Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ważne!
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Marynata
Koperek drobno siekamy. Składniki marynaty mieszamy.
Przygotowanie
Łososia myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę.
Umytą cukinię kroimy na dość grube plastry, zbliżone wielkością do kawałków łososia.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian łososia i cukinię.
Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po ok. 5-7 minut z każdej strony.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pizza xxl
- Pieczone udka z kurczaka z cytryną, miodem i zapiekanymi ziemniakami
- Golonka na sposób azjatycki
- Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
- Trio sosów do grilla
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Indyk w pesto
- Paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka
- Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
- Karp w sosie piernikowym
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
- Zupa krem z buraka
- Omlet z cukinią i bobem
- Kompot z suszu z cytryną
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Wegański pasztet z pieczarek
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Pizza capriciosa
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Świąteczny talerz obfitości
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Tapas z salchichón
- Kanapka łososie są w sosie
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
3303 dni temu
Czy można zrobić to danie w piekarniku? Jeśli tak to jak go nastawić i jak długo piec?
odpowiedz
3450 dni temu
A co z marynatą? Kiedy i jak dlugo moczymy składniki, a moze polewamy gotowe szaszłyki na grillu?
odpowiedz
4136 dni temu
Dzisiaj takie robię,farna marynata,ciekawa jestem smaku :)
odpowiedz
4161 dni temu
Ja marynowałam samego łososia ale następnym razem włożę na chwilę również cukinie. Bardzo dobre danie
odpowiedz
4195 dni temu
czy marynujemy tylko łososia czy cukinię też?
odpowiedz
4220 dni temu
odpowiedź jak długo marynować
odpowiedz
4220 dni temu
https://kuchnialidla.pl/marynaty-grillowe-co-musisz-o-nich-wiedziec
odpowiedz
4223 dni temu
no właśnie, czy marynuje się samego łososia czy cukinię też? :(
odpowiedz
4224 dni temu
chyba zabrakło wyjaśnienia o marynowaniu łososia lub łososia z cukinią :(
odpowiedz
4229 dni temu
Często kupuję świeżego łososia w Lidlu ale nie wpadłam na pomysł szaszłyków,na majówką już danie mam:)
odpowiedz