
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- blender ręczny
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIACZKI
Gotowane ziemniaczki przekładamy do miski i oprószamy przyprawami. Następnie zalewamy je oliwą. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane ziemniaczki pieczemy przez ok. 5-8 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C.
WSKAZÓWKA! Ziemniaczki możemy przekroić na pół.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY UBIJANĄ FETĘ
Wszystkie składniki dipu przekładamy do miski i ubijamy za pomocą ręcznego blendera, aż powstanie dość gładka masa.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Dip z fety przekładamy na talerze i obok układamy upieczone ziemniaczki.
WSKAZÓWKA! Danie warto podać z odrobiną świeżego rozmarynu lub posiekaną dymką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Mini burgery
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Burek ze szpinakiem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Krokiety z mięsem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)