Łatwe przepisy
Łatwe ciasta – sprawdzone przepisy
Gdy na samą myśl o pieczeniu ciast robi wam się gorąco, to znak, że nie powinniście zabierać się za skomplikowane wypieki. Idealną propozycją będą dla was łatwe desery, które przygotujecie samodzielnie dzięki wskazówkom i poradom Kuchni Lidla. Sprawdźcie, jak zrobić łatwe ciasta, które nie wymagają wielkich umiejętności kulinarnych, a są przepyszne! Przed wami propozycje przepisów na łatwe ciasto:
- z truskawkami: chrupiące ciasto z truskawkami
- drożdżowe: ciasto drożdżowe – przepis podstawowy
- z kremem: tort jogurtowy z owocami leśnymi
- z owocami: ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- marchewkowe: wegański tort marchewkowy
Wśród wielu pomysłów na proste w wykonaniu desery odnajdziecie także przepisy na łatwe ciasta z budyniem, np. wegańską tartę z malinami, a nawet takie, które przygotujecie bez pieczenia, jak popularny sernik na zimno.
W zapasie warto też mieć kilka patentów na łatwe i szybkie ciastka, które będą gotowe w 30 minut, a zaspokoją apetyt największych łasuchów. Sprawdźcie, co proponuje Kuchnia Lidla:
- pikantne kulki z morelami
- ciasteczka owsiane z jabłkami
- kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
- ciasteczka cynamonowe
Dla tych osób, które nie przepadają za pieczeniem i nie mają doświadczenia, Kuchnia Lidla ma łatwe przepisy na babeczki. Są nieco bardziej czasochłonne od ciastek, ale równie pyszne i proste w przygotowaniu. Tylko spójrzcie!
- muffiny marchewkowe
- kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
- babeczki z polewą
- owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
Łatwe przepisy – nasze propozycje
Proste w przyrządzeniu mogą być też, wbrew pozorom, dania główne. Przygotowanie łatwego obiadu czy kolacji jest jak najbardziej możliwe i na pewno nie sprawi wam problemu. Potrzebujecie tylko dobrych i łatwych przepisów, które będą odpowiednie nawet dla początkujących kucharzy. A takie zapewni wam Kuchnia Lidla, w której znajdziecie sporo tego typu propozycji. Wystarczy sięgnąć po łatwe przepisy, aby spośród nich wybrać coś na obiad i kolację. W szczególności warto wziąć pod uwagę łatwe w przygotowaniu:
- sałatki:
- ciasto na pierogi:
Łatwe przepisy sprawdzą się nawet podczas wyjątkowych okazji, jaką są m.in. święta. Na Wielkanoc Kuchnia Lidla poleca np.:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
Kolorowo, pożywnie i smacznie – te wszystkie cechy łączy w sobie bowl przygotowany przez Kingę i jej gościnię. Zobacz, jak łatwo możesz go przygotować w swojej kuchni!

Naleśniki w sosie piwnym
Nieco mniej słodka odmiana słynnych naleśników crêpes suzette. Niezwykle aromatyczny sos z wykorzystaniem piwa APA, jabłka i miodu z pewnością trafi w niejedne gusta!

Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
Najlepszy pomysł na śniadanie? Domowy chleb pszenno-żytni! Ten według przepisu Pawła ma chrupiącą skórkę, jest pełen ziaren słonecznika i naprawdę zachwyca smakiem.

Tarta Tatin z szalotkami i serem pleśniowym
Znasz przepis na tartę Tatin? Tym razem Kinga przygotowała ją w wersji wytrawnej – z szalotkami i serem pleśniowym. Spróbuj tego połączenia!

Pasta frittata, czyli frittata z makaronu z serami i salami
Wypróbuj przepis Kingi na nietypową wersję frittaty! Makaron, różne rodzaje serów i salami — to wszystko łączy się w smakowitą zapiekankę, której musisz spróbować.

Klopsiki zapiekane z serem provolone
Klopsiki wołowe, aromatyczny sos pomidorowy, makaron i włoski ser provolone to przepis na pyszne i sycące danie. Wypróbuj i przygotuj sobie pyszny obiad!

Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
Uwielbiasz ziemniaki w każdej postaci? Wypróbuj przepis Kingi na pieczone ziemniaki z salami i parmezanem! Idealne na obiad lub spotkanie ze znajomymi.

Domowy zakwas na żurek
Lubisz tradycyjny smak wielkanocnych potraw? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj przepis Kingi na aromatyczny i pełen przypraw zakwas na żurek.

Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
Królowa wielkanocnego stołu, czyli klasyczna sałatka jarzynowa, dzięki Kindze zyskuje nowe oblicze smakowe. Z wyrazistymi kaparami i świeżą rzeżuchą smakuje absolutnie wyjątkowo – tak, że goście z pewnością poproszą o przepis!

Różowe jajka z kremem chrzanowym
Faszerowane i na różowo zabarwiane: takie jajka wyróżnią się na wielkanocnym stole! Zobacz, jak łatwo przygotujesz krem chrzanowy, który doskonale uzupełni smak ugotowanych na twardo jaj.

Roślinny tort marchewkowy
Puszysty i pyszny tort marchewkowy z dodatkiem orzechów włoskich, przełożony kremem kokosowym to idealny deser dla każdego, zwłaszcza wegan!

Wegański pasztet z orzechami włoskimi
Pyszny, wegański pasztet przygotowany na bazie orzechów włoskich będzie świetnym pomysłem na śniadanie, zwłaszcza to wielkanocne. Wypróbuj przepis Kingi i przekonaj się, jakie pyszne są roślinne zamienniki mięsa!
