Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Ryby myjemy, osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem.

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę. Bazylię, pietruszkę i obraną cebulę drobno siekamy. Składniki farszu mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ryby napełniamy farszem, każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową. Folię dokładnie zawijamy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez ok. 20 minut.

Jak podawać

Podajemy ze świeżą bagietką lub ziemniaczkami w mundurkach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • myszka_101113 myszka_101113
    3489 dni temu
    Przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Palce lizać - dosłownie ;)

    odpowiedz

  • Patrycja Patrycja
    3679 dni temu
    Przepis bardzo dobry, szybkie i smaczne danie. Jak widać prosty opis jest zbyt skomplikowany dla niektórych. Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3788 dni temu
    Drogi Gościu, w przepisie mamy napisane, że składniki farszu mieszamy - wszystkie składniki wymienione po lewej stronie pod nagłówkiem "farsz", a w tym również ser :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3789 dni temu
    a gdzie jest ser?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4133 dni temu
    To farsz, którym nadziewamy rybę. Wszystkie składniki należy wcześniej wymieszać i doprawić.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4136 dni temu
    Nie zupełnie jasno opisano, a co z tą marynatą robimy?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4226 dni temu
    Po lewej stronie jest lista zakupów, gdzie zaznaczone jest co jest składnikami farszu cytat z przepisu mówi "...Składniki farszu mieszamy...". Więc wszystko powinno być jasne :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4228 dni temu
    Proszę opełny przepis!! A gdzie ser, majonez i bazylia?!?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!