Wegańskie Święta Bożego Narodzenia
Oto nasze propozycje dań słodkich i słonych. Wypróbuj przepisy w swojej kuchni, aby przygotować coś naprawdę wyjątkowego!
NA SŁONO:
Spróbuj wegańskiego bigosu lub barszczu, a już zawsze dania te będą powracać na Twój stół!
- Wegański pasztet z pieczarek
https://kuchnialidla.pl/weganski-pasztet-z-pieczarek - Wegańskie krokiety ze szpinakiem
https://kuchnialidla.pl/weganskie-krokiety-ze-szpinakiem - Wegański pasztet z fasoli
https://kuchnialidla.pl/weganski-pasztet-z-fasoli - Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi suszonymi grzybami https://kuchnialidla.pl/barszcz-czerwony-z-uszkami-nadziewanymi-suszonymi-grzybami
- Wegańska ryba po grecku
https://kuchnialidla.pl/weganska-ryba-po-grecku - Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
https://kuchnialidla.pl/weganski-bigos-ze-smazonym-tofu-i-sezamem
NA SŁODKO:
W święta pozwól sobie na odrobinę słodyczy i zajadaj się wegańskim makowcem, ciasteczkami imbirowymi lub truflami z ciecierzycy!
- Wegańskie ciasto marchewkowe
https://kuchnialidla.pl/weganskie-ciasteczka-marchewkowe-z-kremem - Trufle z ciecierzycy
https://kuchnialidla.pl/trufle-z-ciecierzycy - Wegańskie ciasteczka imbirowe
https://kuchnialidla.pl/weganskie-ciasteczka-imbirowe - Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
https://kuchnialidla.pl/weganskie-pralinki-orzechowe-z-czekolada - Wegański makowiec na bezglutenowym spodzie
https://kuchnialidla.pl/weganski-makowiec-na-bezglutenowym-spodzie - Wegański makowiec w polewie czekoladowej
https://kuchnialidla.pl/weganski-makowiec-w-polewie-czekoladowej - Wegański tort marchewkowy
https://kuchnialidla.pl/weganski-tort-marchewkowy - Wegański sernik na korzennym spodzie
https://kuchnialidla.pl/weganski-sernik-na-korzennym-spodzie
A DODATKOWO…
Gdy wszystkie dania będą już zrobione, koniecznie spróbuj również tego!
- Syrop piernikowy
https://kuchnialidla.pl/syrop-piernikowy - Kompot śliwkowo-korzenny
https://kuchnialidla.pl/kompot-sliwkowo-korzenny
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wegańska ryba po grecku
Wegańska ryba? Tak! To możliwe! Poznajcie trik Kingi, na tofu-rybę w płatach nori z dużą ilością warzyw!

Wegańskie ciasteczka imbirowe
Są wegańskie, imbirowe i przypominają renifery! Ciasteczka Kingi na pewno zasmakują wszystkim, nie tylko najmłodszym fanom mikołajkowych słodkości!

Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi suszonymi grzybami
Tradycyjna polska zupa z ręcznie lepionymi uszkami z delikatnego ciasta. Pyszny smak świąt, który możesz mieć na co dzień.

Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
Odchudzony bigos w wersji wegańskiej z tofu i aromatycznymi przyprawami – poznaj przepis Darii!

Trufle z ciecierzycy
Karol przygotował coś na słodko! Spróbuj łatwych i szybkich, a także wegańskich trufli z ciecierzycy!

Wegański pasztet z fasoli
Wyrazisty, lekko słodki smak wegańskiego pasztetu z białej fasoli uzyskasz, sięgając po składniki z przepisu Kingi – żurawiny i gruszkę! Spróbuj!

Syrop piernikowy
Aromatyczna kompozycja smaku i obłędny zapach – wszystko dzięki połączeniu goździków, imbiru, cynamonu i laski wanilii.

Wegański makowiec na bezglutenowym spodzie
Kinga z pomocą swojej bratanicy pokaże Ci, jak przygotować pyszny makowiec z mnóstwem bakalii, na bezglutenowym, kruchym spodzie.

Wegańskie krokiety ze szpinakiem
Zachwycają chrupiącą panierką, a w środku kryją pyszny, kremowy farsz ze szpinaku i nerkowców! Wegańskie krokiety Kingi to idealny, roślinny obiad dla całej rodziny!

Kompot śliwkowo-korzenny
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.

Wegański pasztet z pieczarek
Świetna alternatywa dla klasycznego pasztetu, czyli wegański pasztet z nasion słonecznika zasmakuje każdemu przy wielkanocnym stole. Odkryj ten smak na święta, by wracać do niego na co dzień!

Wegański makowiec w polewie czekoladowej
Paweł Małecki zaprasza na wegański makowiec z orzechami, żurawinami i nutą cynamonu, oblany czekoladą!
