
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Kukurydzę osączamy na sicie. Plastry szynki układamy jeden na drugim i kroimy w kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Przygotowane składniki mieszamy w misce z mąką, proszkiem do pieczenia, solą, papryką w proszku i 125 g emmentalera.
Jajka roztrzepujemy z maślanką i olejem rzepakowym. Dodajemy do mieszaniny i mieszamy krótko łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Zagłębienia blachy na muffiny smarujemy tłuszczem i napełniamy ciastem. Posypujemy pozostałym emmentalerem. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku mniej więcej przez 35 minut na złotożółty kolor. Pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia i podajemy lekko ciepłe.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Butter chicken
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Chlebek bananowy
- Leczo
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Gnocchi szpinakowe
- Sushi
- Baklawa grecka
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Tort lodowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (12)
240 dni temu
Zrobiłam bez kukurydzy, bo nie lubię. Wyszły przepyszne <3
Odpowiedz
2843 dni temu
wersja dla dorosłych - polecam z wędzonym łososiem - dla dzieci może być za słone
Odpowiedz
3202 dni temu
Liczba porcji- 12? Z tych proporcji mi wyszło 22 muffiny.
Odpowiedz
3201 dni temu
Wszystko zależy od wielkości formy :)
3591 dni temu
ciekawe czy dzieciom posmakuje
Odpowiedz
3829 dni temu
A, dzięki :) to już lepiej brzmi i się dawkuje, musiałam sypnąć za dużo, bo posmak proszku był okropny.
Odpowiedz
3829 dni temu
Magdzica, pół opakowania o wadze 15 g, czyli 2 łyżeczki proszku.
Odpowiedz
3829 dni temu
Pyszne, świetne, ale pół opakowania proszku do pieczenia?! Raczej pół łyżeczki, zaszedł pomyłek!
Odpowiedz
3971 dni temu
wyszły pyszne, podałam na zimno, polecam!
Odpowiedz
4013 dni temu
czymś bym jeszcze doprawiła (dodałam pieprz), może dorzucić paprykę? pieczarki dla smaku? mądre głowy, kto już robił?
Odpowiedz
4041 dni temu
teraz zauważyłem, że na początku przepisu pisze
Odpowiedz
4041 dni temu
w jakiej temperaturze piec muffinki?
Odpowiedz
zobacz wszystkie