Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Morele myjemy, obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Mieszamy owoce z miodem i sokiem z cytryny.
Przekładamy do garnka i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Przekładamy konfitury do wyparzonych słoiczków.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem nektarynkowy z wanilią
Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarni – dżem, który nie tylko nada się do naleśników, ale również przypomni lato.
Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
Idealny dodatek do ciast, deserów i pieczywa. Przechowywany w domowej spiżarni przypomni o ciepłych, słonecznych dniach.
Słodki dżem z pomidorów
Ta pomidorowa wariacja na temat przetworów kusi soczystym kolorem i wyjątkowym smakiem zamkniętym szczelnie w słoiku.
Powidła śliwkowe z czekoladą
Smakowita propozycja dla wszystkich łasuchów – ukryty w słoiczkach smak czekolady w połączeniu ze smażonymi śliwkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Ciasto marchewkowe
- Mus szarlotkowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Kokosowy pudding ryżowy z mango
- Lemoniada truskawkowa
- Łosoś z salsą z truskawek
- Domowe musli
- Crostini z serem brie i miechunką
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Filet z kurczaka z pigwą
- Papardelle z sosem kaparowym i pieczonym łososiem
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Odwrócone ciasto z truskawkami
- Smoothie pancakes
- Kuleczki z koziego sera
- Klasyczna wuzetka
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Sałatka z topinamburem
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Tort czekoladowo-kawowy
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Smoothie z żurawinami
- Empanada galicyjska
- Golonka pieczona po bawarsku
- Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
3723 dni temu
jest przepyszna
odpowiedz
3970 dni temu
ekolokalnie.pl - przepis ten był publikowany w sierpniu w ramach naszej akcji "Spiżarnia Lidla". Wykorzystywaliśmy wówczas do przetworów produkty sezonowe. Na świeże morele musimy poczekać niestety do lata :)
odpowiedz
3970 dni temu
miód lokalnie zdrowy można jeszcze kupić ale skąd morele? :)
odpowiedz
4064 dni temu
pyszna
odpowiedz
4067 dni temu
To jest konfitura i w przepisie nie ma błędu! Dżem powstaje wtedy, gdy do gotujących się owoców dodajemy cukier żelujący. Marmolada jest wtedy, gdy przecieramy lub miksujemy owoce. A przepis jest właśnie przepisem na konfiturę, czyli zesmażone owoce.
odpowiedz
4068 dni temu
Przecież to nie jest konfitura, tylko dżem ewentualnie marmolada!
odpowiedz