• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Ważne!

Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.

Marynata

Składniki marynaty mieszamy.

Przygotowanie

Łososia myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę.

Umytą cukinię kroimy na dość grube plastry, zbliżone wielkością do kawałków łososia.

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na nie na przemian łososia i cukinię.

Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po ok. 5-7 minut z każdej strony.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Gość Gość
    834 dni temu
    Czy można zrobić to danie w piekarniku? Jeśli tak to jak go nastawić i jak długo piec?

    odpowiedz

  • MM MM
    982 dni temu
    A co z marynatą? Kiedy i jak dlugo moczymy składniki, a moze polewamy gotowe szaszłyki na grillu?

    odpowiedz

  • Ola Ola
    1667 dni temu
    Dzisiaj takie robię,farna marynata,ciekawa jestem smaku :)

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    1693 dni temu
    Ja marynowałam samego łososia ale następnym razem włożę na chwilę również cukinie. Bardzo dobre danie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1726 dni temu
    czy marynujemy tylko łososia czy cukinię też?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1752 dni temu
    odpowiedź jak długo marynować

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1752 dni temu
    http://kuchnialidla.pl/blog/Marynaty-suche-i-mokre-do-dan-z-grilla

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1754 dni temu
    no właśnie, czy marynuje się samego łososia czy cukinię też? :(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1756 dni temu
    chyba zabrakło wyjaśnienia o marynowaniu łososia lub łososia z cukinią :(

    odpowiedz

  • Marta Marta
    1761 dni temu
    Często kupuję świeżego łososia w Lidlu ale nie wpadłam na pomysł szaszłyków,na majówką już danie mam:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram