Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Rzeżuchę oczyszczamy, myjemy i dobrze osączamy. Twarożek mieszamy z przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rzeżuchę i mieszamy. Z plastrów goudy usuwamy skórę, plastry przekrawamy na pół.

Tosty opiekamy. 4 tosty smarujemy masłem i kładziemy na nich goudę i mortadelę. 4 tosty smarujemy kremem z rzeżuchy i kładziemy na nich plasterki rzodkiewki. Układamy na tostach z serem i mortadelą. Przykrywamy pozostałymi tostami i lekko dociskamy. Tosty przekrawamy według upodobania – po przekątnej na pół – i w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.

Wskazówka: Na tostach kładziemy dowolny rodzaj sera i kiełbasy według upodobania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1297 dni temu
    f-cia, marchewki zaplątały się w składnikach, mimo że zupełnie ich nie używamy w tym przepisie :) Zamiast marchewek są rzodkiewki :)

    odpowiedz

  • f-cia f-cia
    1298 dni temu
    a co z marchewka? jest w składnikach a nie ma w przepisie? czym zastapic mortadele?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1347 dni temu
    To jest wyborne.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram