
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Rzeżuchę oczyszczamy, myjemy i dobrze osączamy. Twarożek mieszamy z przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rzeżuchę i mieszamy. Z plastrów goudy usuwamy skórę, plastry przekrawamy na pół.
Tosty opiekamy. 4 tosty smarujemy masłem i kładziemy na nich goudę i mortadelę. 4 tosty smarujemy kremem z rzeżuchy i kładziemy na nich plasterki rzodkiewki. Układamy na tostach z serem i mortadelą. Przykrywamy pozostałymi tostami i lekko dociskamy. Tosty przekrawamy według upodobania – po przekątnej na pół – i w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
Wskazówka: Na tostach kładziemy dowolny rodzaj sera i kiełbasy według upodobania.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Klasyczna sałatka grecka
- Burek ze szpinakiem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Łazanki
- Makówki śląskie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
3917 dni temu
f-cia, marchewki zaplątały się w składnikach, mimo że zupełnie ich nie używamy w tym przepisie :) Zamiast marchewek są rzodkiewki :)
Odpowiedz
3918 dni temu
a co z marchewka? jest w składnikach a nie ma w przepisie? czym zastapic mortadele?
Odpowiedz
3967 dni temu
To jest wyborne.
Odpowiedz