
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Morele myjemy, obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Mieszamy owoce z miodem i sokiem z cytryny.
Przekładamy do garnka i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Przekładamy konfitury do wyparzonych słoiczków.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa krem z brokułów
- Ziemniaki z grilla
- Proziaki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka z zupek chińskich
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Kurczak po tajsku
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Chlebek bananowy
- Tort lodowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
4035 dni temu
jest przepyszna
odpowiedz
4281 dni temu
ekolokalnie.pl - przepis ten był publikowany w sierpniu w ramach naszej akcji "Spiżarnia Lidla". Wykorzystywaliśmy wówczas do przetworów produkty sezonowe. Na świeże morele musimy poczekać niestety do lata :)
odpowiedz
4281 dni temu
miód lokalnie zdrowy można jeszcze kupić ale skąd morele? :)
odpowiedz
4375 dni temu
pyszna
odpowiedz
4378 dni temu
To jest konfitura i w przepisie nie ma błędu! Dżem powstaje wtedy, gdy do gotujących się owoców dodajemy cukier żelujący. Marmolada jest wtedy, gdy przecieramy lub miksujemy owoce. A przepis jest właśnie przepisem na konfiturę, czyli zesmażone owoce.
odpowiedz
4380 dni temu
Przecież to nie jest konfitura, tylko dżem ewentualnie marmolada!
odpowiedz