![Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/5d6a183783e7-7836823c0114-kw12-2023-pawel-malecki-monoporcje-malinowe-serniczki-na-zimno-z-zywymi-kwiatami-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- silikonową formę do okrągłych ciastek o średnicy ok. 5-7 cm
- silikonową formę półkulę o średnicy ok. 5-7 cm
- sitko o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki na tyle wcześnie, aby było dość miękkie w momencie użycia.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ŁĄCZYMY POKRUSZONE CIASTECZKA Z MASŁEM
Ciastka bardzo drobno siekamy i mieszamy w misce z miękkim masłem.
KROK 2: PRZEKŁADAMY SPODY DO FORMY
Tak przygotowane ciasto przekładamy do foremek i przyciskamy np. dnem szklanki, aby było równe i zbite. Gotowe odkładamy do lodówki na minimum 30 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO
Maliny myjemy, rozgniatamy i przecieramy przez sitko o drobnych oczkach. W misie miksera ubijamy śmietankę i łączymy ją z serkiem homogenizowanym i malinami.
Żelatynę namaczamy w wodzie, następnie podgrzewamy ją przez kilka sekund w mikrofali, aby się rozpuściła. Stopniowo łączymy ją z masą serową.
KROK 4: NAKŁADAMY MASĘ NA SPODY I CHŁODZIMY
Gotową masę serową nakładamy na ciasteczkowe spody i całość chłodzimy przez minimum 2 godziny w lodówce.
KROK 5: ROZPUSZCZAMY GALARETKĘ
W rondelku zagotowujemy wodę, następnie zdejmujemy ją z ognia i cały czas mieszając, dodajemy przezroczystą galaretkę. Czekamy, aż galaretka zacznie gęstnieć, ale nadal będzie lejąca.
KROK 6: DODAJEMY KWIATY I OWOCE DO GALARETKI
Do półkolistych foremek wlewamy odrobinę galaretki i układamy na niej kwiaty i owoce. Następnie uzupełniamy formy galaretką, tak aby przykryła składniki w środku. Tak przygotowane galaretki chłodzimy przez minimum 1 godzinę.
KROK 7: ŁĄCZYMY SERNICZKI Z GALARETKAMI
Schłodzone serniczki łączymy z półkulami z galaretki.
Zobacz podobne
przepisy
Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
Wariacja na temat sernika i oryginalny pomysł na wykorzystanie kaszy gryczanej. To słodki i zdrowy deser dla każdego.
![Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c78211d6e1f2-0fc9a9126a-KW_45_OKRASA_danie.webp)
Banany smażone w cieście
Słodkie, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Sprawdź przepis na banany, które przygotujesz w kilka chwil!
![Banany smażone w cieście](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/71ffe9543056-fd93a9b154-smazone_banany_99963_960x540.webp)
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Przygotuj deser inspirowanych kuchnią włoską, który pokochał cały świat! Kilka prostych produktów, świeże owoce i zachwycający efekt!
![Panna cotta waniliowa z owocami lasu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/215b9289bca9-29461591074e-1250x700_panna_cota_KW_1422.webp)
Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami
Chrupiące ciasto faworkowe, intensywny mus czekoladowo-kawowy oraz gorące maliny - idealny deser na chłodne dni.
![Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/677e82c9ae6e-a18bd09e57-1250x700_KW_48_CUKIERNIK_deser_czekoladowo_kawowy_18827_359796_poziom_rgb_ok.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serowe placuszki z sosem malinowym
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Pasztet z krewetek i łososia
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
- Torcik wiśniowy
- Koktajl tiramisu
- Miniserniczki bez laktozy
- Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe
- Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
- Ciasto z profiterolkami
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Serniczkowe zajączki
- Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
- Amerykańskie funnel cakes, czyli szybkie lane faworki
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Pulpeciki na parze – obiad dla malucha
- Babka ziemniaczana z kaszanką
- Czereśnie z prażonymi orzechami oblane czekoladą
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Grahamka z masłem orzechowym i owocami
- Gulasz z chorizo i krewetkami
- Gofrowe kanapki z serkiem i marynowaną cebulką
- Owsianka do lunchboxa
- Makaronowa frittata z warzywami
Komentarze (0)