Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Ostrym nożem przekrawamy każde jajko wzdłuż na połówki. Wydrążamy delikatnie żółtka, używając do tego celu łyżeczki do herbaty. Żółtka przekładamy do miski.

W misce rozcieramy żółtka z majonezem, chrzanem i masłem. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia i szczypiorek. Mieszamy, dodając sól, pieprz i sok z cytryny do smaku.
Połówki jajek napełniamy masą jajeczno-łososiową, układamy na półmisku.

Jak podawać

Faszerowane jaja chłodzimy, przed podaniem posypujemy siekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (24)

Avatar
  • Natalii Natalii
    717 dni temu
    utarłam chrzan i nie jest w ogóle ostry! mogę go jakoś uratować?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    717 dni temu
    Możesz spróbować dodać ostrości, używając odrobiny kupnego chrzanu lub pieprzu cayenne. Jednak może to wpłynąć na konsystencję i smak farszu.
  • Aneta Aneta
    1909 dni temu
    Przepyszne:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3014 dni temu
    A czy można użyć łososia atlantyckiego wędzonego na gorąco OceanSea?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3014 dni temu
    Tak, też taki łosoś się sprawdzi :)
  • Gość Gość
    2931 dni temu
    tak
  • Gość Gość
    2164 dni temu
    Nie nie można, tak samo można używać tylko sól Castello i pieprz Mikado inaczej nie wyjdzie przepis
  • Olga Olga
    3272 dni temu
    pyszne, błyskawiczne w przygotowaniu i całkiem zdrowe, warto wypróbować!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3371 dni temu
    Chodzi o łososia w plastrach, czy wędzonego na gorąco?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3371 dni temu
    Chodzi o łososia wędzonego na zimno :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3820 dni temu
    Dory, oczywiście możesz zmodyfikować przepis i z całości przygotować pastę jajeczną :)

    odpowiedz

  • Myszka Myszka
    3820 dni temu
    Czy zamiast nadziewać tych jajek można z tych składników zrobić pastę jajeczną czyli wymieszać to wszystko razem z białkami i podawać na kanapkę?

    odpowiedz

  • ewa ewa
    3992 dni temu
    Jajeczka zrobiły furorę wsród gości wszystkim bardzo smakowały polecam!!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4017 dni temu
    Goga, świetnie się spiszą na wielkanocnym stole!

    odpowiedz

  • Goga Goga
    4017 dni temu
    Super pomysł na jajka, a łosoś z Lidla jest pyszny.

    odpowiedz

  • a a
    4374 dni temu
    Bardzo smaczny i szybki pomysł na śniadanie, nie tylko wielkanocne.

    odpowiedz

  • vooodooo vooodooo
    4375 dni temu
    Ludzie, litości! Fighterzy od przepisu na jajka się znaleźli... A przepis genialny, prosty i pyszny. Szczypiorek z powodzeniem można też zastąpić rzeżuchą.

    odpowiedz

  • wilku9a wilku9a
    4375 dni temu
    polecam :) jajka z ostrym chrzanem całkiem nieźle smakują i w tych smakach o dziwo ładnie czuć smak wędzonego łososia :) osoby u mnie zachwycone :) duży +

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4377 dni temu
    josiek, jak piszesz to pisz prawdę do końca. W Lidlu można kupić gotowane jajka,ale są to... pisanki. To też jajka, ale jednak chyba nikt nie kupuje ich, żeby użyć np. do robienia kanapek, he he he

    odpowiedz

  • josiek josiek
    4378 dni temu
    do Khekhe: Jak już kogoś krytykujesz to upewnij się, że masz rację. Akurat jajka gotowane można kupić i to w LIDL'u!!!!

    odpowiedz

  • Khekhe Khekhe
    4378 dni temu
    Do Gościa poniżej: A co Ty człowieku nie wiesz,że jajka się gotuje po zakupieniu bo nigdzie nie kupisz ugotowanych? Cebulak durny i jeszcze się tym w internecie "chwali".

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4379 dni temu
    Mam kupic 6 ugotowanych jaj?!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4379 dni temu
    chyba siekanym SZCZYPIORKIEM...

    odpowiedz

  • Mariola Mariola
    4380 dni temu
    Jajka z wędzonym łososiem są bardzo pyszne,z dodatkiem chrzanu muszą byc pyszne.

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!