Korzenny kompot ze śliwek – przepis

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą (kilka centymetrów powyżej poziomu owoców). Gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, przyprawy i cukier (do smaku). Gotujemy pod przykryciem około 40 minut. Przed podaniem studzimy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Konfitura morelowo-miodowa

Pyszny pomysł dla wielbicieli słodkich śniadań: smak dojrzałych moreli uchwycony w towarzystwie miodowej nuty.

Konfitura morelowo-miodowa

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Konfitury borówkowe z czerwonym winem

Pyszne wspomnienie lata nawet w najzimniejsze dni! Słodki smak borówek połączony z aromatycznym cynamonem.

Konfitury borówkowe z czerwonym winem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 16 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Konfitura cytrynowa

Orzeźwiający smak cytryn zamknięty w małym słoiczku! Konfitura sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów i pieczywa.

Konfitura cytrynowa

poziom trudności: średni czas przygotowania: 3:00 liczba porcji: 40 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Aromatyczna jabłkowa konfitura

Sprawdź przepis Pawła na pyszną konfiturę z jabłek, pomarańczy i cynamonu – zaskakuje swoim smakiem!

Aromatyczna jabłkowa konfitura

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 46 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • ika ika
    3913 dni temu
    FEtaki se

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!