Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- tortownicę o średnicy ok. 18 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Nektarynki kroimy w niewielką kostkę. Skyr, erytrytol i sypki budyń waniliowy przekładamy do miski. Następnie wbijamy jajka i całość miksujemy do połączenia składników.
KROK 2: PIECZEMY SKYRNIK
Gotową masę ze skyru przelewamy do tortownicy i ozdabiamy pokrojonymi nektarynkami i borówkami. Ciasto pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony skyrnik studzimy i następnie chłodzimy przez kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
Wariacja na temat sernika i oryginalny pomysł na wykorzystanie kaszy gryczanej. To słodki i zdrowy deser dla każdego.
Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
Serniczki o smaku malinowym podane w niezwykłej formie, czyli monoporcje. Dzięki umieszczonym w galaretce kwiatom i świeżym owocom będą pięknym deserem na wiosnę!
Pistacjowy sernik baskijski
Kremowy i rozpływający się w ustach sernik o lekko waniliowym smaku z pistacjowymi dodatkami. Spróbuj go raz, a już nigdy nie przygotujesz innego sernika!
Serniczki
Potrzebujesz pysznego i łatwego w przygotowaniu deseru? Wypróbuj przepis Pauli i zrób serniczki, które zachwycą Twoich gości!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
5 dni temu
Czy można dodać budyń śmietankowy bez cukru?
odpowiedz
3 dni temu
Budyń śmietankowy sprawi, że skyrnik będzie miał trochę inny smak, jednak na pewno się uda!
12 dni temu
Ile skyru? 500g z tekstu czy 500g z filmu? 🤔
odpowiedz
12 dni temu
*600 z filmu?
10 dni temu
Do przygotowania tego przepisu potrzebujemy, tak jak mówi Kinga, 600 g skyru. Bardzo dziękujemy za uważne oglądanie, na listę składników musiał wkraść się błąd.
22 dni temu
Czy można zrobić spód z kruchego spodu lub ciasteczek?
odpowiedz
20 dni temu
Oczywiście możesz spróbować dodać do tego ciasta spód, jednak warto go podpiec przed wyłożeniem masy serowej.