Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Weki, słoiki z klamerką i te typu „twist-off” – na spiżarnianych półkach znaleźć można najróżniejsze słoje i słoiczki. Choć w przetworach najważniejsze jest to, co w słoiku, to bez słoików nie byłoby przetworów. Dlatego właśnie trzeba zwrócić szczególną uwagę na to, w czym będziemy je przechowywać.
Przede wszystkim słoiki muszą być czyste i nieuszkodzone, ale czy wiecie, co dokładnie należy sprawdzić? Jaki słoik najlepiej zabezpieczy Wasze przetwory przed psuciem się? Paweł chętnie podzieli się z Wami swoją wiedzą! Posłuchajcie i dowiedzcie się, w czym przechowywać Wasze owocowe i warzywne przysmaki.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Makówki śląskie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Spaghetti carbonara
- Łazanki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Klasyczna sałatka grecka
Trwa ładowanie komentarzy