Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Morele myjemy, obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Mieszamy owoce z miodem i sokiem z cytryny.
Przekładamy do garnka i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Przekładamy konfitury do wyparzonych słoiczków.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem nektarynkowy z wanilią
Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarni – dżem, który nie tylko nada się do naleśników, ale również przypomni lato.
Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
Idealny dodatek do ciast, deserów i pieczywa. Przechowywany w domowej spiżarni przypomni o ciepłych, słonecznych dniach.
Słodki dżem z pomidorów
Ta pomidorowa wariacja na temat przetworów kusi soczystym kolorem i wyjątkowym smakiem zamkniętym szczelnie w słoiku.
Powidła śliwkowe z czekoladą
Smakowita propozycja dla wszystkich łasuchów – ukryty w słoiczkach smak czekolady w połączeniu ze smażonymi śliwkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
- Kompot z suszu z cytryną
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
3820 dni temu
jest przepyszna
odpowiedz
4067 dni temu
ekolokalnie.pl - przepis ten był publikowany w sierpniu w ramach naszej akcji "Spiżarnia Lidla". Wykorzystywaliśmy wówczas do przetworów produkty sezonowe. Na świeże morele musimy poczekać niestety do lata :)
odpowiedz
4067 dni temu
miód lokalnie zdrowy można jeszcze kupić ale skąd morele? :)
odpowiedz
4161 dni temu
pyszna
odpowiedz
4163 dni temu
To jest konfitura i w przepisie nie ma błędu! Dżem powstaje wtedy, gdy do gotujących się owoców dodajemy cukier żelujący. Marmolada jest wtedy, gdy przecieramy lub miksujemy owoce. A przepis jest właśnie przepisem na konfiturę, czyli zesmażone owoce.
odpowiedz
4165 dni temu
Przecież to nie jest konfitura, tylko dżem ewentualnie marmolada!
odpowiedz