Coleslaw z czerwonej kapusty

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o grubych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA I JABŁKO

Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, szatkujemy ją i przekładamy do miski. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Jabłko obieramy, kroimy w dość drobną kostkę i przekładamy do miski z warzywami.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Koperek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą w misce i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SURÓWKI Z DRESSINGIEM

Surówkę dokładnie mieszamy z gotowym dressingiem i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!