 
            
        Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Łosoś
Dokładnie oczyszczamy filet z ości. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy koperek i pieprz. Chwilę podduszamy. Rybę umieszczamy na sicie do gotowania na parze (skórą do dołu), wykładamy na nią duszony koperek, plasterek cytryny i gotujemy na parze około 20 minut.
Pozostały koperek mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku. Powstałym sosem polewamy ugotowaną rybę.
Kasza
Kaszę jęczmienną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Surówka
Poszatkowaną kapustę zblanszuj we wrzątku. Dodaj do niej starte na grubych oczkach jabłko, rodzynki, olej i dopraw sokiem z cytryny.
Jak podawać?
Do dania podaj herbatkę malinową.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Golonka pieczona po bawarsku
- Łazanki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Spaghetti carbonara
- Ryba z piekarnika
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Makowiec japoński
- Domek z piernika
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makówki śląskie
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				
 
    
Komentarze (0)