Sycące muffinki z kukurydzą i szynką

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Kukurydzę osączamy na sicie. Plastry szynki układamy jeden na drugim i kroimy w kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Przygotowane składniki mieszamy w misce z mąką, proszkiem do pieczenia, solą, papryką w proszku i 125 g emmentalera.

Jajka roztrzepujemy z maślanką i olejem rzepakowym. Dodajemy do mieszaniny i mieszamy krótko łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Zagłębienia blachy na muffiny smarujemy tłuszczem i napełniamy ciastem. Posypujemy pozostałym emmentalerem. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku mniej więcej przez 35 minut na złotożółty kolor. Pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia i podajemy lekko ciepłe.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)

Zaskocz swoje pociechy! Tosty ze zdrowymi dodatkami podane w oryginalny sposób z pewnością przypadną im do gustu.

Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Jabłkowy pudding z twarożkiem

Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.

Jabłkowy pudding z twarożkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Roladki z indyka z warzywami i ryżem

Delikatne mięso, lekki warzywny sos i pożywny ryż – wystarczy kilka składników i przepyszny obiad gotowy! Spróbuj!

Roladki z indyka z warzywami i ryżem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka

Dzieci uwielbiają paluszki rybne. W tym wydaniu smakują wybornie. Delikatny łosoś i świeża sałatka to duet doskonały.

Paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (12)

Avatar
  • A A
    161 dni temu
    Zrobiłam bez kukurydzy, bo nie lubię. Wyszły przepyszne <3

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2763 dni temu
    wersja dla dorosłych - polecam z wędzonym łososiem - dla dzieci może być za słone

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3122 dni temu
    Liczba porcji- 12? Z tych proporcji mi wyszło 22 muffiny.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3122 dni temu
    Wszystko zależy od wielkości formy :)
  • Gość Gość
    3512 dni temu
    ciekawe czy dzieciom posmakuje

    odpowiedz

  • magdzica magdzica
    3749 dni temu
    A, dzięki :) to już lepiej brzmi i się dawkuje, musiałam sypnąć za dużo, bo posmak proszku był okropny.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3749 dni temu
    Magdzica, pół opakowania o wadze 15 g, czyli 2 łyżeczki proszku.

    odpowiedz

  • magdzica magdzica
    3750 dni temu
    Pyszne, świetne, ale pół opakowania proszku do pieczenia?! Raczej pół łyżeczki, zaszedł pomyłek!

    odpowiedz

  • Ana Ana
    3892 dni temu
    wyszły pyszne, podałam na zimno, polecam!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3933 dni temu
    czymś bym jeszcze doprawiła (dodałam pieprz), może dorzucić paprykę? pieczarki dla smaku? mądre głowy, kto już robił?

    odpowiedz

  • ten, co wyżej ten, co wyżej
    3961 dni temu
    teraz zauważyłem, że na początku przepisu pisze

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3962 dni temu
    w jakiej temperaturze piec muffinki?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!