
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ważne!
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Marynata
Koperek drobno siekamy. Składniki marynaty mieszamy.
Przygotowanie
Łososia myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę.
Umytą cukinię kroimy na dość grube plastry, zbliżone wielkością do kawałków łososia.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian łososia i cukinię.
Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po ok. 5-7 minut z każdej strony.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Zobacz przepisy
na święta
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Babeczki leśny mech
- Sernik pistacjowy
- Sernik z wiśniami
- Klops z jajkiem
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
3422 dni temu
Czy można zrobić to danie w piekarniku? Jeśli tak to jak go nastawić i jak długo piec?
odpowiedz
3569 dni temu
A co z marynatą? Kiedy i jak dlugo moczymy składniki, a moze polewamy gotowe szaszłyki na grillu?
odpowiedz
4255 dni temu
Dzisiaj takie robię,farna marynata,ciekawa jestem smaku :)
odpowiedz
4280 dni temu
Ja marynowałam samego łososia ale następnym razem włożę na chwilę również cukinie. Bardzo dobre danie
odpowiedz
4313 dni temu
czy marynujemy tylko łososia czy cukinię też?
odpowiedz
4339 dni temu
odpowiedź jak długo marynować
odpowiedz
4339 dni temu
https://kuchnialidla.pl/marynaty-grillowe-co-musisz-o-nich-wiedziec
odpowiedz
4341 dni temu
no właśnie, czy marynuje się samego łososia czy cukinię też? :(
odpowiedz
4343 dni temu
chyba zabrakło wyjaśnienia o marynowaniu łososia lub łososia z cukinią :(
odpowiedz
4348 dni temu
Często kupuję świeżego łososia w Lidlu ale nie wpadłam na pomysł szaszłyków,na majówką już danie mam:)
odpowiedz