
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- tortownicę o średnicy ok. 18 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Nektarynki kroimy w niewielką kostkę. Skyr, erytrytol i sypki budyń waniliowy przekładamy do miski. Następnie wbijamy jajka i całość miksujemy do połączenia składników.
KROK 2: PIECZEMY SKYRNIK
Gotową masę ze skyru przelewamy do tortownicy i ozdabiamy pokrojonymi nektarynkami i borówkami. Ciasto pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony skyrnik studzimy i następnie chłodzimy przez kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Zapiekanka ziemniaczana
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Krem z dyni
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Zupa pho z wołowiną
- Guacamole
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Chłodnik z botwiny
- Babka ziemniaczana z boczkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (13)
198 dni temu
Czy mogę zrobić ze smakowych skyrow zamiast z naturalnych? Np truskawkowy?
odpowiedz
198 dni temu
Ciasto powinno się udać, chociaż ciężko nam powiedzieć, jak zachowają się ewentualne kawałki owoców ze skyru. Lepiej wybrać taki, który ich nie zawiera :)
243 dni temu
Czy zamiast budyniu można dodać odżywki białkowej ?
odpowiedz
243 dni temu
Kasiu, nie próbowaliśmy takiej zamiany, więc ciężko nam powiedzieć, czy się uda. Jeśli zdecydujesz się na taki eksperyment, na pewno musisz dodać też skrobię ziemniaczaną (w proporcji minimum pół na pół) -- jest potrzebna do otrzymania odpowiedniej konsystencji ciasta.
321 dni temu
Czy mogę dodać budyń waniliowy ale bez cukru? Czy w takim przypadku dodać więcej erytrytolu? Jeśli tak to ile więcej? Pozdrawiam
odpowiedz
321 dni temu
Jak najbardziej, możesz dodać budyń waniliowy bez cukru, dokładnie takiego użyła Kinga :)
351 dni temu
Czy można dodać budyń śmietankowy bez cukru?
odpowiedz
349 dni temu
Budyń śmietankowy sprawi, że skyrnik będzie miał trochę inny smak, jednak na pewno się uda!
358 dni temu
Ile skyru? 500g z tekstu czy 500g z filmu? 🤔
odpowiedz
358 dni temu
*600 z filmu?
356 dni temu
Do przygotowania tego przepisu potrzebujemy, tak jak mówi Kinga, 600 g skyru. Bardzo dziękujemy za uważne oglądanie, na listę składników musiał wkraść się błąd.
368 dni temu
Czy można zrobić spód z kruchego spodu lub ciasteczek?
odpowiedz
366 dni temu
Oczywiście możesz spróbować dodać do tego ciasta spód, jednak warto go podpiec przed wyłożeniem masy serowej.
zobacz wszystkie