Konfitura morelowo-miodowa

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Morele myjemy, obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Mieszamy owoce z miodem i sokiem z cytryny.

Przekładamy do garnka i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.

Przekładamy konfitury do wyparzonych słoiczków.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Dżem nektarynkowy z wanilią

Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarni – dżem, który nie tylko nada się do naleśników, ale również przypomni lato.

Dżem nektarynkowy z wanilią

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 30 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem

Idealny dodatek do ciast, deserów i pieczywa. Przechowywany w domowej spiżarni przypomni o ciepłych, słonecznych dniach.

Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 26 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Słodki dżem z pomidorów

Ta pomidorowa wariacja na temat przetworów kusi soczystym kolorem i wyjątkowym smakiem zamkniętym szczelnie w słoiku.

Słodki dżem z pomidorów

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 15 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Powidła śliwkowe z czekoladą

Smakowita propozycja dla wszystkich łasuchów – ukryty w słoiczkach smak czekolady w połączeniu ze smażonymi śliwkami.

Powidła śliwkowe z czekoladą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 5:00 liczba porcji: 32 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    3989 dni temu
    jest przepyszna

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4236 dni temu
    ekolokalnie.pl - przepis ten był publikowany w sierpniu w ramach naszej akcji "Spiżarnia Lidla". Wykorzystywaliśmy wówczas do przetworów produkty sezonowe. Na świeże morele musimy poczekać niestety do lata :)

    odpowiedz

  • ekolokalnie.pl ekolokalnie.pl
    4236 dni temu
    miód lokalnie zdrowy można jeszcze kupić ale skąd morele? :)

    odpowiedz

  • Agula Agula
    4330 dni temu
    pyszna

    odpowiedz

  • Gość1 Gość1
    4332 dni temu
    To jest konfitura i w przepisie nie ma błędu! Dżem powstaje wtedy, gdy do gotujących się owoców dodajemy cukier żelujący. Marmolada jest wtedy, gdy przecieramy lub miksujemy owoce. A przepis jest właśnie przepisem na konfiturę, czyli zesmażone owoce.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4334 dni temu
    Przecież to nie jest konfitura, tylko dżem ewentualnie marmolada!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!