 
            
        Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- garnek o pojemności min. 3 l
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OWOCE
Owoce dokładnie myjemy. Pomarańcze kroimy w plasterki, a jabłka w ćwiartki, razem z dokładnie oczyszczoną skórką.
KROK 2: GOTUJEMY KOMPOT
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone owoce, żurawinę, laski cynamonu oraz goździki. Całość zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut.
KROK 3: PODAJEMY KOMPOT
Gotowy kompot rozlewamy do kubeczków lub szklanek. Najlepiej smakuje podany na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Śledź w oleju
- Ciasto marchewkowe
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Łazanki
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)