Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ważne!
Aby zrobić sosy do szaszłyków, zobacz przepis na Kuchni Lidla: Trio sosów do grilla.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie co najmniej godzinę.
Przygotowanie
Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w kostkę (ok. 3 x 3 cm). Tak samo przygotowujemy pozostałe warzywa.
Łączymy oliwę, ocet, posiekany czosnek i sok z cytryny. Następnie siekamy bazylię, tymianek i rozmaryn i mieszamy z resztą marynaty. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone warzywa wkładamy do marynaty i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Nadziewamy na nie na przemian zamarynowane warzywa. Grillujemy szaszłyki po 5-7 minut z każdej strony. Podajemy z sosami do grilla.
Zobacz podobne
przepisy
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Grillowane kiełbaski w boczku
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletka z jabłkami
- Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
- Ciastka z jabłkami
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Placek ze śliwkami i bezą
- Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
- Makaron z krewetkami i sosem tapenade
- Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Agarowe galaretki jagodowe
- Agarowe galaretki malinowe
- Agarowe galaretki truskawkowe
- Marynata grillowa do ryby
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Świąteczne pierniczki
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Naleśniki z cheddarem i suszonymi pomidorami
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
- Pizza capriciosa
- Świąteczny talerz obfitości
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
669 dni temu
Super,! Obłędne.... Dziś zrobiłem...wyszly rewelacja. Diękuje za pomysł i prepis. Pozdrawoam Serdecznie
odpowiedz
2292 dni temu
Bez zachwytu
odpowiedz
3704 dni temu
Super szaszłyki, robiłam wg waszego przepisu również cukinbiowe pizze, rewelacja, idealne na kolację :)
odpowiedz
4065 dni temu
Piękne warzywne szaszłyki i takie właśnie lubię,świetny pomysł na grilla :)
odpowiedz
4128 dni temu
Można dodać jeszcze kurczaka i mięsożerni panowie też będą zadowoleni :-)
odpowiedz
4152 dni temu
Przepyszne!!!Tak jak pieknie wygladaja tak super smakuja!
odpowiedz