Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę na tartę
- rozgrzej piekarnik do 160°C (termoobieg) lub 180°C (góra-dół)
Przygotowanie
Pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, zahartowane, bez gniazd i skórek) odstawiamy na bok.
Do miski wbijamy jaja, dodajemy śmietanę oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość mieszamy w misce widelcem do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy.
Formę do tarty smarujemy masłem od środka. Odstawiamy na bok.
Schłodzone ciasto francuskie delikatnie wałkujemy z obu stron na blacie posypanym mąką (rozwałkowane ciasto musi być cienkie).
Formę wykładamy ciastem, które dokładnie dociskamy do dna i brzegów formy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem.
Za pomocą wałka usuwamy wystające brzegi ciasta (formę z ciastem możemy również wstawić do zamrażalnika na około 20 min w celu uzyskania lepszego efektu).
Na cieście rozkładamy łososia, pokrojoną mozzarellę (tworzymy wachlarz z kawałków łososia i mozzarelli) i wszystko posypujemy szczypiorkiem.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy mieszanką jajek i śmietany. Dodajemy kilka porwanych listków świeżej bazylii.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C (termoobieg) lub 180°C (góra-dół) przez około 20-25 min (aż do całkowitego ścięcia się masy z jajek i śmietany).
Upieczoną tartę ozdabiamy listkami bazylii.
Jak podawać
Upieczoną tartę podajemy na ciepło lub zimno, w zależności od preferencji.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego
Grillowany łosoś, podawany z dodatkiem delikatnego jabłkowego purée i kopru włoskiego jako aromatycznego kontrastu.
Soczysty łosoś z sosem z rukoli
Kasza, sos, gruszki i pieczona w niskiej temperaturze ryba to intrygujące, a zarazem zdrowe i lekkie połączenie smaków.
Tatar z łososia
Oryginalny pomysł na wędzonego łososia – delikatny tatar podany z marynowanymi grzybkami, chrzanem i sosem sojowym.
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kutia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (177)
260 dni temu
Jedyny minus przepisu to za dużo jajek. Dałam 2 i w zupełności wystarczyło. Gdyby dać 5 jak w przepisie, to tak jak pisze wiele osób, wyszłaby jajecznica. Poza tym bardzo smaczne
odpowiedz
719 dni temu
Beznadziejne, pomidory trzeba obrobić termicznie na patelni bo puszczają tyle soku że zamiast się upiec to ciasto od spodu się gotuje..
odpowiedz
1613 dni temu
Suppppeeeeer!!!!
odpowiedz
1613 dni temu
Też tak myśle
1612 dni temu
Bardzo nam miło, że spodobał Ci się ten przepis:)
1612 dni temu
Dzięęęęęęękujemy:)
1612 dni temu
:)
2063 dni temu
Małgorzata... Bo to przyprawić trzeba
odpowiedz
2075 dni temu
U mnie pomidory puściły za dużo wody przez co jajka nie chciały się ściąć. W smaku takie mdłe. Nie zrobię kolejny raz.
odpowiedz
2578 dni temu
Witam, jakiej rozmiar formy na tarta?
odpowiedz
2578 dni temu
Około 25 cm średnicy :)
2773 dni temu
W za dużej formie będziesz miał cienką warstwę masy smietanowo-jajecznej i przy podanym czasie pieczenia tarta się spali lub przynajmniej za mocno spiecze i będzie sucha. Analogicznie: w za małej będzie surowa. Trudne, orle?
odpowiedz
2816 dni temu
Pychota!!!! Smakowała nawet mojemu rocznemu synkowi:)))
odpowiedz
2464 dni temu
Rocznemu dziecko tego bym nie dała...
2889 dni temu
No dobrze, ale jaką formę na tartę należy przygotować? Formy mają różne wymiary przecież.
odpowiedz
2889 dni temu
Forma powinna mieć średnicę 20 cm.
2857 dni temu
to faktycznie jest najbardziej skomplikowane w tym przepisie hehehahaha
2755 dni temu
W za dużej formie będziesz miał cienką warstwę masy smietanowo-jajecznej i przy podanym czasie pieczenia tarta się spali lub przynajmniej za mocno spiecze i będzie sucha. Analogicznie: w za małej będzie surowa. Trudne, orle?
3200 dni temu
Robiłam tartę według tego przepisu i zawsze bardzo smacznie wychodziła. To mój pewniak na imprezy.
odpowiedz
3288 dni temu
Jajecznica na cieście francuskim zupełnie chybiony jest smak łososia w tym zestawieniu. Znam lepsze i smaczniejsze przepisy za cenę tych składników. Nie polecam
odpowiedz
3274 dni temu
kwestia gustu. przede wszystkim to nie jest jajecznica. poza tym to polaczenia wszstkich skladnikow jak dl mnie bomba. robilem juz nie raz i wlasnie zaczynam robic kolejny raz.
3352 dni temu
Tarta łatwa,smaczna tylko mi podeszła wodą. Może to sok z pomidorów?
odpowiedz
3351 dni temu
Agnieszko, bardzo możliwe, że to woda z pomidorów. Ważne jest, by pokrojone pomidory dobrze osączyć z soków.
3580 dni temu
przepyszna tarta która jadłam wczoraj i wszystkim gorąco polecam.Coś pysznego
odpowiedz
3584 dni temu
Jak dla mnie również smakuje jak jajecznica/omlet - nie polecam.
odpowiedz
3729 dni temu
Przeszłam na weganizm całkiem niedawno, i poszukuję często przepisów, które mnie zainspirują do odkrycia czegoś wyjątkowego. I niestety przepis mnie zawiódł, a może nawet nie mnie... a moich gości, którzy uznali, że tarta smakuje, jak jajecznica. Także nie przestrzegam przed solą, czy wyborem ciasta, ale przed zbyt dużą ilością jajek. :-) Dziękuję i pozdrawiam.
odpowiedz
2744 dni temu
Weganizm???? i weganie jedzą łososia, śmietanę i jajka???
3735 dni temu
Bardzo smaczna! Mi rowniez udalo sie ja slicznie upiec w 30 min. Jedynie moge ostrzec co do ilosci soli.... W holandii wszystko jest o wiele bardziej slone wiec ja daje tylko malutka szczypte do jajek. Pozdrowionka:)
odpowiedz
3765 dni temu
Wygląd i konsystencja tak ale nic poza tym. Połączenie z łososiem w tym przypadku to nie nasza bajka. Z mężem i dziećmi byliśmy jednogłośnie przeciw. Następnym razem zrobię z innymi dodatkami. I tak uwielbiam Kuchnię Lidla.
odpowiedz
3774 dni temu
Łatwe do przygotowania i dobrze smakuje
odpowiedz
3786 dni temu
Bardzo dobra!!!
odpowiedz
3817 dni temu
Pychota, najlepsza tarta na świecie ;)
odpowiedz
3830 dni temu
REWELACJA !!! Dawno nie jadłam tak dobrej tarty. Fantastyczne połączenie składników, już od dawna szukałam przepisu z wędzonym łososiem innego niż w sosie śmietanowym lub koperkowym. Połączenie smaków bardzo miło mnie zaskoczyło. Jeśli chodzi o czas pieczenia to dokładnie po 25 minutach była gotowa , śliczna rumiana, dopieczona od spodu . Nie rozumiem, dlaczego części Komentujących nie wyszła. Przeczytajcie uważnie przepis , Ciasto należy CIENKO rozwałkować. Ja miałam opakowanie 500g ciasta, które zużyłam na formę do tarty o średnicy 26cm , oraz 3 tartaletki o średnicy 12cm. Wszystkie pięknie się upiekły i smakowały fantastycznie. Szkoda, że nie mogę dołączyć zdjęcia . Dziękuję za przepis !
odpowiedz
3874 dni temu
czas pieczenia liczy się od momenty gdy masa do tarty będzie rozgrzana ;{ A nie od momenty włożenia do piekarnika.
odpowiedz
3907 dni temu
Czas pieczenie to niestety jakaś pomyłka. Tak jak już niektórzy tu wspomnieli 2 x dłuższy.
odpowiedz
3929 dni temu
Ciasto się nie dopieka. Nie pomaga trzymanie w piekarniku i godzine dłużej. Polecam podpiec samo ciasto nim wrzuci się weń składniki :) Ogólnie PYCHOTA!
odpowiedz
3992 dni temu
Długość pieczenia często zależy od piekarnika, dlatego należy ją regulować według własnych potrzeb :)
odpowiedz
3992 dni temu
Wyszła super, tyle że piekłam ją praktycznie dwa razy dłużej niż podano w przepisie.
odpowiedz
3995 dni temu
Tarta piekła się o 10 minut dłużej aniżeli w przepisie składniki się nam ładnie ścięły jednakże nie wyszedł spód tarty - był surowy :( Następnym razem zrobimy z ciasta kruchego, które wcześniej zapieczemy ... Przepis nie powala może jedynie zainspirować - szkoda bo pięknie wygląda i pachnie
odpowiedz
4029 dni temu
Tak, kruche ciasto również świetnie się sprawdzi :)
odpowiedz
4029 dni temu
Czy zamiast ciasta francuskiego można użyć zwykłego ciasta kruchego?
odpowiedz
4050 dni temu
Marto, cieszymy się, że tarta Ci smakowała. Oczywiście składniki można wymieniać i nadawać daniu nowy smak!
odpowiedz
4051 dni temu
Wyszła super, wszystkim bardzo smakowała. Następnym razem spróbujemy zrobić z brokułami i kurczakiem ;)
odpowiedz
4061 dni temu
Mnie i męża tarta nie zachwyciła. Mdła w smaku. Potwierdzam, że pomidory puszczają dużo wody podczas pieczenia... Nie polecam
odpowiedz
4071 dni temu
Tarta naprwawde fajna
odpowiedz
4082 dni temu
boska Tarta ! pychota
odpowiedz
4096 dni temu
Fajne!, właśnie spożywam :-) Mąż już trzecią dokładkę nakłada :-). Musiałam tylko dłużej zapiec
odpowiedz
4162 dni temu
coś pysznego :D
odpowiedz
4185 dni temu
Danie bardzo dobre jednak mulące, nie da się dużo zjeść.
odpowiedz
4187 dni temu
Pyszne!
odpowiedz
4189 dni temu
Bardzo dobre danie. Jednak piekłam trochę dłużej niż w przepisie.
odpowiedz
4189 dni temu
Nam zabardzo jajem dawało :/
odpowiedz
4195 dni temu
dobry ciekawy smak :)
odpowiedz
4202 dni temu
Cześć Nie wiem jak pozbyć się wody, która podczas pieczenia wydziela się prawdopodobnie z pomidorów. Zapewniam, że pomidory dokładnie pozbawiam gniazd, pestek i tej galaretowatej części ze środka. Jedyne co daję to twardy miąższ. Woda po przekrojeniu tarty i odsunięciu ćwiartki wypływa całkiem mocno. Poza tym tarta jest wyśmienita i przyrządzam ją w różnych wersjach (np z szynką szwarcwaldzką)
odpowiedz
4207 dni temu
Meeega! Wspaniała ta tarta - trzymałam w piecu dłużej o jakieś 10 min i wyszło super.
odpowiedz
4207 dni temu
bardzo dobre, tylko nie lubię pomidorów
odpowiedz
4258 dni temu
Niepowtarzalna. Wybitna.
odpowiedz
4267 dni temu
a mi się spód ciasta na upiekł, piekłam ponad 30 min byłam bardzo zawiedziona :(
odpowiedz
4281 dni temu
Moja ulubiona :)
odpowiedz
4282 dni temu
Wychodzi super :)
odpowiedz
4291 dni temu
pychotka :-)
odpowiedz
4306 dni temu
A jaką średnicę powinna mieć forma do tary na ten przepis??
odpowiedz
4307 dni temu
Uwielbiam! zawsze wychodzi i zaraziłam nim kilka osób:)
odpowiedz
4310 dni temu
to danie to prawdziwa rewelacja :-)))
odpowiedz
4313 dni temu
To danie nie powaliło mnie na kolana, wyszło bardzo dobrze, pięknie pachniało podczas pieczenia ale czegoś mi w tym brakowało, nie wiem czy bym je powtórzyła.
odpowiedz
4388 dni temu
To idealne danie dla mnie, uwielbiam mozzarellę,pomidory i szczypiorek. Kolejny punkt dla Pascala.
odpowiedz
4400 dni temu
Od tej pory to moje ulubione danie ! Zawiera wszystko co uwielbiam: łosoś, pomidory, szczypiorek i ser :)
odpowiedz
4416 dni temu
Proste danie, które można modyfikować według własnych smakowych upodobań. Szybkie :) Punkt dla Pascala :)
odpowiedz
4419 dni temu
smaczne danie
odpowiedz
4426 dni temu
Przepyszne
odpowiedz
4432 dni temu
Świetna sprawa, mój pierwszy przepis z Kuchni Lidla, bardzo mi smakowało, na pewno jeszcze do niego wrócę! Dziękuję! PS: teraz właśnie piecze się Pizza XXL Pascala :)
odpowiedz
4446 dni temu
Super przepis :) właśnie dzisiaj pierwszy raz go zrobiła dokładnie tak jak Pascal i wyszła pyszna :) polecam :)
odpowiedz
4455 dni temu
ta tarta jest rewelacyjna już ją robiłam z trzy razy i jutro na obiad znów robię bardzo polecam
odpowiedz
4457 dni temu
świetny przepis i bardzo prosty, mój ulubiony:)
odpowiedz
4464 dni temu
było pycha! :-)
odpowiedz
4465 dni temu
Proste dania, a zarazem bardzo dobre :)
odpowiedz
4466 dni temu
wspaniale danie, zrobilam dzis w zwyklej formie na placka bo nie mam okraglej i super wyszlo, bardzo wszystkim smakowalo polecam z salata zielona z lekka oliwa i bialym winem, super :)
odpowiedz
4471 dni temu
Bardzo proste, bardzo smaczne, szybkie do przygotowania. Dodaję porządną porcję czarnego pieprzu do masy jajeczno-śmietanowej, żeby trochę podkręcić smak.
odpowiedz
4480 dni temu
Ja dodałem czosnku (2 ząbki drobno pokrojone) i tarta zyskała na wyrazie, nie była tak mdła. Ogólnie PYCHA :)
odpowiedz
4482 dni temu
PASCAL je t'aime! :)
odpowiedz
4483 dni temu
Robiłam już 2x :) Za drugim razem dodałam nawet więcej łososia i mozarelli (mniaam) Nie używałam płynnej śmietany, ale 18% z lidla tą sztywną. Bardzo smakuje i pięknie się prezentuje :)
odpowiedz
4485 dni temu
Zrobiliśmy i niestety muszę przyznać że danie wymaga modyfikacji ponieważ mieszanka śmietany jaj i mozarelli pomimo szczypiorku i pieprzu wyszła mdła :(
odpowiedz
4488 dni temu
smaczne, choć jak dla mnie zbyt wymyślne. Jeśli chodzi o połączenie jajek i wędzonego łososia to bardziej mi smakuje jajecznica na łososiu i maśle - prosto, szybko i bardzo smacznie - tylko, że faktycznie bardziej na śniadanie niż obiad ;)
odpowiedz
4490 dni temu
Zgadzam się że bardziej pasuje na śniadanko lub kolację, co nie zmienia faktu , że danie genialne :)
odpowiedz
4492 dni temu
niceee...!!!
odpowiedz
4492 dni temu
Czy przy ceramicznej formie do tarty czas w piekarniku trzeba wydłużyć? Jeśli tak, o ile?
odpowiedz
4493 dni temu
wyszła super, łatwa - prosta - szybka i wyśmienita!! mniam! :)
odpowiedz
4493 dni temu
nieżle wyszła,wszystkim smakowało-choć domownicy to smakosze ziemniakow i schabowego właśnie-zajadali się ze smakiem.zrobiłam w większej blasze-pół z łososiem/pół z szynką.też uważam że bardziej na kolacyjkę pasuje
odpowiedz
4494 dni temu
Tatta smaczna ale bardzo ciężkostrawna. umierałam po niej do wieczora:)
odpowiedz
4495 dni temu
Tarta udała się i była bardzo smaczna.
odpowiedz
4495 dni temu
Tarta wyszła genialna! Zamiast szczypiorku użyłam koperku, łososia skropiłam cytryną i faktycznie musi siedzieć co najmniej 30 minut w piekarniku ale jest PRZEPYSZNA!! super baza do innych składnikowych wariacji! Od dzisiaj na stałe w repertuarze kulinarnym
odpowiedz
4496 dni temu
Pyszne danie tylko bardziej pasuje na śniadanko lub kolacyjkę.Godne polecenia
odpowiedz
4498 dni temu
super przepis, smar rewelacyjny
odpowiedz
4499 dni temu
tarta mnie skusila na mzxa nie przepadam za lososiem wiec zamienilam na szynke i... rewelacja nawet w blaszce przysposobionej na "tartowa" ;)
odpowiedz
4499 dni temu
tarta fajna, choc bez rewelacji jak dla mnie, no i chyba zle nasmarowalam forme, bo bardzo przywarla mi do brzegow :/ ale szczypiorek jakos mi nie podpasowal. Chetnie natomiast wyprobuje z innymi skladnikami.
odpowiedz
4499 dni temu
Przepyszne! I do tego banalnie proste, szybkie i łatwe w wykonaniu. Dłużej zapiekałam od dołu, bo faktycznie podejrzewam, że wg czasu podanego przez Pascala masa mogłaby się wylać.
odpowiedz
4499 dni temu
Średnie danie - fakt lekki i na niedzielne śniadanie czy kolację ok, ale nie koniecznie na obiad. Poza tym to co w daniach Paskala mnie razi - czyli całkiem inny obrazek niż efekt końcowy. Przy pieczeniu radzę włączyć dolną grzałkę piekarnika bo u nas spód wyszedł jak taka galareta - nie upiekł się za to wsiąkło w niego sporo soku z potrawy. Raczej nie powtórzę, mimo że starszy syn (6latek) zjadł cały kawałek.
odpowiedz
4499 dni temu
Bardzo dobra tarta, ja dodałam koperku zamiast szczypiorku, moim zdaniem też dobrze się komponuje.
odpowiedz
4500 dni temu
Delikatne, aromatyczne, wszystkie smaki, które lubię...mix wyszedł idealny
odpowiedz
4500 dni temu
Dla mnie rewelacja. Po chłodniku okrasy , ktory wylałam do ubikacji myslalam, ze zrezygnuje z pichcenia z Lidlem. Zrobilam tarte i jestem niesamowicie zaskoczona. Wysglądala przepieknie, pachniala cudnie a smakowala jeszcze lepiej. Nie dalam tylko szczypiorku, bo nie mialam. Myslę, ze przepis ten moze byc baza do eksperymentowania z innymi skladnikami- szpinakiem, szynką. Polecam wszystkim.
odpowiedz
4501 dni temu
Właśnie całą porcję wyrzuciłam do kosza! Z zewnątrz była piękna w całej kuchni super pachniało ale po nacięciu wylały się surowe jajka ze śmietaną. W piecu trzymałam pół godz. Szkoda zmarnowanych produktów :-(
odpowiedz
4501 dni temu
Danie nie wskazane dla ludzi którzy na codzień wsuwają ziemniaki ze schabowym. Dobrze wykonaną tarte mogą docenić tylko dojrzałe kulinarnie osoby. Zdecydowanie polecam to danie. Pozdrawiam. p.s. polecam dodać ziół prowansalskich - bardzo dobrze się komponują z serem oraz pomidorami.
odpowiedz
4505 dni temu
PYSZNEEEE !! Zamiast łososia może tu wszystko być :) Smakowało całej rodzince :))
odpowiedz
4505 dni temu
Tarta z łososiem nie każdemu może smakować ale zrobiłam ją z jajkiem i szpinakiem i też jest super. Ta wersja jest wegetariańska a to w moim domu ważne. Ta z łososiem super smakuje ale trzeba lubić wędzonego łososia a u mnie w domu niestety amatorów na ten rarytas brak
odpowiedz
4506 dni temu
Dawno nie jadłam nic tak obrzydliwego. Na samą myśl o tym daniu robi mi się niedobrze. Żal tylko zmarnowanych produktów, które każdy z osobna smakują bardzo dobrze, ale połączenie jest wyjątkowo nie udane. Jestem zszokowana ilością pozytywnych komentarzy, które właśnie zachęciły mnie do przyrządzenia tej potrawy. Wszystkim prawdziwym smakoszom zdecydowanie nie polecam!!! Już nie dziwię się pozytywnym opiniom o jedzeniu w Egipcie...
odpowiedz
4506 dni temu
garść moich spostrzeżeń: danie wizualnie rewelacyjne! pięknie pachnie i wygląda bardzo apetycznie..jednak smakowo nieco mdłe- wg. mnie oczywiście- miałam wrażenie, że jem po prostu jajecznice z łososiem :( więc zawiodłam się ogromnie! Jeśli chodzi o tarty "quiche" to wersja z duszonymi porami i pieczarkami jest o wiele bardziej wyrazista w smaku- ale to zupełnie inna bajka :) Jak dla mnie żaden z panów kucharzy punktu nie otrzyma coby było sprawiedliwie :)
odpowiedz
4506 dni temu
pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz
4506 dni temu
Wyjątkowo Dobre. Wielkie brawa dla Pascala. Jesteś naszym idolem. Pascal RULEZZZZZ!!!!!!!
odpowiedz
4506 dni temu
Wyszła pysznie:) Za radą Pascala zrobiłam do niej sałatę z ostrym sosem vinegrette- idealne połączenie:)
odpowiedz
4506 dni temu
Tarta niesmaczna. Nikomu z nas (4 osoby) nie smakowała. Ogółem jakaś mdła... Wszystko było zrobione wg przepisu, ale efekt niezadowalający. Nie polecam
odpowiedz
4506 dni temu
REWELACJA :) zrobił furrorę na domowym przyjęciu :)
odpowiedz
4506 dni temu
Dobra i szybka tarta. Jedna uwaga - trochę mdła, dlatego następnym razem dodam albo kapary albo zamarynuję łososia w soku cytrynowym ;) No i piekłam w prawie 200 stopniach, przez 30 minut.
odpowiedz
4507 dni temu
tarta pyszna i latwa w przygotowaniu- wpisuję przepis do stałego menu:)
odpowiedz
4507 dni temu
Bardzo dobre danie.
odpowiedz
4507 dni temu
Coś to wideo nie działa. 00:00 00:00 The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported: http://mov2.kuchnialidla.pl/assets/dishes/video/cfb5b44162adc5d8e7d7f1237a63a128.mp4
odpowiedz
4507 dni temu
Moim zdaniem smak łososia za bardzo dominuje w tym daniu, więc wręcz odwrotnie jak w przepisie - nie dawałabym go więcej a wręcz mniej. Ale wszyscy zjedli i nie narzekali ;)
odpowiedz
4508 dni temu
Cos teroszke za slona, spodziewalem sie czegos lepszego. Typowe danie dla ludzi gustujacych we frytkach i pizzy.
odpowiedz
4508 dni temu
pyyyyszna.....właśnie jesteśmy z mężem po obiadku...polecam!!!mmmmmm
odpowiedz
4508 dni temu
Pyszna! Połączenie łososia i mozzarelli-uwielbiam ;)
odpowiedz
4508 dni temu
Na wygląd tarta śliczna i na tym koniec!Mdła, bez rewelacji...szkoda, że te produkty z przepisu tak sie zmarnowały......Tarta u mnie ostatecznie wylądowała w śmietniku:(
odpowiedz
4509 dni temu
Tarta wygląda super, a smakuje jeszcze lepiej. Smaki łososia i sera znakomicie się uzupełniają. Polecam :)
odpowiedz
4509 dni temu
A ja już wiem co będzie za tydzień, dostałam dziś gazetkę :-) zapowiada się bardzo smakowicie i... mam wrażenie, ze znowu będzie punkt dla Pascala ;-)
odpowiedz
4509 dni temu
Przepyszna tarta!! Pascal gora:))
odpowiedz
4509 dni temu
Wszyscy byli zachwyceni... na drugi dzień na specjalne życzenie musiałam powtórzyć przyjemność :)
odpowiedz
4509 dni temu
pierwsza tarta w życiu i w życiu się nie spodziewałam że wyjdzie taka dobra :)
odpowiedz
4509 dni temu
Robiłam tartę wczoraj - rzeczywiście robi się ją bardzo szybko a połączenie pomidorów, mozzarelli i łososia - mega pyszne! Polecam
odpowiedz
4509 dni temu
Odpowiedź dla Ewy: Ja robiłam w piekarniku gazowym i upiekła się doskonale! Trzymałam pół godziny w 180 stopniach w blaszce o średnicy 26 cm.
odpowiedz
4509 dni temu
Tarta Pascala była debiutem kulinarnym lidlowej akcji. Wyszła znakomicie! Szczegóły na blogu: http://ksiezniczkowepasje.blogspot.com/2012/08/tarta-z-ososiem-mozzarella-i-pomidorami.html Na pewno skorzystam z kolejnych przepisów!
odpowiedz
4509 dni temu
najlepiej forma do tarty 25. dużo i mega smacznie. :) tylko jak tu głosować jak każdy ich przepis mi wychodzi i smakuje...poza tym moja rodzinka sama zasiada do stołu, nie trzeba ich zapraszać :) Pascal i Okrasa dają rade. Dla mnie cały pomysł bomba! :)
odpowiedz
4510 dni temu
Przepis fajny, ale wole bez pomidorów. A łososia zastąpiłam salami. Wersja rybna jakoś mi nie podchodziła. Łosoś po upieczeniu stracił swój przyjemny aromat i całość zaczęła nieco śmierdzieć takim rybim szlamem. Po zastąpieniu przez kiełbaskę i dorzuceniu oregano zamiast szczypiorku wychodzi fajna wariacja na temat pizzy.
odpowiedz
4510 dni temu
Ot taka udziwniona jajowa ale daje radę, polecam tak jak inni na początku włożyć na 2 minutki samo ciasto , i po jakimś czasie przekuc widelcem to co nam się zetnie nie ginie smak ryby , dobrym pomysłem jest użycie foremki do klepania tortow
odpowiedz
4510 dni temu
Mega dobra, mega łatwa, serdecznie polecam!
odpowiedz
4510 dni temu
pyszka!
odpowiedz
4510 dni temu
no bardzo fajnie, tylko nie ma podanej wielkosci blaszki na tarte, tj srednicy. trochę z tego powodu słabo.
odpowiedz
4510 dni temu
Przepis prosty i szybki, dobre ale niestety mnie nie powala :( właśnie skonsumowałam i smakuje jak jajecznica z pomidorami mojego kochanego mężulka:) polecam na przekąskę i dla dwóch osób.
odpowiedz
4511 dni temu
przepi rewelacja pachnie pieknie wlasnie siedzi w piekarniku wczoraj robilem przepis okrasy na schab ... okropny
odpowiedz
4511 dni temu
Dzisiaj zrobiłam tartę, bardzo aromatyczna, piekłam w foremce tortowej i też wyszła bardzo dobrze. Porcja niestety na dwie osoby ale polecam, pycha.
odpowiedz
4511 dni temu
Przepis super, tarta pyszna mam tylko jedno ale: to nie jest posiłek dla 4 osób. Taką porcją najedzą się z ledwością dwie dorosłe osoby.
odpowiedz
4511 dni temu
zrobiłam wczoraj Tartę. Była pyszna a do tego bardzo prosta i szybka do zrobienia. Wszystko idealnie pasowało i było tak jak w przepisie.
odpowiedz
4511 dni temu
Właśnie wyjęłam z piekarnika tartę Pascala. Jeśli smakuje tak jak pachnie i wygląda to musi być boska :) Przepis banalnie prosty i szybki, nawet osoby bez żadnego kulinarnego doświadczenia z łatwością sobie poradzą. Mniam :)
odpowiedz
4511 dni temu
Wczoraj zrobiłam, niestety miałam problem z ciastem, które od spodu zupełnie się nie upiekło tylko nasiąkło sosem. Czy ktoś ma pomysł jak tego uniknąć? Cała reszt asuper ale spód musiałam odkroić
odpowiedz
4511 dni temu
Kusi mnie to danie, ale boję się , że w moim gazowym piekaniku z dolną grzałką to danie po prostu nie wyjdzie.... dół się spali zanim się upiecze a srodek bedzie surowy. Czy ktoś to robił w gazowym??
odpowiedz
4511 dni temu
Pomysł rewelacyjny, formę na tartę zastąpiłam tortownicą :-) większa pojemność można dać wszystkiego więcej i będzie danie dla 6 osób, a nie ma strachu że wykipi :-) ze składnikami można kombinować. Bałam się że nie będzie czuć łososia, że inne składniki go zagłuszą, ale moje obawy się nie sprawdziły. Bardzo smaczne sycące danie.
odpowiedz
4511 dni temu
Piec musiałem o wiele dłużej - mozzarella powinna zostać odsączona i osuszona, bo puszcza dużo wody. Chyba że kupi się taką nie w zalewie. Polecam też dodać odrobinę chrzanu - świetnie komponuje się z łososiem.
odpowiedz
4511 dni temu
super przepis ! kocham tarty !!!
odpowiedz
4511 dni temu
mam pytanie do tych co robili - nie lubie ryb czy mogę łososia zamienić na szynke ew. boczek?
odpowiedz
4511 dni temu
spróbuję na pewno ... poprzednie dnie - proste, szybkie baaaaaaaaaaaaardzo smaczne :-)
odpowiedz
4512 dni temu
bardzo pyszne szybkie lekkie - czekam na kolejne przepisy (chyba się wciągnęłam) jutro czas na Pana Okrasę:)
odpowiedz
4512 dni temu
smaczne, szbkie i proste
odpowiedz
4512 dni temu
Stworzone i skonsumowane :), bardzo smaczne, ciekawe połączenie łososia z serem i pomidorami. Pozostałe ciasto wykorzystane na ciasteczka z konfiturami :). Smacznego !!
odpowiedz
4512 dni temu
Myślę że 160 na termoobieg to za mało mozzarella puściła dużo wody i ciasto na dole było niedopieczone. Po za tym połączeniu mazzarelli i łososia pychota. Smacznego
odpowiedz
4512 dni temu
BRAWO PASCAL! Tarta rewelacyjna!!! Nie przypuszczałam, że można użyć gotowego ciasta co bardzo upraszcza przepis... wcześniej zawsze sama robiłam ciasto a tu takie ułatwienie, genialne! Wchodzi na stałe do mojego repertuaru :) Czekam na kolejne przepisy
odpowiedz
4512 dni temu
Dobre, jednak nie upiekł mi się spód tarty... Myślę że watro podpiec trochę sam spód a dopiero potem położyć dodatki.
odpowiedz
4512 dni temu
Dobre ale nie urywa...
odpowiedz
4512 dni temu
PYCHA
odpowiedz
4512 dni temu
wygląda apetycznie, jade do lidla kupic te produkty i zaczynam robic danie!!!!!! już mi ślinka cieknie
odpowiedz
4512 dni temu
widzę, że nie tylko u mnie szwankuje otwieranie. próbowałam i próbowałam.... i nic, nawet nie drgnie. Wielka szkoda :(((
odpowiedz
4512 dni temu
supe:), właśnie zjedliśmy na obiad, wzbogaciłam danie o czarne oliwki i papryczkę
odpowiedz
4512 dni temu
smaczne i dobre polecam :)
odpowiedz
4512 dni temu
Zrobione, zjedzone - smakowite :)
odpowiedz
4512 dni temu
Choroba no. Tnie te filmy strasznie, a łącze dobre. LIPA
odpowiedz
4512 dni temu
Wczoraj zrobiłam - cała rodzina zachwycona, nawet moje małe dzieci! Bardzo aromatyczne!
odpowiedz
4512 dni temu
tarta pycha, Bravo Pascal- przepis prosty,niedrogi i ma to cos, czekam na kolejne
odpowiedz
4512 dni temu
Zrobiłam i coraz bardziej podoba mi się ta zabawa :) Smaczne, proste i niedrogie danie. Więcej uwag w moim wpisie na http://alaskamlaska.blogspot.com/2012/08/tarta-z-ososiem-i-mozzarela.html
odpowiedz
4512 dni temu
łatwiejsze do wykonania jestem ZA !!!
odpowiedz
4512 dni temu
Pascal doskonały pomysł , szybkie danie i jakie smaczne
odpowiedz
4513 dni temu
Super, jutro zapowiada się smaczna kolacja:)
odpowiedz
4513 dni temu
Przepyszne....polecam...palce lizac
odpowiedz
4513 dni temu
Bardzo pyszna tarta - to już drugie danie Pascala które mnie urzekło:) - zrobimy je kolejny raz wprowadzając trochę urozmaicenia np. do jajek dodamy ser jak przy tortilli:)
odpowiedz
4513 dni temu
Tarta wyszła wybornie, polecam wszystkim :D
odpowiedz
4513 dni temu
Zapraszam do przeczytania mojej NIESPONSOROWANEJ recenzji z kolejnego przepisu :-) http://szefkuchni.blox.pl/2012/08/Pascal-vs-Okrasa-Recenzja-Tydzien-2.html Poprzednie również u mnie na blogu. Pozdrawiam Tadzik :-)
odpowiedz
4513 dni temu
Tarta wyszła pyszna! A mozarelli w tego co widzę, to 185 g :-)
odpowiedz
4513 dni temu
Szybko i smacznie! Łososia można zastąpić hiszpańską kiełbaską pikantną chorizo
odpowiedz
4513 dni temu
A tej mozzarelli to ile?
odpowiedz
4515 dni temu
dajcie resztę filmu, piec prawdziwą tartę można się nauczyć jedynie od francuza
odpowiedz
4516 dni temu
czemu nie ma dalszego ciagu filmu ?
odpowiedz
4516 dni temu
no urwało film i co teraz
odpowiedz
zobacz wszystkie