Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- tortownicę o średnicy ok. 18 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Nektarynki kroimy w niewielką kostkę. Skyr, erytrytol i sypki budyń waniliowy przekładamy do miski. Następnie wbijamy jajka i całość miksujemy do połączenia składników.
KROK 2: PIECZEMY SKYRNIK
Gotową masę ze skyru przelewamy do tortownicy i ozdabiamy pokrojonymi nektarynkami i borówkami. Ciasto pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony skyrnik studzimy i następnie chłodzimy przez kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
Wariacja na temat sernika i oryginalny pomysł na wykorzystanie kaszy gryczanej. To słodki i zdrowy deser dla każdego.
Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
Serniczki o smaku malinowym podane w niezwykłej formie, czyli monoporcje. Dzięki umieszczonym w galaretce kwiatom i świeżym owocom będą pięknym deserem na wiosnę!
Pistacjowy sernik baskijski
Kremowy i rozpływający się w ustach sernik o lekko waniliowym smaku z pistacjowymi dodatkami. Spróbuj go raz, a już nigdy nie przygotujesz innego sernika!
Serniczki
Potrzebujesz pysznego i łatwego w przygotowaniu deseru? Wypróbuj przepis Pauli i zrób serniczki, które zachwycą Twoich gości!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
42 dni temu
Czy mogę dodać budyń waniliowy ale bez cukru? Czy w takim przypadku dodać więcej erytrytolu? Jeśli tak to ile więcej? Pozdrawiam
odpowiedz
41 dni temu
Jak najbardziej, możesz dodać budyń waniliowy bez cukru, dokładnie takiego użyła Kinga :)
71 dni temu
Czy można dodać budyń śmietankowy bez cukru?
odpowiedz
69 dni temu
Budyń śmietankowy sprawi, że skyrnik będzie miał trochę inny smak, jednak na pewno się uda!
78 dni temu
Ile skyru? 500g z tekstu czy 500g z filmu? 🤔
odpowiedz
78 dni temu
*600 z filmu?
76 dni temu
Do przygotowania tego przepisu potrzebujemy, tak jak mówi Kinga, 600 g skyru. Bardzo dziękujemy za uważne oglądanie, na listę składników musiał wkraść się błąd.
88 dni temu
Czy można zrobić spód z kruchego spodu lub ciasteczek?
odpowiedz
86 dni temu
Oczywiście możesz spróbować dodać do tego ciasta spód, jednak warto go podpiec przed wyłożeniem masy serowej.