Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Rzeżuchę oczyszczamy, myjemy i dobrze osączamy. Twarożek mieszamy z przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rzeżuchę i mieszamy. Z plastrów goudy usuwamy skórę, plastry przekrawamy na pół.
Tosty opiekamy. 4 tosty smarujemy masłem i kładziemy na nich goudę i mortadelę. 4 tosty smarujemy kremem z rzeżuchy i kładziemy na nich plasterki rzodkiewki. Układamy na tostach z serem i mortadelą. Przykrywamy pozostałymi tostami i lekko dociskamy. Tosty przekrawamy według upodobania – po przekątnej na pół – i w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
Wskazówka: Na tostach kładziemy dowolny rodzaj sera i kiełbasy według upodobania.
Zobacz podobne
przepisy
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!
Grahamka z masłem orzechowym i owocami
Razowa bułka z masłem orzechowym, kiwi i bananem, a do tego kefir i warzywa. Zdrowa porcja energii na cały poranek!
Grahamka z kolorowym twarożkiem
Przepis na kolorową grahamkę z twarożkiem z kolorowymi pomidorami znajdziesz w Kuchni Lidla.
Kanapka z grilla z serem i pomidorem
Pełnoziarniste tosty z rukolą, serem i plasterkami kiełbasy. Prosta, zdrowa i pożywna alternatywa dla zwykłej kanapki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Kapusta z grochem
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3599 dni temu
f-cia, marchewki zaplątały się w składnikach, mimo że zupełnie ich nie używamy w tym przepisie :) Zamiast marchewek są rzodkiewki :)
odpowiedz
3599 dni temu
a co z marchewka? jest w składnikach a nie ma w przepisie? czym zastapic mortadele?
odpowiedz
3649 dni temu
To jest wyborne.
odpowiedz