
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
• airfryer z koszem o pojemności 2,2 l
• praskę do czosnku
• tarkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nakłuwamy je widelcem w kilku miejscach, po czym smarujemy oliwą i posypujemy solą morską.
KROK 2: PIECZEMY ZIEMNIAKI W AIRFRYERZE
Ziemniaki układamy w koszu airfryera. Pieczemy je w temp. 200°C przez 25 minut, następnie obracamy i pieczemy przez kolejne 25 minut – do momentu, aż będą miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz (sprawdzamy nożem). Po upieczeniu nacinamy je na krzyż i delikatnie rozchylamy widelcem. Do środka każdego ziemniaka wkładamy kawałek masła i szczyptę soli.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SEREK CZOSNKOWY
Serek twarogowy mieszamy ze śmietaną, rozgniatając całość widelcem na gładką masę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 4: SERWUJEMY DANIE
Do gorących ziemniaków nakładamy po porcji serka czosnkowego. Całość posypujemy startym serem mimolette i świeżym szczypiorkiem. Podajemy od razu – danie najlepiej smakuje na ciepło.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Łazanki
- Śledź w oleju
- Ciasto na pierogi
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)