Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • formę na tartę
  • rozgrzej piekarnik do 160°C (termoobieg) lub 180°C (góra-dół)

Przygotowanie

Pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, zahartowane, bez gniazd i skórek) odstawiamy na bok.
Do miski wbijamy jaja, dodajemy śmietanę oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość mieszamy w misce widelcem do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy.
Formę do tarty smarujemy masłem od środka. Odstawiamy na bok.

Schłodzone ciasto francuskie delikatnie wałkujemy z obu stron na blacie posypanym mąką (rozwałkowane ciasto musi być cienkie).
Formę wykładamy ciastem, które dokładnie dociskamy do dna i brzegów formy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem.
Za pomocą wałka usuwamy wystające brzegi ciasta (formę z ciastem możemy również wstawić do zamrażalnika na około 20 min w celu uzyskania lepszego efektu).
Na cieście rozkładamy łososia, pokrojoną mozzarellę (tworzymy wachlarz z kawałków łososia i mozzarelli) i wszystko posypujemy szczypiorkiem.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy mieszanką jajek i śmietany. Dodajemy kilka porwanych listków świeżej bazylii.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C (termoobieg) lub 180°C (góra-dół) przez około 20-25 min (aż do całkowitego ścięcia się masy z jajek i śmietany).
Upieczoną tartę ozdabiamy listkami bazylii.

Jak podawać

Upieczoną tartę podajemy na ciepło lub zimno, w zależności od preferencji.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (176)

Avatar
  • Gość Gość
    448 dni temu
    Beznadziejne, pomidory trzeba obrobić termicznie na patelni bo puszczają tyle soku że zamiast się upiec to ciasto od spodu się gotuje..

    odpowiedz

  • GośćMarcin GośćMarcin
    1342 dni temu
    Suppppeeeeer!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1342 dni temu
    Też tak myśle
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1341 dni temu
    Bardzo nam miło, że spodobał Ci się ten przepis:)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1341 dni temu
    Dzięęęęęęękujemy:)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1341 dni temu
    :)
  • George258 George258
    1793 dni temu
    Małgorzata... Bo to przyprawić trzeba

    odpowiedz

  • Małgorzata Małgorzata
    1804 dni temu
    U mnie pomidory puściły za dużo wody przez co jajka nie chciały się ściąć. W smaku takie mdłe. Nie zrobię kolejny raz.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2308 dni temu
    Witam, jakiej rozmiar formy na tarta?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2308 dni temu
    Około 25 cm średnicy :)
  • Gość Gość
    2502 dni temu
    W za dużej formie będziesz miał cienką warstwę masy smietanowo-jajecznej i przy podanym czasie pieczenia tarta się spali lub przynajmniej za mocno spiecze i będzie sucha. Analogicznie: w za małej będzie surowa. Trudne, orle?

    odpowiedz

  • Monika Monika
    2545 dni temu
    Pychota!!!! Smakowała nawet mojemu rocznemu synkowi:)))

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2193 dni temu
    Rocznemu dziecko tego bym nie dała...
  • Morfa Morfa
    2618 dni temu
    No dobrze, ale jaką formę na tartę należy przygotować? Formy mają różne wymiary przecież.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2618 dni temu
    Forma powinna mieć średnicę 20 cm.
  • Gość Gość
    2586 dni temu
    to faktycznie jest najbardziej skomplikowane w tym przepisie hehehahaha
  • Gość Gość
    2485 dni temu
    W za dużej formie będziesz miał cienką warstwę masy smietanowo-jajecznej i przy podanym czasie pieczenia tarta się spali lub przynajmniej za mocno spiecze i będzie sucha. Analogicznie: w za małej będzie surowa. Trudne, orle?
  • Aga Kuchareczka Aga Kuchareczka
    2929 dni temu
    Robiłam tartę według tego przepisu i zawsze bardzo smacznie wychodziła. To mój pewniak na imprezy.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3017 dni temu
    Jajecznica na cieście francuskim zupełnie chybiony jest smak łososia w tym zestawieniu. Znam lepsze i smaczniejsze przepisy za cenę tych składników. Nie polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3003 dni temu
    kwestia gustu. przede wszystkim to nie jest jajecznica. poza tym to polaczenia wszstkich skladnikow jak dl mnie bomba. robilem juz nie raz i wlasnie zaczynam robic kolejny raz.
  • Agnieszka Agnieszka
    3081 dni temu
    Tarta łatwa,smaczna tylko mi podeszła wodą. Może to sok z pomidorów?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3081 dni temu
    Agnieszko, bardzo możliwe, że to woda z pomidorów. Ważne jest, by pokrojone pomidory dobrze osączyć z soków.
  • Gość Gość
    3309 dni temu
    przepyszna tarta która jadłam wczoraj i wszystkim gorąco polecam.Coś pysznego

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3313 dni temu
    Jak dla mnie również smakuje jak jajecznica/omlet - nie polecam.

    odpowiedz

  • "Moja Fikcja" "Moja Fikcja"
    3459 dni temu
    Przeszłam na weganizm całkiem niedawno, i poszukuję często przepisów, które mnie zainspirują do odkrycia czegoś wyjątkowego. I niestety przepis mnie zawiódł, a może nawet nie mnie... a moich gości, którzy uznali, że tarta smakuje, jak jajecznica. Także nie przestrzegam przed solą, czy wyborem ciasta, ale przed zbyt dużą ilością jajek. :-) Dziękuję i pozdrawiam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2474 dni temu
    Weganizm???? i weganie jedzą łososia, śmietanę i jajka???
  • Marysia Marysia
    3464 dni temu
    Bardzo smaczna! Mi rowniez udalo sie ja slicznie upiec w 30 min. Jedynie moge ostrzec co do ilosci soli.... W holandii wszystko jest o wiele bardziej slone wiec ja daje tylko malutka szczypte do jajek. Pozdrowionka:)

    odpowiedz

  • BigJo BigJo
    3494 dni temu
    Wygląd i konsystencja tak ale nic poza tym. Połączenie z łososiem w tym przypadku to nie nasza bajka. Z mężem i dziećmi byliśmy jednogłośnie przeciw. Następnym razem zrobię z innymi dodatkami. I tak uwielbiam Kuchnię Lidla.

    odpowiedz

  • Dawid Dawid
    3503 dni temu
    Łatwe do przygotowania i dobrze smakuje

    odpowiedz

  • Karolina Karolina
    3516 dni temu
    Bardzo dobra!!!

    odpowiedz

  • olaf olaf
    3547 dni temu
    Pychota, najlepsza tarta na świecie ;)

    odpowiedz

  • Patrycja Szymonik Patrycja Szymonik
    3560 dni temu
    REWELACJA !!! Dawno nie jadłam tak dobrej tarty. Fantastyczne połączenie składników, już od dawna szukałam przepisu z wędzonym łososiem innego niż w sosie śmietanowym lub koperkowym. Połączenie smaków bardzo miło mnie zaskoczyło. Jeśli chodzi o czas pieczenia to dokładnie po 25 minutach była gotowa , śliczna rumiana, dopieczona od spodu . Nie rozumiem, dlaczego części Komentujących nie wyszła. Przeczytajcie uważnie przepis , Ciasto należy CIENKO rozwałkować. Ja miałam opakowanie 500g ciasta, które zużyłam na formę do tarty o średnicy 26cm , oraz 3 tartaletki o średnicy 12cm. Wszystkie pięknie się upiekły i smakowały fantastycznie. Szkoda, że nie mogę dołączyć zdjęcia . Dziękuję za przepis !

    odpowiedz

  • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
    3604 dni temu
    czas pieczenia liczy się od momenty gdy masa do tarty będzie rozgrzana ;{ A nie od momenty włożenia do piekarnika.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3637 dni temu
    Czas pieczenie to niestety jakaś pomyłka. Tak jak już niektórzy tu wspomnieli 2 x dłuższy.

    odpowiedz

  • Flamaster Flamaster
    3658 dni temu
    Ciasto się nie dopieka. Nie pomaga trzymanie w piekarniku i godzine dłużej. Polecam podpiec samo ciasto nim wrzuci się weń składniki :) Ogólnie PYCHOTA!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3722 dni temu
    Długość pieczenia często zależy od piekarnika, dlatego należy ją regulować według własnych potrzeb :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3722 dni temu
    Wyszła super, tyle że piekłam ją praktycznie dwa razy dłużej niż podano w przepisie.

    odpowiedz

  • Gość Madzia Gość Madzia
    3724 dni temu
    Tarta piekła się o 10 minut dłużej aniżeli w przepisie składniki się nam ładnie ścięły jednakże nie wyszedł spód tarty - był surowy :( Następnym razem zrobimy z ciasta kruchego, które wcześniej zapieczemy ... Przepis nie powala może jedynie zainspirować - szkoda bo pięknie wygląda i pachnie

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3758 dni temu
    Tak, kruche ciasto również świetnie się sprawdzi :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3758 dni temu
    Czy zamiast ciasta francuskiego można użyć zwykłego ciasta kruchego?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3779 dni temu
    Marto, cieszymy się, że tarta Ci smakowała. Oczywiście składniki można wymieniać i nadawać daniu nowy smak!

    odpowiedz

  • Marta Domicz Marta Domicz
    3780 dni temu
    Wyszła super, wszystkim bardzo smakowała. Następnym razem spróbujemy zrobić z brokułami i kurczakiem ;)

    odpowiedz

  • Żaneta Żaneta
    3791 dni temu
    Mnie i męża tarta nie zachwyciła. Mdła w smaku. Potwierdzam, że pomidory puszczają dużo wody podczas pieczenia... Nie polecam

    odpowiedz

  • tomasz-matyla tomasz-matyla
    3800 dni temu
    Tarta naprwawde fajna

    odpowiedz

  • magdalenab magdalenab
    3811 dni temu
    boska Tarta ! pychota

    odpowiedz

  • Marta Marta
    3825 dni temu
    Fajne!, właśnie spożywam :-) Mąż już trzecią dokładkę nakłada :-). Musiałam tylko dłużej zapiec

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3891 dni temu
    coś pysznego :D

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    3914 dni temu
    Danie bardzo dobre jednak mulące, nie da się dużo zjeść.

    odpowiedz

  • Reks Reks
    3916 dni temu
    Pyszne!

    odpowiedz

  • Ola Ola
    3918 dni temu
    Bardzo dobre danie. Jednak piekłam trochę dłużej niż w przepisie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3919 dni temu
    Nam zabardzo jajem dawało :/

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3924 dni temu
    dobry ciekawy smak :)

    odpowiedz

  • Tartomaniak Tartomaniak
    3932 dni temu
    Cześć Nie wiem jak pozbyć się wody, która podczas pieczenia wydziela się prawdopodobnie z pomidorów. Zapewniam, że pomidory dokładnie pozbawiam gniazd, pestek i tej galaretowatej części ze środka. Jedyne co daję to twardy miąższ. Woda po przekrojeniu tarty i odsunięciu ćwiartki wypływa całkiem mocno. Poza tym tarta jest wyśmienita i przyrządzam ją w różnych wersjach (np z szynką szwarcwaldzką)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3936 dni temu
    Meeega! Wspaniała ta tarta - trzymałam w piecu dłużej o jakieś 10 min i wyszło super.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3936 dni temu
    bardzo dobre, tylko nie lubię pomidorów

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3988 dni temu
    Niepowtarzalna. Wybitna.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3996 dni temu
    a mi się spód ciasta na upiekł, piekłam ponad 30 min byłam bardzo zawiedziona :(

    odpowiedz

  • Justek Justek
    4010 dni temu
    Moja ulubiona :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4011 dni temu
    Wychodzi super :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4020 dni temu
    pychotka :-)

    odpowiedz

  • Ania Krosno Ania Krosno
    4036 dni temu
    A jaką średnicę powinna mieć forma do tary na ten przepis??

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4036 dni temu
    Uwielbiam! zawsze wychodzi i zaraziłam nim kilka osób:)

    odpowiedz

  • tigervici tigervici
    4040 dni temu
    to danie to prawdziwa rewelacja :-)))

    odpowiedz

  • Aniia Aniia
    4042 dni temu
    To danie nie powaliło mnie na kolana, wyszło bardzo dobrze, pięknie pachniało podczas pieczenia ale czegoś mi w tym brakowało, nie wiem czy bym je powtórzyła.

    odpowiedz

  • Mati2001 Mati2001
    4117 dni temu
    To idealne danie dla mnie, uwielbiam mozzarellę,pomidory i szczypiorek. Kolejny punkt dla Pascala.

    odpowiedz

  • Kinga Kinga
    4129 dni temu
    Od tej pory to moje ulubione danie ! Zawiera wszystko co uwielbiam: łosoś, pomidory, szczypiorek i ser :)

    odpowiedz

  • Aleksandra Aleksandra
    4145 dni temu
    Proste danie, które można modyfikować według własnych smakowych upodobań. Szybkie :) Punkt dla Pascala :)

    odpowiedz

  • JoJo JoJo
    4148 dni temu
    smaczne danie

    odpowiedz

  • kubiszonek kubiszonek
    4155 dni temu
    Przepyszne

    odpowiedz

  • Adrian Adrian
    4161 dni temu
    Świetna sprawa, mój pierwszy przepis z Kuchni Lidla, bardzo mi smakowało, na pewno jeszcze do niego wrócę! Dziękuję! PS: teraz właśnie piecze się Pizza XXL Pascala :)

    odpowiedz

  • Ewa Ewa
    4175 dni temu
    Super przepis :) właśnie dzisiaj pierwszy raz go zrobiła dokładnie tak jak Pascal i wyszła pyszna :) polecam :)

    odpowiedz

  • edzia7410 edzia7410
    4184 dni temu
    ta tarta jest rewelacyjna już ją robiłam z trzy razy i jutro na obiad znów robię bardzo polecam

    odpowiedz

  • Elżbieta Górniak Elżbieta Górniak
    4187 dni temu
    świetny przepis i bardzo prosty, mój ulubiony:)

    odpowiedz

  • Asia T. Asia T.
    4193 dni temu
    było pycha! :-)

    odpowiedz

  • YellowChocolate YellowChocolate
    4195 dni temu
    Proste dania, a zarazem bardzo dobre :)

    odpowiedz

  • agi agi
    4195 dni temu
    wspaniale danie, zrobilam dzis w zwyklej formie na placka bo nie mam okraglej i super wyszlo, bardzo wszystkim smakowalo polecam z salata zielona z lekka oliwa i bialym winem, super :)

    odpowiedz

  • krakers krakers
    4200 dni temu
    Bardzo proste, bardzo smaczne, szybkie do przygotowania. Dodaję porządną porcję czarnego pieprzu do masy jajeczno-śmietanowej, żeby trochę podkręcić smak.

    odpowiedz

  • początkujący początkujący
    4209 dni temu
    Ja dodałem czosnku (2 ząbki drobno pokrojone) i tarta zyskała na wyrazie, nie była tak mdła. Ogólnie PYCHA :)

    odpowiedz

  • mmmmar mmmmar
    4211 dni temu
    PASCAL je t'aime! :)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    4212 dni temu
    Robiłam już 2x :) Za drugim razem dodałam nawet więcej łososia i mozarelli (mniaam) Nie używałam płynnej śmietany, ale 18% z lidla tą sztywną. Bardzo smakuje i pięknie się prezentuje :)

    odpowiedz

  • alina alina
    4214 dni temu
    Zrobiliśmy i niestety muszę przyznać że danie wymaga modyfikacji ponieważ mieszanka śmietany jaj i mozarelli pomimo szczypiorku i pieprzu wyszła mdła :(

    odpowiedz

  • Spidzior Spidzior
    4217 dni temu
    smaczne, choć jak dla mnie zbyt wymyślne. Jeśli chodzi o połączenie jajek i wędzonego łososia to bardziej mi smakuje jajecznica na łososiu i maśle - prosto, szybko i bardzo smacznie - tylko, że faktycznie bardziej na śniadanie niż obiad ;)

    odpowiedz

  • renias renias
    4219 dni temu
    Zgadzam się że bardziej pasuje na śniadanko lub kolację, co nie zmienia faktu , że danie genialne :)

    odpowiedz

  • PIRIPIRI PIRIPIRI
    4221 dni temu
    niceee...!!!

    odpowiedz

  • Karolina F. Karolina F.
    4221 dni temu
    Czy przy ceramicznej formie do tarty czas w piekarniku trzeba wydłużyć? Jeśli tak, o ile?

    odpowiedz

  • Kasia Dz Kasia Dz
    4222 dni temu
    wyszła super, łatwa - prosta - szybka i wyśmienita!! mniam! :)

    odpowiedz

  • jutkai jutkai
    4223 dni temu
    nieżle wyszła,wszystkim smakowało-choć domownicy to smakosze ziemniakow i schabowego właśnie-zajadali się ze smakiem.zrobiłam w większej blasze-pół z łososiem/pół z szynką.też uważam że bardziej na kolacyjkę pasuje

    odpowiedz

  • Iwa654 Iwa654
    4223 dni temu
    Tatta smaczna ale bardzo ciężkostrawna. umierałam po niej do wieczora:)

    odpowiedz

  • www www
    4224 dni temu
    Tarta udała się i była bardzo smaczna.

    odpowiedz

  • Olczik Olczik
    4225 dni temu
    Tarta wyszła genialna! Zamiast szczypiorku użyłam koperku, łososia skropiłam cytryną i faktycznie musi siedzieć co najmniej 30 minut w piekarniku ale jest PRZEPYSZNA!! super baza do innych składnikowych wariacji! Od dzisiaj na stałe w repertuarze kulinarnym

    odpowiedz

  • kasia1 kasia1
    4225 dni temu
    Pyszne danie tylko bardziej pasuje na śniadanko lub kolacyjkę.Godne polecenia

    odpowiedz

  • aniuta aniuta
    4227 dni temu
    super przepis, smar rewelacyjny

    odpowiedz

  • Agniecha Agniecha
    4228 dni temu
    tarta mnie skusila na mzxa nie przepadam za lososiem wiec zamienilam na szynke i... rewelacja nawet w blaszce przysposobionej na "tartowa" ;)

    odpowiedz

  • agcias agcias
    4228 dni temu
    tarta fajna, choc bez rewelacji jak dla mnie, no i chyba zle nasmarowalam forme, bo bardzo przywarla mi do brzegow :/ ale szczypiorek jakos mi nie podpasowal. Chetnie natomiast wyprobuje z innymi skladnikami.

    odpowiedz

  • Aga Aga
    4228 dni temu
    Przepyszne! I do tego banalnie proste, szybkie i łatwe w wykonaniu. Dłużej zapiekałam od dołu, bo faktycznie podejrzewam, że wg czasu podanego przez Pascala masa mogłaby się wylać.

    odpowiedz

  • alic3 alic3
    4229 dni temu
    Średnie danie - fakt lekki i na niedzielne śniadanie czy kolację ok, ale nie koniecznie na obiad. Poza tym to co w daniach Paskala mnie razi - czyli całkiem inny obrazek niż efekt końcowy. Przy pieczeniu radzę włączyć dolną grzałkę piekarnika bo u nas spód wyszedł jak taka galareta - nie upiekł się za to wsiąkło w niego sporo soku z potrawy. Raczej nie powtórzę, mimo że starszy syn (6latek) zjadł cały kawałek.

    odpowiedz

  • lucsan lucsan
    4229 dni temu
    Bardzo dobra tarta, ja dodałam koperku zamiast szczypiorku, moim zdaniem też dobrze się komponuje.

    odpowiedz

  • Izabela Izabela
    4229 dni temu
    Delikatne, aromatyczne, wszystkie smaki, które lubię...mix wyszedł idealny

    odpowiedz

  • bernadetka bernadetka
    4230 dni temu
    Dla mnie rewelacja. Po chłodniku okrasy , ktory wylałam do ubikacji myslalam, ze zrezygnuje z pichcenia z Lidlem. Zrobilam tarte i jestem niesamowicie zaskoczona. Wysglądala przepieknie, pachniala cudnie a smakowala jeszcze lepiej. Nie dalam tylko szczypiorku, bo nie mialam. Myslę, ze przepis ten moze byc baza do eksperymentowania z innymi skladnikami- szpinakiem, szynką. Polecam wszystkim.

    odpowiedz

  • Agnieszka Agnieszka
    4230 dni temu
    Właśnie całą porcję wyrzuciłam do kosza! Z zewnątrz była piękna w całej kuchni super pachniało ale po nacięciu wylały się surowe jajka ze śmietaną. W piecu trzymałam pół godz. Szkoda zmarnowanych produktów :-(

    odpowiedz

  • Robert Robert
    4230 dni temu
    Danie nie wskazane dla ludzi którzy na codzień wsuwają ziemniaki ze schabowym. Dobrze wykonaną tarte mogą docenić tylko dojrzałe kulinarnie osoby. Zdecydowanie polecam to danie. Pozdrawiam. p.s. polecam dodać ziół prowansalskich - bardzo dobrze się komponują z serem oraz pomidorami.

    odpowiedz

  • miamisun miamisun
    4234 dni temu
    PYSZNEEEE !! Zamiast łososia może tu wszystko być :) Smakowało całej rodzince :))

    odpowiedz

  • jumstyna jumstyna
    4235 dni temu
    Tarta z łososiem nie każdemu może smakować ale zrobiłam ją z jajkiem i szpinakiem i też jest super. Ta wersja jest wegetariańska a to w moim domu ważne. Ta z łososiem super smakuje ale trzeba lubić wędzonego łososia a u mnie w domu niestety amatorów na ten rarytas brak

    odpowiedz

  • toolamasz toolamasz
    4235 dni temu
    Dawno nie jadłam nic tak obrzydliwego. Na samą myśl o tym daniu robi mi się niedobrze. Żal tylko zmarnowanych produktów, które każdy z osobna smakują bardzo dobrze, ale połączenie jest wyjątkowo nie udane. Jestem zszokowana ilością pozytywnych komentarzy, które właśnie zachęciły mnie do przyrządzenia tej potrawy. Wszystkim prawdziwym smakoszom zdecydowanie nie polecam!!! Już nie dziwię się pozytywnym opiniom o jedzeniu w Egipcie...

    odpowiedz

  • Ania Wasilewska Ania Wasilewska
    4235 dni temu
    garść moich spostrzeżeń: danie wizualnie rewelacyjne! pięknie pachnie i wygląda bardzo apetycznie..jednak smakowo nieco mdłe- wg. mnie oczywiście- miałam wrażenie, że jem po prostu jajecznice z łososiem :( więc zawiodłam się ogromnie! Jeśli chodzi o tarty "quiche" to wersja z duszonymi porami i pieczarkami jest o wiele bardziej wyrazista w smaku- ale to zupełnie inna bajka :) Jak dla mnie żaden z panów kucharzy punktu nie otrzyma coby było sprawiedliwie :)

    odpowiedz

  • ashiiika ashiiika
    4235 dni temu
    pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    odpowiedz

  • nabu8 nabu8
    4235 dni temu
    Wyjątkowo Dobre. Wielkie brawa dla Pascala. Jesteś naszym idolem. Pascal RULEZZZZZ!!!!!!!

    odpowiedz

  • ZdolnaAleLeniwa ZdolnaAleLeniwa
    4235 dni temu
    Wyszła pysznie:) Za radą Pascala zrobiłam do niej sałatę z ostrym sosem vinegrette- idealne połączenie:)

    odpowiedz

  • Ella Ella
    4235 dni temu
    Tarta niesmaczna. Nikomu z nas (4 osoby) nie smakowała. Ogółem jakaś mdła... Wszystko było zrobione wg przepisu, ale efekt niezadowalający. Nie polecam

    odpowiedz

  • Sylwia Luiza Szczesiul Sylwia Luiza Szczesiul
    4235 dni temu
    REWELACJA :) zrobił furrorę na domowym przyjęciu :)

    odpowiedz

  • Neya Neya
    4235 dni temu
    Dobra i szybka tarta. Jedna uwaga - trochę mdła, dlatego następnym razem dodam albo kapary albo zamarynuję łososia w soku cytrynowym ;) No i piekłam w prawie 200 stopniach, przez 30 minut.

    odpowiedz

  • gosia strzyzewska gosia strzyzewska
    4236 dni temu
    tarta pyszna i latwa w przygotowaniu- wpisuję przepis do stałego menu:)

    odpowiedz

  • Victoria Sitkiewicz Victoria Sitkiewicz
    4236 dni temu
    Bardzo dobre danie.

    odpowiedz

  • Daniel Stawicki Daniel Stawicki
    4237 dni temu
    Coś to wideo nie działa. 00:00 00:00 The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported: http://mov2.kuchnialidla.pl/assets/dishes/video/cfb5b44162adc5d8e7d7f1237a63a128.mp4

    odpowiedz

  • marta_313 marta_313
    4237 dni temu
    Moim zdaniem smak łososia za bardzo dominuje w tym daniu, więc wręcz odwrotnie jak w przepisie - nie dawałabym go więcej a wręcz mniej. Ale wszyscy zjedli i nie narzekali ;)

    odpowiedz

  • Kaszanka Gotowana Kaszanka Gotowana
    4237 dni temu
    Cos teroszke za slona, spodziewalem sie czegos lepszego. Typowe danie dla ludzi gustujacych we frytkach i pizzy.

    odpowiedz

  • natalka natalka
    4237 dni temu
    pyyyyszna.....właśnie jesteśmy z mężem po obiadku...polecam!!!mmmmmm

    odpowiedz

  • Martyna Pelc Martyna Pelc
    4237 dni temu
    Pyszna! Połączenie łososia i mozzarelli-uwielbiam ;)

    odpowiedz

  • bea bea
    4238 dni temu
    Na wygląd tarta śliczna i na tym koniec!Mdła, bez rewelacji...szkoda, że te produkty z przepisu tak sie zmarnowały......Tarta u mnie ostatecznie wylądowała w śmietniku:(

    odpowiedz

  • aleksandra18 aleksandra18
    4238 dni temu
    Tarta wygląda super, a smakuje jeszcze lepiej. Smaki łososia i sera znakomicie się uzupełniają. Polecam :)

    odpowiedz

  • Gd Gd
    4238 dni temu
    A ja już wiem co będzie za tydzień, dostałam dziś gazetkę :-) zapowiada się bardzo smakowicie i... mam wrażenie, ze znowu będzie punkt dla Pascala ;-)

    odpowiedz

  • karo karo
    4238 dni temu
    Przepyszna tarta!! Pascal gora:))

    odpowiedz

  • kasiap kasiap
    4238 dni temu
    Wszyscy byli zachwyceni... na drugi dzień na specjalne życzenie musiałam powtórzyć przyjemność :)

    odpowiedz

  • felicja felicja
    4239 dni temu
    pierwsza tarta w życiu i w życiu się nie spodziewałam że wyjdzie taka dobra :)

    odpowiedz

  • Bożena Zbyszyńska Bożena Zbyszyńska
    4239 dni temu
    Robiłam tartę wczoraj - rzeczywiście robi się ją bardzo szybko a połączenie pomidorów, mozzarelli i łososia - mega pyszne! Polecam

    odpowiedz

  • ksiezniczkaa87 ksiezniczkaa87
    4239 dni temu
    Odpowiedź dla Ewy: Ja robiłam w piekarniku gazowym i upiekła się doskonale! Trzymałam pół godziny w 180 stopniach w blaszce o średnicy 26 cm.

    odpowiedz

  • ksiezniczkaa87 ksiezniczkaa87
    4239 dni temu
    Tarta Pascala była debiutem kulinarnym lidlowej akcji. Wyszła znakomicie! Szczegóły na blogu: http://ksiezniczkowepasje.blogspot.com/2012/08/tarta-z-ososiem-mozzarella-i-pomidorami.html Na pewno skorzystam z kolejnych przepisów!

    odpowiedz

  • bartosz1979 bartosz1979
    4239 dni temu
    najlepiej forma do tarty 25. dużo i mega smacznie. :) tylko jak tu głosować jak każdy ich przepis mi wychodzi i smakuje...poza tym moja rodzinka sama zasiada do stołu, nie trzeba ich zapraszać :) Pascal i Okrasa dają rade. Dla mnie cały pomysł bomba! :)

    odpowiedz

  • Di Di
    4239 dni temu
    Przepis fajny, ale wole bez pomidorów. A łososia zastąpiłam salami. Wersja rybna jakoś mi nie podchodziła. Łosoś po upieczeniu stracił swój przyjemny aromat i całość zaczęła nieco śmierdzieć takim rybim szlamem. Po zastąpieniu przez kiełbaskę i dorzuceniu oregano zamiast szczypiorku wychodzi fajna wariacja na temat pizzy.

    odpowiedz

  • kamil kamil
    4239 dni temu
    Ot taka udziwniona jajowa ale daje radę, polecam tak jak inni na początku włożyć na 2 minutki samo ciasto , i po jakimś czasie przekuc widelcem to co nam się zetnie nie ginie smak ryby , dobrym pomysłem jest użycie foremki do klepania tortow

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    4239 dni temu
    Mega dobra, mega łatwa, serdecznie polecam!

    odpowiedz

  • Magdalenka Magdalenka
    4239 dni temu
    pyszka!

    odpowiedz

  • marta marta
    4240 dni temu
    no bardzo fajnie, tylko nie ma podanej wielkosci blaszki na tarte, tj srednicy. trochę z tego powodu słabo.

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    4240 dni temu
    Przepis prosty i szybki, dobre ale niestety mnie nie powala :( właśnie skonsumowałam i smakuje jak jajecznica z pomidorami mojego kochanego mężulka:) polecam na przekąskę i dla dwóch osób.

    odpowiedz

  • Sebastian Nolan Sebastian Nolan
    4240 dni temu
    przepi rewelacja pachnie pieknie wlasnie siedzi w piekarniku wczoraj robilem przepis okrasy na schab ... okropny

    odpowiedz

  • Daga Daga
    4240 dni temu
    Dzisiaj zrobiłam tartę, bardzo aromatyczna, piekłam w foremce tortowej i też wyszła bardzo dobrze. Porcja niestety na dwie osoby ale polecam, pycha.

    odpowiedz

  • Yooki Yooki
    4240 dni temu
    Przepis super, tarta pyszna mam tylko jedno ale: to nie jest posiłek dla 4 osób. Taką porcją najedzą się z ledwością dwie dorosłe osoby.

    odpowiedz

  • Ania Ania
    4240 dni temu
    zrobiłam wczoraj Tartę. Była pyszna a do tego bardzo prosta i szybka do zrobienia. Wszystko idealnie pasowało i było tak jak w przepisie.

    odpowiedz

  • justyna justyna
    4240 dni temu
    Właśnie wyjęłam z piekarnika tartę Pascala. Jeśli smakuje tak jak pachnie i wygląda to musi być boska :) Przepis banalnie prosty i szybki, nawet osoby bez żadnego kulinarnego doświadczenia z łatwością sobie poradzą. Mniam :)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    4240 dni temu
    Wczoraj zrobiłam, niestety miałam problem z ciastem, które od spodu zupełnie się nie upiekło tylko nasiąkło sosem. Czy ktoś ma pomysł jak tego uniknąć? Cała reszt asuper ale spód musiałam odkroić

    odpowiedz

  • Ewa Ewa
    4240 dni temu
    Kusi mnie to danie, ale boję się , że w moim gazowym piekaniku z dolną grzałką to danie po prostu nie wyjdzie.... dół się spali zanim się upiecze a srodek bedzie surowy. Czy ktoś to robił w gazowym??

    odpowiedz

  • Małgorzata Grochowska Borkowska Małgorzata Grochowska Borkowska
    4241 dni temu
    Pomysł rewelacyjny, formę na tartę zastąpiłam tortownicą :-) większa pojemność można dać wszystkiego więcej i będzie danie dla 6 osób, a nie ma strachu że wykipi :-) ze składnikami można kombinować. Bałam się że nie będzie czuć łososia, że inne składniki go zagłuszą, ale moje obawy się nie sprawdziły. Bardzo smaczne sycące danie.

    odpowiedz

  • Macka Macka
    4241 dni temu
    Piec musiałem o wiele dłużej - mozzarella powinna zostać odsączona i osuszona, bo puszcza dużo wody. Chyba że kupi się taką nie w zalewie. Polecam też dodać odrobinę chrzanu - świetnie komponuje się z łososiem.

    odpowiedz

  • Magdalena Kuta Magdalena Kuta
    4241 dni temu
    super przepis ! kocham tarty !!!

    odpowiedz

  • agabar agabar
    4241 dni temu
    mam pytanie do tych co robili - nie lubie ryb czy mogę łososia zamienić na szynke ew. boczek?

    odpowiedz

  • Stary Domek Justyna Wińska-Malicka Stary Domek Justyna Wińska-Malicka
    4241 dni temu
    spróbuję na pewno ... poprzednie dnie - proste, szybkie baaaaaaaaaaaaardzo smaczne :-)

    odpowiedz

  • philadelphia philadelphia
    4241 dni temu
    bardzo pyszne szybkie lekkie - czekam na kolejne przepisy (chyba się wciągnęłam) jutro czas na Pana Okrasę:)

    odpowiedz

  • małgorzata.o małgorzata.o
    4241 dni temu
    smaczne, szbkie i proste

    odpowiedz

  • pirekdc pirekdc
    4241 dni temu
    Stworzone i skonsumowane :), bardzo smaczne, ciekawe połączenie łososia z serem i pomidorami. Pozostałe ciasto wykorzystane na ciasteczka z konfiturami :). Smacznego !!

    odpowiedz

  • Marcin Zgonina/Cinek Marcin Zgonina/Cinek
    4241 dni temu
    Myślę że 160 na termoobieg to za mało mozzarella puściła dużo wody i ciasto na dole było niedopieczone. Po za tym połączeniu mazzarelli i łososia pychota. Smacznego

    odpowiedz

  • joasiek joasiek
    4241 dni temu
    BRAWO PASCAL! Tarta rewelacyjna!!! Nie przypuszczałam, że można użyć gotowego ciasta co bardzo upraszcza przepis... wcześniej zawsze sama robiłam ciasto a tu takie ułatwienie, genialne! Wchodzi na stałe do mojego repertuaru :) Czekam na kolejne przepisy

    odpowiedz

  • K. K.
    4241 dni temu
    Dobre, jednak nie upiekł mi się spód tarty... Myślę że watro podpiec trochę sam spód a dopiero potem położyć dodatki.

    odpowiedz

  • Kowal Kowal
    4241 dni temu
    Dobre ale nie urywa...

    odpowiedz

  • adrenPL adrenPL
    4241 dni temu
    PYCHA

    odpowiedz

  • marzena budzisch marzena budzisch
    4241 dni temu
    wygląda apetycznie, jade do lidla kupic te produkty i zaczynam robic danie!!!!!! już mi ślinka cieknie

    odpowiedz

  • di... di...
    4241 dni temu
    widzę, że nie tylko u mnie szwankuje otwieranie. próbowałam i próbowałam.... i nic, nawet nie drgnie. Wielka szkoda :(((

    odpowiedz

  • Katarzyna Leszczyńska Katarzyna Leszczyńska
    4241 dni temu
    supe:), właśnie zjedliśmy na obiad, wzbogaciłam danie o czarne oliwki i papryczkę

    odpowiedz

  • Karolina Sikora Karolina Sikora
    4241 dni temu
    smaczne i dobre polecam :)

    odpowiedz

  • masiek masiek
    4242 dni temu
    Zrobione, zjedzone - smakowite :)

    odpowiedz

  • Luka Toni Luka Toni
    4242 dni temu
    Choroba no. Tnie te filmy strasznie, a łącze dobre. LIPA

    odpowiedz

  • AniaM AniaM
    4242 dni temu
    Wczoraj zrobiłam - cała rodzina zachwycona, nawet moje małe dzieci! Bardzo aromatyczne!

    odpowiedz

  • hanuk hanuk
    4242 dni temu
    tarta pycha, Bravo Pascal- przepis prosty,niedrogi i ma to cos, czekam na kolejne

    odpowiedz

  • Alaska Alaska
    4242 dni temu
    Zrobiłam i coraz bardziej podoba mi się ta zabawa :) Smaczne, proste i niedrogie danie. Więcej uwag w moim wpisie na http://alaskamlaska.blogspot.com/2012/08/tarta-z-ososiem-i-mozzarela.html

    odpowiedz

  • janina mikołajczyk janina mikołajczyk
    4242 dni temu
    łatwiejsze do wykonania jestem ZA !!!

    odpowiedz

  • Dorothea Dorothea
    4242 dni temu
    Pascal doskonały pomysł , szybkie danie i jakie smaczne

    odpowiedz

  • Iwona Smogór Iwona Smogór
    4242 dni temu
    Super, jutro zapowiada się smaczna kolacja:)

    odpowiedz

  • iwona iwona
    4242 dni temu
    Przepyszne....polecam...palce lizac

    odpowiedz

  • krystianos krystianos
    4242 dni temu
    Bardzo pyszna tarta - to już drugie danie Pascala które mnie urzekło:) - zrobimy je kolejny raz wprowadzając trochę urozmaicenia np. do jajek dodamy ser jak przy tortilli:)

    odpowiedz

  • Adadzia Adadzia
    4242 dni temu
    Tarta wyszła wybornie, polecam wszystkim :D

    odpowiedz

  • Piotr Krzysiak Piotr Krzysiak
    4242 dni temu
    Zapraszam do przeczytania mojej NIESPONSOROWANEJ recenzji z kolejnego przepisu :-) http://szefkuchni.blox.pl/2012/08/Pascal-vs-Okrasa-Recenzja-Tydzien-2.html Poprzednie również u mnie na blogu. Pozdrawiam Tadzik :-)

    odpowiedz

  • Magdalenka Magdalenka
    4242 dni temu
    Tarta wyszła pyszna! A mozarelli w tego co widzę, to 185 g :-)

    odpowiedz

  • Marta Zdrojewska Orbitowska Marta Zdrojewska Orbitowska
    4242 dni temu
    Szybko i smacznie! Łososia można zastąpić hiszpańską kiełbaską pikantną chorizo

    odpowiedz

  • Marudy Marudy
    4243 dni temu
    A tej mozzarelli to ile?

    odpowiedz

  • tetisheri tetisheri
    4245 dni temu
    dajcie resztę filmu, piec prawdziwą tartę można się nauczyć jedynie od francuza

    odpowiedz

  • Łukasz Stoczyński Łukasz Stoczyński
    4245 dni temu
    czemu nie ma dalszego ciagu filmu ?

    odpowiedz

  • mac mac
    4245 dni temu
    no urwało film i co teraz

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!