
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Wykałaczki
Przygotowanie
Dobrze wyszorowane młode ziemniaki gotujemy prawie do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy.
Każdego ziemniaka obtaczamy w mieszance przypraw, owijamy plastrem boczku, który spinamy wykałaczką.
Grillujemy tak długo, aż boczek wyraźnie się zarumieni.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.

Zobacz przepisy
na lato
- Camembert z grilla
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (16)
1136 dni temu
w przepisie jest jak byk napisane wyszorowane a nie oskrobane a to zasadnicza różnica
odpowiedz
2580 dni temu
W przepisie "oskrobane" młode ziemniaki a na zdjęciu ze skórką....
odpowiedz
2276 dni temu
git
2189 dni temu
czytam przepis i czytam i nigdzie nie widzę "oskrobane"...
2189 dni temu
Wystarczy wyszorować skórkę :)
2862 dni temu
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który lubią wszyscy :) Nic tylko grillować ziemniaczki :)
odpowiedz
3348 dni temu
No no smakowicie to wygląda. Za tydz. Maź przyjeżdża na urlop... na grillu będą same pysznosci:)
odpowiedz
3352 dni temu
Bardzo fajne zestawy grille a tak się męczyłem z meni
odpowiedz
3432 dni temu
Ten boczek to parzony czy wędzony?
odpowiedz
3432 dni temu
Najlepiej użyć boczku surowego.
2276 dni temu
dzieki kuchnialidla bo nwm jakiego użyc thx
4279 dni temu
zachęcam do wypróbowania, ciekawy pomysł na ziemniaczki. Ja osobiście wolę robić zawsze nieco inne ziemniaczki niż te tradycyjne.
odpowiedz
4340 dni temu
Ziemniaczki są przepyszne!!!!
odpowiedz
4395 dni temu
pyszne
odpowiedz
4431 dni temu
Wygladasz bomba
odpowiedz
4442 dni temu
Nie próbowałam ale już jestem głodna...majówka nie pozwoliła ale na pewno wypróbuję ...
odpowiedz
zobacz wszystkie