zobacz film Jak przygotować słoiki do przetworów?

Weki, słoiki z klamerką i te typu „twist-off” – na spiżarnianych półkach znaleźć można najróżniejsze słoje i słoiczki. Choć w przetworach najważniejsze jest to, co w słoiku, to bez słoików nie byłoby przetworów. Dlatego właśnie trzeba zwrócić szczególną uwagę na to, w czym będziemy je przechowywać.

Przede wszystkim słoiki muszą być czyste i nieuszkodzone, ale czy wiecie, co dokładnie należy sprawdzić? Jaki słoik najlepiej zabezpieczy Wasze przetwory przed psuciem się? Paweł chętnie podzieli się z Wami swoją wiedzą! Posłuchajcie i dowiedzcie się, w czym przechowywać Wasze owocowe i warzywne przysmaki.

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram