Pieczone ziemniaczki z ubijaną fetą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • blender ręczny

Sposób przygotowania:

KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIACZKI

Gotowane ziemniaczki przekładamy do miski i oprószamy przyprawami. Następnie zalewamy je oliwą. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane ziemniaczki pieczemy przez ok. 5-8 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C.

WSKAZÓWKA! Ziemniaczki możemy przekroić na pół.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY UBIJANĄ FETĘ

Wszystkie składniki dipu przekładamy do miski i ubijamy za pomocą ręcznego blendera, aż powstanie dość gładka masa.

KROK 3: PODAJEMY DANIE

Dip z fety przekładamy na talerze i obok układamy upieczone ziemniaczki.

WSKAZÓWKA! Danie warto podać z odrobiną świeżego rozmarynu lub posiekaną dymką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!