
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Łosoś
Dokładnie oczyszczamy filet z ości. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy koperek i pieprz. Chwilę podduszamy. Rybę umieszczamy na sicie do gotowania na parze (skórą do dołu), wykładamy na nią duszony koperek, plasterek cytryny i gotujemy na parze około 20 minut.
Pozostały koperek mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku. Powstałym sosem polewamy ugotowaną rybę.
Kasza
Kaszę jęczmienną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Surówka
Poszatkowaną kapustę zblanszuj we wrzątku. Dodaj do niej starte na grubych oczkach jabłko, rodzynki, olej i dopraw sokiem z cytryny.
Jak podawać?
Do dania podaj herbatkę malinową.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!

Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
Proste i smaczne danie z makaronu, mięsa, warzyw oraz sera. Ta zapiekanka to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Roladki z indyka z warzywami i ryżem
Delikatne mięso, lekki warzywny sos i pożywny ryż – wystarczy kilka składników i przepyszny obiad gotowy! Spróbuj!

Paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka
Dzieci uwielbiają paluszki rybne. W tym wydaniu smakują wybornie. Delikatny łosoś i świeża sałatka to duet doskonały.


Komentarze (0)