Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ryby myjemy, osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę. Bazylię, pietruszkę i obraną cebulę drobno siekamy. Składniki farszu mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ryby napełniamy farszem, każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową. Folię dokładnie zawijamy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez ok. 20 minut.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką lub ziemniaczkami w mundurkach.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Soczysty łosoś z sosem z rukoli
- Pieczona kaczka z cykorią
- Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Salsa pomidorowa
- Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Pulled pork
- Pasta pomidorowa
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
- Jajka w kokilkach
- Kanapka z kurczakiem
- Prosta zapiekanka z brukselką
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Sos do ravioli
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Ośmiorniczki z grilla
- Schab panierowany w maku, musztardzie i miodzie
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zapiekanka z tuńczykiem w panierce z nachosów
- Omlet cesarski
- Tarta jabłkowo-waniliowa
- Wegańska ryba po grecku
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Kawa po portugalsku
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
3467 dni temu
Przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Palce lizać - dosłownie ;)
odpowiedz
3657 dni temu
Przepis bardzo dobry, szybkie i smaczne danie. Jak widać prosty opis jest zbyt skomplikowany dla niektórych. Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną
odpowiedz
3767 dni temu
Drogi Gościu, w przepisie mamy napisane, że składniki farszu mieszamy - wszystkie składniki wymienione po lewej stronie pod nagłówkiem "farsz", a w tym również ser :)
odpowiedz
3767 dni temu
a gdzie jest ser?
odpowiedz
4112 dni temu
To farsz, którym nadziewamy rybę. Wszystkie składniki należy wcześniej wymieszać i doprawić.
odpowiedz
4114 dni temu
Nie zupełnie jasno opisano, a co z tą marynatą robimy?
odpowiedz
4204 dni temu
Po lewej stronie jest lista zakupów, gdzie zaznaczone jest co jest składnikami farszu cytat z przepisu mówi "...Składniki farszu mieszamy...". Więc wszystko powinno być jasne :)
odpowiedz
4206 dni temu
Proszę opełny przepis!! A gdzie ser, majonez i bazylia?!?
odpowiedz