Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Morele myjemy, obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Mieszamy owoce z miodem i sokiem z cytryny.
Przekładamy do garnka i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Przekładamy konfitury do wyparzonych słoiczków.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
- Burek ze szpinakiem
- Ryba z piekarnika
- Ciasto marchewkowe
- Krokiety z mięsem
- Śledź w oleju
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Pierniki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
4104 dni temu
jest przepyszna
Odpowiedz
4351 dni temu
ekolokalnie.pl - przepis ten był publikowany w sierpniu w ramach naszej akcji "Spiżarnia Lidla". Wykorzystywaliśmy wówczas do przetworów produkty sezonowe. Na świeże morele musimy poczekać niestety do lata :)
Odpowiedz
4351 dni temu
miód lokalnie zdrowy można jeszcze kupić ale skąd morele? :)
Odpowiedz
4444 dni temu
pyszna
Odpowiedz
4447 dni temu
To jest konfitura i w przepisie nie ma błędu! Dżem powstaje wtedy, gdy do gotujących się owoców dodajemy cukier żelujący. Marmolada jest wtedy, gdy przecieramy lub miksujemy owoce. A przepis jest właśnie przepisem na konfiturę, czyli zesmażone owoce.
Odpowiedz
4449 dni temu
Przecież to nie jest konfitura, tylko dżem ewentualnie marmolada!
Odpowiedz