
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1. Smażymy kapustę z cebulą i liściem laurowym
Kapustę delikatnie siekamy i podgotowujemy z odrobiną wody. Cebulę kroimy w piórka, a następnie podsmażamy na złoty kolor na patelni z odrobiną margaryny. Do cebuli dodajemy kiszoną kapustę wraz z liściem laurowym. Wszystko razem podsmażamy.
KROK 2. Dodajemy koncentrat pomidorowy do kapusty
Kapustę z cebulą doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz dodajemy koncentrat pomidorowy.
KROK 3. Kapustę i kiełbasę przekładamy do naczynia żaroodpornego
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy białą kiełbasę. Doprawiamy oboma rodzajami pieprzu. Naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy do momentu, aż kiełbasa się podpiecze.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makowiec japoński
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
1236 dni temu
Niezłe. Łatwo i szybko się robi. Wypróbowałem też zamiast kiełbasy kaszankę. Po wstawieniu do piekarnika włączyłem grilla i kiedy skórka na kaszance zrobiła się chrupiąca całość smakowała mi nawet bardziej niż w wersji z kiełbasą.
Odpowiedz
3493 dni temu
Margaryna, serio?
Odpowiedz
3494 dni temu
Czy kiełbasa musi być sparzona?
Odpowiedz