu
    Polecamy piec w blaszce o wymiarach 24x24 cm :)
  • Gość Gość
    2846 dni temu
    a jesli mam 25x30
  • Gość Gość
    2752 dni temu
    To wtedy nie wolno piec :D Hehehe
  • Gość Gość
    2856 dni temu
    A udało by się ciasto bez cynamonu? Bo akurat piekę i nie mam!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2855 dni temu
    Oczywiście, że się uda. Będzie jedynie mniej aromatyczne :)
  • Gość Gość
    2856 dni temu
    Pyszne ciasto tylko krócej w piecu musi być. Ale wspaniały przepis polecam Ania

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2875 dni temu
    ja zrobiłam z podwójnej porcji na blaszkę...tylko trodszkę dłużej w piecu musibyć. mniam.... mniam... pyszne cudo wspaniały przepis polecam

    odpowiedz

  • Oliwka Oliwka
    2892 dni temu
    Robię kolejny raz. Prócz cynamonu dodaje gałkę i imbir, prócz orzechów włoskich - laskowe, migdały oraz nerkowce. Na wierzch zamiast orzechów kandyzowana skórkę pomarańczy :) Ciasto znika w mgnieniu oka :)

    odpowiedz

  • Sroka Sroka
    2891 dni temu
    Szkoda, że nie poddałaś mi tego pomysłu ze skórką pomarańczy 2 godziny temu :P
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2890 dni temu
    Oliwko, Twoja wersja brzmi równie pysznie! Pozdrawiamy! :)
  • Gość Gość
    2967 dni temu
    Czyli dodając olej do utartych jaj mieszamy po prostu drewnianą łyżką czy dalej ucieramy żeby sie ładnie połączył z jajami?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3149 dni temu
    Gościu, nie ma potrzeby oddzielnego ubijania białek. Wystarczy dobrze roztrzepać całe jaja i utrzeć z nimi cukier.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3152 dni temu
    Czy z cukrem ucierać całe jajka , czy lepiej utrzeć żółtka i dodać ubitą pianę z białek? czy ktoś próbował w ten sposób ?

    odpowiedz

  • wandaGość wandaGość
    3209 dni temu
    piekę drugi raz,trochę zmodyfikowałam,do srodka ztarłam pół czekolady gorzkiej,po upieczeniu przełożyłam pysznymi powidłami czekoladowo-śliwkowymi (własnej roboty) a na górę dałam serek mascarpone ze smietana,pycha

    odpowiedz

  • Patrycja Szymonik Patrycja Szymonik
    3314 dni temu
    przepyszne !! zrobiłam drugą blaszkę w tym tygodniu i już połowy nie ma :) dałam trochę mniej cukru

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3476 dni temu
    Drogi Gościu, tak, w tym przepisie używamy 1,5 sztuki marchewki :)

    odpowiedz

  • Beata Beata
    2885 dni temu
    Jak duża ta marchewka? 1,5 sztuki to może być 100g a może być 500g...
  • Gość Gość
    3477 dni temu
    1,5 szt. marchewski ? tylko ?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3481 dni temu
    Jadłam to ciasto u koleżanki..ciasto rewelacja!!! na pewno nie raz zagości i na moim stole :) przyznam że jej ładniejsze wyszło niż to na zdjęciu tutaj. Jutro robię :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3490 dni temu
    super przepis ja dałam mniej cukru i pycha! polecam

    odpowiedz

  • Monika Monika
    3498 dni temu
    Ja zrobiłam w okrągłej formie ok 28cm i wyszło super! Przepis godny polecenia skoro nawet mi się udało. Pyszne.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3513 dni temu
    Gosiu, wymiar blaszki to około 20x29 cm.

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    3515 dni temu
    Mam pytanie. Jaki rozmiar blaszki jest najlepszy na podaną porcję ciasta?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3519 dni temu
    nigdy ciasta marchewkowego nie robiłam więc upiekłam na niedzielne spotkanie ze znajomymi. Wyszło przepyszne, każdy zachwalał :) ciasto było wilgotne w środku. Jedyne co dodałam do kremu ( tak jak któraś osoba wcześniej wspomniała w komentarzu) to łyżeczka rozrobionej galaretki spożywczej. Krem był bardzo dobry również na drugi dzień. POLECAM

    odpowiedz

  • _jessie_ _jessie_
    3526 dni temu
    zrobiłam go do pracy na urodziny- wszyscy oszaleli na jego punkcie!jedyna zmiana- dodalam łyżkę kakao :)

    odpowiedz

  • Tomek Tomek
    3528 dni temu
    Ciasto wyszło przepyszne, na dużą blachę zrobiłem półtora przepisu i piekłem ok. 1 godz. Jak na moim piekarniku po 40 min musiałem zmienić grzanie tylko na dół, gdyż zaczynał się przypalać od góry. Życzę wszystkim smacznego!!!

    odpowiedz

  • Aldona Aldona
    3549 dni temu
    Ciasto pyszne. Ja pieklam w brytfance 24x28. Wielkośc brytfanki odpowiednia. Wigotne z kawałkami orzechów. Ja robiłam bez masy. Polecam.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3561 dni temu
    Wiki, jak najbardziej! :) O ile dotrwa do następnego dnia, bo znika błyskawicznie! :)

    odpowiedz

  • Wiki Wiki
    3562 dni temu
    Mam pytanie czy ciasto nadaje się do jedzenia na drugi dzień??

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3562 dni temu
    Kasiu, oczywiście można :)

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    3562 dni temu
    Mam pytanie odnosnie ucierania jajek z cukrem - czy mozna do tego uzyc mikser?

    odpowiedz


  • 3562 dni temu
    Pychota robilam i na pewno nie raz jeszcze zawita w mojej kuchni i na stole.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3562 dni temu
    Ciasto również wyjdzie smaczne, choć zabraknie wtedy w jego konsystencji chrupiącego dodatku. Jako zamiennik dla orzechów polecamy na przykład migdały :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3562 dni temu
    Zaplanowałam zrobienie ciasta marchewkowego na święta, ale nie wszyscy u nas lubią orzechy. Jeśli nie dodam do tego ciasta orzechów, to czy też wyjdzie dobre?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3564 dni temu
    Marchewkowy Panie, dziękujemy za Twą uwagę :)

    odpowiedz

  • Marchewkowy PAN Marchewkowy PAN
    3564 dni temu
    Na przyszłość proszę o precyzyjniejsze określanie ilość składników. Pozdrawiam.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3569 dni temu
    Drogi Gościu, na tak dużą blaszkę polecamy zrobić ciasto z około 1,5 porcji.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3569 dni temu
    Posiadam foremkę 36x26 czy na taką blachę zrobić z podwojonej ilości ? proszę o pomoc ;)

    odpowiedz

  • ummali ummali
    3571 dni temu
    Pyszne ciasto. Pierwszy raz pieklam marchewkowe. Przepis do zapamietania

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3611 dni temu
    Agnieszko, gratulujemy udanego debiutu! :)

    odpowiedz

  • Agnieszka Agnieszka
    3613 dni temu
    Przepis rewelacja :) Moje pierwsze ciasto w życiu i .. wyszło :) w domu się zajadali :) u nas sie sprawdził i jak pieknie wyrósł :) piekłam na termoobiegu ok. 50 min :)

    odpowiedz

  • Kinga Kinga
    3756 dni temu
    Ciasto rewelacyjne! Piekę je dość często. Zamiast cynamonu dodaję przyprawę korzenną, zamiast serka daję ricottę, a do niej troszkę galaretki by miał mniej płynną konsystencję. Piekę na 2 poziomie w piekarniku elektrycznym, w 180 stopniach, grzałka góra-dół 40 minut. Wychodzi idealne! Polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3788 dni temu
    Żona zrobiła tydzień temu to ciasto. Dodatkowo dodała kawałki ciemnej czekolady :) Dawno się tak nie rozpływałem pod wpływem smaku !! Coś wspaniałego. Jako krem daliśmy serek Philadelfia - Genialny smak !! Dzisiaj teściowa robi powtórkę z rozrywki !! :D Polecam !!

    odpowiedz

  • Madeleine Madeleine
    3806 dni temu
    Rewelacja, wyszło pyszne choć rzeczywiście masa serowa była nieco ciapowata. Za ten przepis daję 9/10 :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3820 dni temu
    Odnośnie poprzedniego posta -> "Właśnie zrobiłem to ciasto, jakie wyjdzie to zobaczymy". Ciasto o się udało, pomimo że środek opadł. Długie pieczenie w piekarniku spowodowało, że szybko wysycha. Do masy nie polecam serka homogenizowanego, w połączeniu z cukrem i sokiem z pomarańczy efekt miał konsystencję płynną. Wydaje mi się że powinno być pieczone na grzanie "góra dół" i do masy użyty jakiś twarożek.

    odpowiedz

  • Miki Miki
    3823 dni temu
    Ciasto zrobiłem, a jakie wyjdzie to się okaże. Krem serowy lepiej zrobić z twarożku niż z serka śmietankowego (nie wiadomo jakie, lecz najprawdopodobniej homogenizowanego). Ciasto po czterdziestu minutach było jeszcze surowe, więc myślę, że spokojnie godzinę, a nawet ponad można je piec.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3823 dni temu
    Właśnie zrobiłem to ciasto, jakie wyjdzie to zobaczymy. Mam obawy gdyż po 40 minutach w piekarniku z termoobiegiem środek ciasta trząsł się jak galareta. Po kolejnych 10 min osiadł. Mała uwaga - nie wiadomo jaki serek śmietankowy miał autor na myśli (nie wszyscy mają Lidla blisko). Czy chodzi o serek homogenizowany, czy o twarożek. domniemam że o twarożek bo masy się nie gotuje a konsystencja homogenizowanego jest nieodpowiednia do tego typu masy. Przepis jednak nie powinien budzić żadnych wątpliwości

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3850 dni temu
    Owszem, jest cukier waniliowy tyle, ze jest bardzo drogi!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3850 dni temu
    Nie ma cukru waniliowego. Jest cukier WANILINOWY. Chociaż Wy nie powielajcie tego błędu.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2709 dni temu
    Jest cukier waniliowy, z prawdziwą wanilią 4% i dodatkowo tez z kardamonem, ale niestety kupuję go w dużych sklepach:-( Kto wie, może kiedyś i Lidl wprowadzi go do swojej oferty;-)
  • Gość 2 Gość 2
    3862 dni temu
    Jakie wymiary powinna mieć foremka?

    odpowiedz

  • Milo Milo
    3862 dni temu
    Panie starszy, a pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem czy bez?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!