Pstrąg paprykowo-serowy z grilla

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Ryby myjemy, osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem.

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę. Bazylię, pietruszkę i obraną cebulę drobno siekamy. Składniki farszu mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ryby napełniamy farszem, każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową. Folię dokładnie zawijamy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez ok. 20 minut.

Jak podawać

Podajemy ze świeżą bagietką lub ziemniaczkami w mundurkach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Ziemniaki z grilla

Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Ziemniaki z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Młode ziemniaki z grilla w boczku

Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Młode ziemniaki z grilla w boczku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii

Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (8)

Avatar
  • myszka_101113 myszka_101113
    3691 dni temu
    Przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Palce lizać - dosłownie ;)

    odpowiedz

  • Patrycja Patrycja
    3881 dni temu
    Przepis bardzo dobry, szybkie i smaczne danie. Jak widać prosty opis jest zbyt skomplikowany dla niektórych. Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3990 dni temu
    Drogi Gościu, w przepisie mamy napisane, że składniki farszu mieszamy - wszystkie składniki wymienione po lewej stronie pod nagłówkiem "farsz", a w tym również ser :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3991 dni temu
    a gdzie jest ser?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4335 dni temu
    To farsz, którym nadziewamy rybę. Wszystkie składniki należy wcześniej wymieszać i doprawić.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4338 dni temu
    Nie zupełnie jasno opisano, a co z tą marynatą robimy?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4428 dni temu
    Po lewej stronie jest lista zakupów, gdzie zaznaczone jest co jest składnikami farszu cytat z przepisu mówi "...Składniki farszu mieszamy...". Więc wszystko powinno być jasne :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4430 dni temu
    Proszę opełny przepis!! A gdzie ser, majonez i bazylia?!?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!