Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1. Smażymy kapustę z cebulą i liściem laurowym
Kapustę delikatnie siekamy i podgotowujemy z odrobiną wody. Cebulę kroimy w piórka, a następnie podsmażamy na złoty kolor na patelni z odrobiną margaryny. Do cebuli dodajemy kiszoną kapustę wraz z liściem laurowym. Wszystko razem podsmażamy.
KROK 2. Dodajemy koncentrat pomidorowy do kapusty
Kapustę z cebulą doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz dodajemy koncentrat pomidorowy.
KROK 3. Kapustę i kiełbasę przekładamy do naczynia żaroodpornego
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy białą kiełbasę. Doprawiamy oboma rodzajami pieprzu. Naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy do momentu, aż kiełbasa się podpiecze.
Zobacz podobne
przepisy
Petit salé, czyli francuska potrawka z peklowaną wieprzowiną i soczewicą
Marynowane mięso, biała kiełbasa, wędzony boczek... To będzie ciekawe i (tak, tak!) pochodzące z Francji danie.
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.
Zupa chrzanowa z szynką
Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.
Jajka zapiekane w szynce
Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Kapusta z grochem
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Sernik krakowski
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sernik piernikowy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
918 dni temu
Niezłe. Łatwo i szybko się robi. Wypróbowałem też zamiast kiełbasy kaszankę. Po wstawieniu do piekarnika włączyłem grilla i kiedy skórka na kaszance zrobiła się chrupiąca całość smakowała mi nawet bardziej niż w wersji z kiełbasą.
odpowiedz
3175 dni temu
Margaryna, serio?
odpowiedz
3176 dni temu
Czy kiełbasa musi być sparzona?
odpowiedz