Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą (kilka centymetrów powyżej poziomu owoców). Gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, przyprawy i cukier (do smaku). Gotujemy pod przykryciem około 40 minut. Przed podaniem studzimy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Burek ze szpinakiem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Domek z piernika
- Boczek pieczony
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Makówki śląskie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4032 dni temu
FEtaki se
Odpowiedz