Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Wykałaczki
Przygotowanie
Dobrze wyszorowane młode ziemniaki gotujemy prawie do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy.
Każdego ziemniaka obtaczamy w mieszance przypraw, owijamy plastrem boczku, który spinamy wykałaczką.
Grillujemy tak długo, aż boczek wyraźnie się zarumieni.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Banany smażone w cieście
- Kanapka łososie są w sosie
- Warzywa pieczone na grillu
- Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
- Kurczak w pomidorach z pieczoną kapustą
- Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
- Ciasto na pizzę
- Grissini
- Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
- Zupa z cukinii z kurkami
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Precel z łososiem
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Ocet morelowy
- Sałatka z kuskusem, mango i awokado
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Serniczkowe zajączki
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Dżem z włoskich śliwek
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Camembert z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (16)
912 dni temu
w przepisie jest jak byk napisane wyszorowane a nie oskrobane a to zasadnicza różnica
odpowiedz
2357 dni temu
W przepisie "oskrobane" młode ziemniaki a na zdjęciu ze skórką....
odpowiedz
2052 dni temu
git
1966 dni temu
czytam przepis i czytam i nigdzie nie widzę "oskrobane"...
1965 dni temu
Wystarczy wyszorować skórkę :)
2638 dni temu
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który lubią wszyscy :) Nic tylko grillować ziemniaczki :)
odpowiedz
3124 dni temu
No no smakowicie to wygląda. Za tydz. Maź przyjeżdża na urlop... na grillu będą same pysznosci:)
odpowiedz
3128 dni temu
Bardzo fajne zestawy grille a tak się męczyłem z meni
odpowiedz
3208 dni temu
Ten boczek to parzony czy wędzony?
odpowiedz
3208 dni temu
Najlepiej użyć boczku surowego.
2052 dni temu
dzieki kuchnialidla bo nwm jakiego użyc thx
4056 dni temu
zachęcam do wypróbowania, ciekawy pomysł na ziemniaczki. Ja osobiście wolę robić zawsze nieco inne ziemniaczki niż te tradycyjne.
odpowiedz
4117 dni temu
Ziemniaczki są przepyszne!!!!
odpowiedz
4171 dni temu
pyszne
odpowiedz
4208 dni temu
Wygladasz bomba
odpowiedz
4218 dni temu
Nie próbowałam ale już jestem głodna...majówka nie pozwoliła ale na pewno wypróbuję ...
odpowiedz
zobacz wszystkie