Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Łosoś

Dokładnie oczyszczamy filet z ości. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy koperek i pieprz. Chwilę podduszamy. Rybę umieszczamy na sicie do gotowania na parze (skórą do dołu), wykładamy na nią duszony koperek, plasterek cytryny i gotujemy na parze około 20 minut.

Pozostały koperek mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku. Powstałym sosem polewamy ugotowaną rybę.

Kasza

Kaszę jęczmienną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Surówka

Poszatkowaną kapustę zblanszuj we wrzątku. Dodaj do niej starte na grubych oczkach jabłko, rodzynki, olej i dopraw sokiem z cytryny.

Jak podawać?

Do dania podaj herbatkę malinową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram