Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Ważne!

Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.

Marynata

Koperek drobno siekamy. Składniki marynaty mieszamy.

Przygotowanie

Łososia myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę.

Umytą cukinię kroimy na dość grube plastry, zbliżone wielkością do kawałków łososia.

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian łososia i cukinię.

Szaszłyki układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po ok. 5-7 minut z każdej strony.

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla

Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Młode ziemniaki z grilla w boczku

Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Młode ziemniaki z grilla w boczku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Camembert z grilla

Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Camembert z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (10)

Avatar
  • Gość Gość
    3527 dni temu
    Czy można zrobić to danie w piekarniku? Jeśli tak to jak go nastawić i jak długo piec?

    odpowiedz

  • MM MM
    3674 dni temu
    A co z marynatą? Kiedy i jak dlugo moczymy składniki, a moze polewamy gotowe szaszłyki na grillu?

    odpowiedz

  • Ola Ola
    4360 dni temu
    Dzisiaj takie robię,farna marynata,ciekawa jestem smaku :)

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    4385 dni temu
    Ja marynowałam samego łososia ale następnym razem włożę na chwilę również cukinie. Bardzo dobre danie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4419 dni temu
    czy marynujemy tylko łososia czy cukinię też?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4444 dni temu
    odpowiedź jak długo marynować

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4444 dni temu
    https://kuchnialidla.pl/marynaty-grillowe-co-musisz-o-nich-wiedziec

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4447 dni temu
    no właśnie, czy marynuje się samego łososia czy cukinię też? :(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4448 dni temu
    chyba zabrakło wyjaśnienia o marynowaniu łososia lub łososia z cukinią :(

    odpowiedz

  • Marta Marta
    4453 dni temu
    Często kupuję świeżego łososia w Lidlu ale nie wpadłam na pomysł szaszłyków,na majówką już danie mam:)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!