Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Rzeżuchę oczyszczamy, myjemy i dobrze osączamy. Twarożek mieszamy z przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rzeżuchę i mieszamy. Z plastrów goudy usuwamy skórę, plastry przekrawamy na pół.
Tosty opiekamy. 4 tosty smarujemy masłem i kładziemy na nich goudę i mortadelę. 4 tosty smarujemy kremem z rzeżuchy i kładziemy na nich plasterki rzodkiewki. Układamy na tostach z serem i mortadelą. Przykrywamy pozostałymi tostami i lekko dociskamy. Tosty przekrawamy według upodobania – po przekątnej na pół – i w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
Wskazówka: Na tostach kładziemy dowolny rodzaj sera i kiełbasy według upodobania.
Zobacz podobne
przepisy
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!
Grahamka z masłem orzechowym i owocami
Razowa bułka z masłem orzechowym, kiwi i bananem, a do tego kefir i warzywa. Zdrowa porcja energii na cały poranek!
Grahamka z kolorowym twarożkiem
Przepis na kolorową grahamkę z twarożkiem z kolorowymi pomidorami znajdziesz w Kuchni Lidla.
Kanapka z grilla z serem i pomidorem
Pełnoziarniste tosty z rukolą, serem i plasterkami kiełbasy. Prosta, zdrowa i pożywna alternatywa dla zwykłej kanapki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczaki-Patyczaki
- Tarta czekoladowa z truskawkami
- Indyk w pesto
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Mazurek marchewkowy
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Muffinki jednorożce
- Kresowe kluski z makiem
- Wegańska kapusta faszerowana
- Pancakesy faszerowane jabłkiem
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Spanakopita
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- Wegańskie hot dogi z soczewicy
- Łupacz z salsą pomidorową
- Owocowy róg obfitości z lodami waniliowymi
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Limes z mango i limonki
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Sernik z marakują
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Zabajone z owocami
- Faszerowane papryki na Halloween
- Karmelizowana brukselka
- Jabłecznik
- Biszkopt z masą śmietanową i galaretką
- Koreański dosirak – ryż z przystawkami w pudełku
- Biszkopt szpinakowo-bazyliowy z musem malinowo-jogurtowym
- Bazyliowy pstrąg z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3546 dni temu
f-cia, marchewki zaplątały się w składnikach, mimo że zupełnie ich nie używamy w tym przepisie :) Zamiast marchewek są rzodkiewki :)
odpowiedz
3546 dni temu
a co z marchewka? jest w składnikach a nie ma w przepisie? czym zastapic mortadele?
odpowiedz
3595 dni temu
To jest wyborne.
odpowiedz