Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Kukurydzę osączamy na sicie. Plastry szynki układamy jeden na drugim i kroimy w kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Przygotowane składniki mieszamy w misce z mąką, proszkiem do pieczenia, solą, papryką w proszku i 125 g emmentalera.
Jajka roztrzepujemy z maślanką i olejem rzepakowym. Dodajemy do mieszaniny i mieszamy krótko łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Zagłębienia blachy na muffiny smarujemy tłuszczem i napełniamy ciastem. Posypujemy pozostałym emmentalerem. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku mniej więcej przez 35 minut na złotożółty kolor. Pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia i podajemy lekko ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
Zaskocz swoje pociechy! Tosty ze zdrowymi dodatkami podane w oryginalny sposób z pewnością przypadną im do gustu.
Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.
Roladki z indyka z warzywami i ryżem
Delikatne mięso, lekki warzywny sos i pożywny ryż – wystarczy kilka składników i przepyszny obiad gotowy! Spróbuj!
Paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka
Dzieci uwielbiają paluszki rybne. W tym wydaniu smakują wybornie. Delikatny łosoś i świeża sałatka to duet doskonały.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletki ze szpinakiem
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Caponata – przepis
- Kompot agrestowy
- Wiosenny dżem truskawkowy
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
- Gofry z owocami i cukrem pudrem
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
- Halloweenowe muffiny z czekoladą
- Biszkopt z białek
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Nugat z migdałami i pistacjami torrone
- Ciasto czekoladowe z gruszkami
- Babka na parze
- Sans rival, czyli przekładaniec królewski z pistacjami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2543 dni temu
wersja dla dorosłych - polecam z wędzonym łososiem - dla dzieci może być za słone
odpowiedz
2902 dni temu
Liczba porcji- 12? Z tych proporcji mi wyszło 22 muffiny.
odpowiedz
2901 dni temu
Wszystko zależy od wielkości formy :)
3291 dni temu
ciekawe czy dzieciom posmakuje
odpowiedz
3529 dni temu
A, dzięki :) to już lepiej brzmi i się dawkuje, musiałam sypnąć za dużo, bo posmak proszku był okropny.
odpowiedz
3529 dni temu
Magdzica, pół opakowania o wadze 15 g, czyli 2 łyżeczki proszku.
odpowiedz
3529 dni temu
Pyszne, świetne, ale pół opakowania proszku do pieczenia?! Raczej pół łyżeczki, zaszedł pomyłek!
odpowiedz
3671 dni temu
wyszły pyszne, podałam na zimno, polecam!
odpowiedz
3713 dni temu
czymś bym jeszcze doprawiła (dodałam pieprz), może dorzucić paprykę? pieczarki dla smaku? mądre głowy, kto już robił?
odpowiedz
3741 dni temu
teraz zauważyłem, że na początku przepisu pisze
odpowiedz
3741 dni temu
w jakiej temperaturze piec muffinki?
odpowiedz
zobacz wszystkie