zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: KROIMY I ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SAŁATKI

Grubo siekaną sałatę łączymy w misce z pokrojonymi w ósemki pomidorami bez skórki. Dodajemy oliwki, cebulę pokrojoną w piórka, ogórek pokrojony w półkrążki, rukolę i pokrojony w kostkę ser feta.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS

W osobnej misce łączymy i mieszamy wszystkie składniki sosu.

Krok 3: MIESZAMY SKŁADNIKI

Sałatkę polewamy sosem i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    21 dni temu
    do przedmówców dodam, że oliwki kalamata a nie zielone.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    23 dni temu
    W Grecji jest bez sałaty, za to z czarnymi oliwkami... Sporo kolorowej papryki, żadnej rukoli... Zioła, oliwa, feta, pomidory, trochę świeżego ogórka w grubych plasterkach i czerwona cebula. A na dnie grzanki - wtedy nie podchodzi wodą...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    24 dni temu
    Według Greków ( moim zdaniem także ) dodanie jakiejkolwiek sałaty do Greek salad to profanacja...no ale cóż Pani Daria wie lepiej

    odpowiedz

  • Gość Gość
    24 dni temu
    w klasycznej greckiej nie ma sałaty ani rukoli

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram