zobacz film Skyrnik bez dodatku cukru

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • mikser
  • piekarnik rozgrzany do 180°C
  • tortownicę o średnicy ok. 18 cm

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Nektarynki kroimy w niewielką kostkę. Skyr, erytrytol i sypki budyń waniliowy przekładamy do miski. Następnie wbijamy jajka i całość miksujemy do połączenia składników.

KROK 2: PIECZEMY SKYRNIK

Gotową masę ze skyru przelewamy do tortownicy i ozdabiamy pokrojonymi nektarynkami i borówkami. Ciasto pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony skyrnik studzimy i następnie chłodzimy przez kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    6 dni temu
    Czy można dodać budyń śmietankowy bez cukru?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4 dni temu
    Budyń śmietankowy sprawi, że skyrnik będzie miał trochę inny smak, jednak na pewno się uda!
  • Gość Gość
    13 dni temu
    Ile skyru? 500g z tekstu czy 500g z filmu? 🤔

    odpowiedz

  • Gość Gość
    13 dni temu
    *600 z filmu?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    11 dni temu
    Do przygotowania tego przepisu potrzebujemy, tak jak mówi Kinga, 600 g skyru. Bardzo dziękujemy za uważne oglądanie, na listę składników musiał wkraść się błąd.
  • Gość Gość
    23 dni temu
    Czy można zrobić spód z kruchego spodu lub ciasteczek?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    21 dni temu
    Oczywiście możesz spróbować dodać do tego ciasta spód, jednak warto go podpiec przed wyłożeniem masy serowej.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!