Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą (kilka centymetrów powyżej poziomu owoców). Gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, przyprawy i cukier (do smaku). Gotujemy pod przykryciem około 40 minut. Przed podaniem studzimy.
Zobacz podobne
przepisy
Konfitura morelowo-miodowa
Pyszny pomysł dla wielbicieli słodkich śniadań: smak dojrzałych moreli uchwycony w towarzystwie miodowej nuty.
Konfitury borówkowe z czerwonym winem
Pyszne wspomnienie lata nawet w najzimniejsze dni! Słodki smak borówek połączony z aromatycznym cynamonem.
Konfitura cytrynowa
Orzeźwiający smak cytryn zamknięty w małym słoiczku! Konfitura sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów i pieczywa.
Aromatyczna jabłkowa konfitura
Sprawdź przepis Pawła na pyszną konfiturę z jabłek, pomarańczy i cynamonu – zaskakuje swoim smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Domek z piernika
- Piernik staropolski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik piernikowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3704 dni temu
FEtaki se
odpowiedz