
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ważne!
Aby zrobić sosy do szaszłyków, zobacz przepis na Kuchni Lidla: Trio sosów do grilla.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie co najmniej godzinę.
Przygotowanie
Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w kostkę (ok. 3 x 3 cm). Tak samo przygotowujemy pozostałe warzywa.
Łączymy oliwę, ocet, posiekany czosnek i sok z cytryny, a następnie mieszamy z ziołami. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone warzywa wkładamy do marynaty i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Nadziewamy na nie na przemian zamarynowane warzywa. Grillujemy szaszłyki po 5-7 minut z każdej strony. Podajemy z sosami do grilla.
Zobacz podobne
przepisy
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Grillowane kiełbaski w boczku
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...

Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.

Komentarze (5)
962 dni temu
Bez zachwytu
odpowiedz
2374 dni temu
Super szaszłyki, robiłam wg waszego przepisu również cukinbiowe pizze, rewelacja, idealne na kolację :)
odpowiedz
2735 dni temu
Piękne warzywne szaszłyki i takie właśnie lubię,świetny pomysł na grilla :)
odpowiedz
2798 dni temu
Można dodać jeszcze kurczaka i mięsożerni panowie też będą zadowoleni :-)
odpowiedz
2822 dni temu
Przepyszne!!!Tak jak pieknie wygladaja tak super smakuja!
odpowiedz
zobacz wszystkie