
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ryby myjemy, osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę. Bazylię, pietruszkę i obraną cebulę drobno siekamy. Składniki farszu mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ryby napełniamy farszem, każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową. Folię dokładnie zawijamy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez ok. 20 minut.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką lub ziemniaczkami w mundurkach.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.


Zobacz przepisy
na święta
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Wielkanocna babka ponczowa
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Rolada makowa
- Domowy zakwas na żurek
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
3556 dni temu
Przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Palce lizać - dosłownie ;)
odpowiedz
3746 dni temu
Przepis bardzo dobry, szybkie i smaczne danie. Jak widać prosty opis jest zbyt skomplikowany dla niektórych. Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną
odpowiedz
3855 dni temu
Drogi Gościu, w przepisie mamy napisane, że składniki farszu mieszamy - wszystkie składniki wymienione po lewej stronie pod nagłówkiem "farsz", a w tym również ser :)
odpowiedz
3856 dni temu
a gdzie jest ser?
odpowiedz
4200 dni temu
To farsz, którym nadziewamy rybę. Wszystkie składniki należy wcześniej wymieszać i doprawić.
odpowiedz
4203 dni temu
Nie zupełnie jasno opisano, a co z tą marynatą robimy?
odpowiedz
4293 dni temu
Po lewej stronie jest lista zakupów, gdzie zaznaczone jest co jest składnikami farszu cytat z przepisu mówi "...Składniki farszu mieszamy...". Więc wszystko powinno być jasne :)
odpowiedz
4295 dni temu
Proszę opełny przepis!! A gdzie ser, majonez i bazylia?!?
odpowiedz