
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ryby myjemy, osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę. Bazylię, pietruszkę i obraną cebulę drobno siekamy. Składniki farszu mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ryby napełniamy farszem, każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową. Folię dokładnie zawijamy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez ok. 20 minut.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką lub ziemniaczkami w mundurkach.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.


Zobacz przepisy
na lato
- Ziemniaki z grilla
- Proziaki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka z zupek chińskich
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Kurczak po tajsku
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Kurczak po toskańsku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
3691 dni temu
Przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Palce lizać - dosłownie ;)
odpowiedz
3881 dni temu
Przepis bardzo dobry, szybkie i smaczne danie. Jak widać prosty opis jest zbyt skomplikowany dla niektórych. Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną
odpowiedz
3990 dni temu
Drogi Gościu, w przepisie mamy napisane, że składniki farszu mieszamy - wszystkie składniki wymienione po lewej stronie pod nagłówkiem "farsz", a w tym również ser :)
odpowiedz
3991 dni temu
a gdzie jest ser?
odpowiedz
4335 dni temu
To farsz, którym nadziewamy rybę. Wszystkie składniki należy wcześniej wymieszać i doprawić.
odpowiedz
4338 dni temu
Nie zupełnie jasno opisano, a co z tą marynatą robimy?
odpowiedz
4428 dni temu
Po lewej stronie jest lista zakupów, gdzie zaznaczone jest co jest składnikami farszu cytat z przepisu mówi "...Składniki farszu mieszamy...". Więc wszystko powinno być jasne :)
odpowiedz
4430 dni temu
Proszę opełny przepis!! A gdzie ser, majonez i bazylia?!?
odpowiedz