Kompot zimowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • garnek o pojemności min. 3 l

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OWOCE

Owoce dokładnie myjemy. Pomarańcze kroimy w plasterki, a jabłka w ćwiartki, razem z dokładnie oczyszczoną skórką.

KROK 2: GOTUJEMY KOMPOT

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone owoce, żurawinę, laski cynamonu oraz goździki. Całość zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut.

KROK 3: PODAJEMY KOMPOT

Gotowy kompot rozlewamy do kubeczków lub szklanek. Najlepiej smakuje podany na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!